Януарски бебета - тема 1

• 22 245
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
На 20-ти направи 3м,на 28.04 сме на първа ваксина.Какво сте приготвили ако вдигне Т.?

# 181
  • София
Мими ,
Панадол, но според мен и педиатъра ще ти каже.  Може да обсъдиш с педиатър и схема с Шуслерови соли. Има комбинация преди и след ваксинация. Приятелки , които са я изпробвали са доволни.
Ние на 16ти станахме на 3 месеца. И ние на 28ми сме на ваксина.

# 182
а ние пък на 28ми ще правим 3 месеца Wink
И нас педиатърката ни вика другата седмица за първа ваксина и ще направим и ортопедичния преглед най накрая.
Нямам търпение да разбера колко точно е наддал, че на кантара вкъщи му нямам мн доверие, а дрехите мн ни омаляват в последно време. Май и на пампарсите ще сменяме размера.

# 183
Здравейте, момичета
И ние сме за 28-ми, малко ми е притеснено честно казано, ама... Това определено е по-малкото зло. Подготвила съм панадол за всеки случай и ще попитам педиатъра ни за кулпач дали има смисъл да взимам след ваксината.
На 8-ми направихме 3 месеца, а още не сме ходили на ортопед. Видно всичко му е окей, ама все пак ми е важно да го прегледат, за всеки случай.
Последните дни изключително много суче - или е на гърда, или си лапа ръката (той си лапа целия юмрук, палеца не му стига, хаха), или е с биберон, или смуче протекторите на носилката. Не знам какво беше това сучене, до момента не е бил така Thinking
Като ни измерих на кантара, с него бях 71 кг, без него 64 кг, така че е някъде около 7 кг, ама той като цяло си върви по-едричък.

# 184
а ние пък на 28ми ще правим 3 месеца Wink
И нас педиатърката ни вика другата седмица за първа ваксина и ще направим и ортопедичния преглед най накрая.
Нямам търпение да разбера колко точно е наддал, че на кантара вкъщи му нямам мн доверие, а дрехите мн ни омаляват в последно време. Май и на пампарсите ще сменяме размера.
Ние вече сме на 4-ка от Пуфис 😁😁. И ми се вижда доста голям, та и аз искам вече да го прегледа ЛЛ, за ваксина ме е страх. Но още не ми е звъняла, та незнам.
На 24 навършва 3 месеца.

# 185
С домашното мерене тя излиза 6 килца пък да видим,ние сме на пуфис 3-ка 😂.
Днес сутринта само дясната й бузка беше зачервена и суха ...на някой да му се е случвало.Намазах със судокрем май стана по-суха .... Head Band
Явно доста сме за 28-ми 😘

# 186
Здравейте момичета.
Моят младеж на 27.04. ще направи 3 месеца.
 Днес ходихме на педиатър, поставиха му две ваксини.
Педиатърката ми препоръча днес и утре Панадол бебе по 3 пъти на ден - превантивно. И тампони с риванол на мястото на убожданията...

Сестрата нещо не измери височината както трябва, защото го изкара 65 см., а аз с ролетката го мерих 59 - миналата седмица...

Очаквах да реве повече, но честно казано като е гладен реве повече и по - силно 😂

# 187
Мами,я кажете вашите дечица започнаха ли да се лигавят и да дъвчат юмручета. Ние от няколко дни сме така. Проплаква от време на време и е с намален апетит. Мисля,че е рано за зъбчета,а и не се вижда нещо по венеца.

# 188
Целия юмрук си завира в устата, понякога освен биберона пъха допълнително и пръсти..
Като го гушна ми яде редовно ръката или ръкава каквото му е по - удобно

# 189
Нон-стоп му тече лига, даже се е научил да плюе като го обърнеш по корем. Палци, юмруци - все в устата. Лигави ме и мен навсякъде. Гледам да му махам пръстите от устата и да му давам биберона, но често го плюе.

# 190
Аз съм нова тук, но се включвам.
Бебка (16 седмици) започна да си яде ръцете от преди 4 седмици някъде. Преди така показваше че е гладна, но сега и е просто занимание постонянно. Наскоро премина не в сукане, а в дъвчене. Дъвче и ако си вкара нещо в устата. И ние мислихме някаква зъбоактивност дали няма. Прочетох, че зъбите започват да пробиват в костта около 2 месеца преди да избият понякога. И затова може да е кисело детето или да си чеше венците.

Моята дама също си държи долната челюст с 2 пръста, понякога и с 2те ръце. Явно някаква активност има макар и да не чакаме видими зъби скоро.

За ваксините, днес минахме 3тия курс ваксинации (в Шотландия където живея ги слагат на 8,12 и 16 седмици), като тук изобщо не са ги отменяли. Дори здравната работничка специално ми се обажда да каже, че не са отменени и е важно да ходим (тук няма задължителни ваксини).

Но не ходим при джи пи или в болница, а в здравни центрове, където се провеждат различни обучителни класове и детските консултации, няма болни хора.

За сега е ок, макар и леко уморена, но това е от ваксината за менингита, много кофти я кара да се чувства целия ден. 😭
Мами,я кажете вашите дечица започнаха ли да се лигавят и да дъвчат юмручета. Ние от няколко дни сме така. Проплаква от време на време и е с намален апетит. Мисля,че е рано за зъбчета,а и не се вижда нещо по венеца.

# 191
Целия юмрук си завира в устата, понякога освен биберона пъха допълнително и пръсти..

Същата работа.. мн вкусни тея ръце и лиги навсякъде 😄

# 192
И при нас е така, все лиги, все нещо в устата, последните дни хипер смучене на всичко наблизко, а от преди 2 часа и с температура.... Свалихме я за сега, дано не вдига пак. И аз мисля, че е рано за зъби, ама в момента се моля наистина да е зъб, а не нещо по-сериозно Sad

# 193
Като го гушна ми яде редовно ръката или ръкава каквото му е по - удобно
+1 същото положение😂бибка не признава

# 194
  • София
Юмручетата и при нас са в устата. Вадя ги, но общо взето ефект нулев. Също много лиги, много нещо. Биберон все още отказва.
Бяхме на консултация вчера 7,450кг и 65см,  на 3 месеца и една седмица. Малко едричък върви, но баща му е голям, така че не мисля че е притеснително. Мисля че първите месеци дърпат повечко.
Вики освен компрес с риванол, може и кулпач да сложиш.
Вашите белези от БЦЖ ваксината как са? При нас се зачерви, било нормално дори да събере леко гной.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 11:45 от Ray Of Light

Общи условия

Активация на акаунт