Януарски бебета - тема 1

• 22 242
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Аз исках да сложим ваксина Ротавирус, но не знам дали няма да стане много късно.

Вашите мъници стоят ли по корем? Моят сладур изобщо не обича, много плаче и ближе чаршафите, та стои по 2,3 пъти на ден, преди ядене, не повече от 2 мин.

Относно бибите - взех от самото начало на Авент, но от известно време плюе бибата и си смуче палеца, а понякога се опитва цялата ръка да пъхне в устата. 😁

Кафе пиех докато бях бременна, по едно на ден с много мляко и сега пак така. Първия месец и нещо не пиех, но после започнах и не виждам разлика в повудението му. Сега е по - послушен и спи повече през деня. Вечер спи по 5,6,7 часа без прекъсване, но от време на време се събужда на 4 часа.

Колики все още има и нямам намерение да спирам пробиотика и капките, но все пак ще се консултирам с педиатър дали не трябва да спра поне едно от двете.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 11:31 от RFM

# 166
За Гърция става въпрос Ray of light! Истината е,че ме наплаши много лекаря. Менингит е опасна болест и миналата година почина едно 18 месечно бебе тук. Хем не ми се иска да я мъчим с толкова много ваксини,хем не ми се иска да рискуваме без такава. За съжаление, обаче това, което преживяваме сега доказва,че никога не сме напълно защитени от болести.  Появяват се нови и нови вируси,а няма как да сложиш всички ваксини.
RFM,на нас пък много ни харесва да стоим по корем. Дори като плаче понякога,като я обърна спира. Често спи и върху мен по корем,но наблюдавам главичката да е обърната настрани.
Кафе изобщо не близвах, докато бях бременна,но сега си позволявам по едно. Не мисля, че й влияе по някакъв начин. Все пак гледам да го пия след кърмене.
Биберони обожава, баща й я научи и си ги търси сега вече.
Ние също имаме още колики,но минават все по-бързо. Капки не съм давала,мажем само с гел за коремчето.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 14:05 от Sissy

# 167
За менингита незнам но аз бих сложила за варицела доколкото знам я има в Гърция.
Пробиотика спрях капките за колики намалих и тях ще ги спра скоро.

# 168
И аз така пробиотика спрях,лефакса намалих

# 169
Спрях отдавна Био гаята, както и Лефакса. Коликите спряха от само себе си, когато стана на 2 месеца и 10 дни.

# 170
Ние още сме с много силни колики и за момента няма да спирам нищо. Дано скоро да отминат че много се напъва горкото.
За тези допълнителните ваксини и аз се чудя много, но почна да ме притеснява вече много това отлагане.

Днес вече неиздържахме и се натоварихме на колата и отидохме на една поляна без жив човек, та подишахме малко въздух.

# 171
Sissy, оооо, спането върху мама по корем е любимо. 😁😍

# 172
...
Вашите мъници стоят ли по корем? Моят сладур изобщо не обича, много плаче и ближе чаршафите, та стои по 2,3 пъти на ден, преди ядене, не повече от 2 мин.
...

Аз, след като гледах това видео:
https://youtu.be/A49xH_9x5ts
вече я слагам по коремче, легнала, десетина минутки след папкане и тя е ужасно щастлива да вири глава и да ритка назад.
Преди хапване вири главичка и прави "лицеви опори" по корем върху гърдите на баща си или върху моите рамене (облегнати на около 45 градуса назад на дивана), но така е малко по-изправена, пък и има стимула да ни гледа отблизо лице в лице, ако се изправи. Съвсем легнала обаче, преди хапване, ако я сложа, се сърди като твоя сладур, явно вече няма достатъчно силички. За справка: тя е на 3 месеца и всички ми казват, че е нормално да не издържа кой знае колко и да не я пришпорвам (въпреки това седи по 20-тина минутки до половин час, понякога, с почивки). Твоят господин на колко е?

Ако искаш, виж видеото, обясняват доста добре и дават идеи и за други пози, които също помагат на детенцето да привикне към лежането по коремче.

# 173
Дами, купих едни гащи молфикс, от които моето бебче се обрина... Имам цял пакет, някоя не иска ли да й ги пратя по еконт? Жал ме е да го хвърля, не че е скъп, ама като може някой да се възползва...  Размер 3 е, от 4 до 9 кг

# 174
Здравейте , цена ?

Дами, купих едни гащи молфикс, от които моето бебче се обрина... Имам цял пакет, някоя не иска ли да й ги пратя по еконт? Жал ме е да го хвърля, не че е скъп, ама като може някой да се възползва...  Размер 3 е, от 4 до 9 кг

# 175
Pebals, моля, никаква цена, подарявам ви го! Само ми изпратете данни на лично съобщение, за да мога да ви го пусна в понеделник от някой еконт.

# 176
...
...

Аз, след като гледах това видео:
https://youtu.be/A49xH_9x5ts
вече я слагам по коремче, легнала, десетина минутки след папкане и тя е ужасно щастлива да вири глава и да ритка назад.
Преди хапване вири главичка и прави "лицеви опори" по корем върху гърдите на баща си или върху моите рамене (облегнати на около 45 градуса назад на дивана), но така е малко по-изправена, пък и има стимула да ни гледа отблизо лице в лице, ако се изправи. Съвсем легнала обаче, преди хапване, ако я сложа, се сърди като твоя сладур, явно вече няма достатъчно силички. За справка: тя е на 3 месеца и всички ми казват, че е нормално да не издържа кой знае колко и да не я пришпорвам (въпреки това седи по 20-тина минутки до половин час, понякога, с почивки). Твоят господин на колко е?

Ако искаш, виж видеото, обясняват доста добре и дават идеи и за други пози, които също помагат на детенцето да привикне към лежането по коремче.
Благодаря, утре прави точно 3 месеца, започва 4. Ще започна и аз след ядене, беше ме страх на пълно коремче, но ще изчаквам половин час.

# 177
Много Ви Благодаря.  Писах ви на лично Heart
Pebals, моля, никаква цена, подарявам ви го! Само ми изпратете данни на лично съобщение, за да мога да ви го пусна в понеделник от някой еконт.

# 178
Привет, мами!
Моето момче и то не обича по корем- тежи му главата 😀😁  Но не мога и да си помисля след ядене да го сложа, ще върне всичкото мляко. От както рита повече, и повръща повечко. За бибата, малко насила го научих, но не му е любима, като заспи я изплюва, но доста ми помага.

# 179
На почти 4 м тежи 6.700 и 65 см.
Надала с 1.1 кг и пораснала с 5 см.
Сложихме двете ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт