Януарски бебета - тема 1

• 22 527
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Hope90, кърмиш ли или им даваш АМ? Сърдечно ти завиждам, че спинкат сладко и непробудно нощно време.
А за захранването не се притеснявай въобще, има време да опитат от всичко. Моите като ги захранвам вече от 2 месеца, още не са достигнали количество за нормална порция или за заместване на млечното хранене. Хич не го мисля, когато тогава...

# 556
Изцяло на АМ са. Притеснява ме по-скоро дали на тази възраст млякото може да задоволи всичките им нужди от витамини и желязо. Защото с тази скорост на захранване по-хранителните продукти ще ги вкарам сигурно след два месеца.

# 557
Щом млякото се води основна храна на бебетата до 1 г., значи ги задоволява, пък и АМ са обогатени с всякакви витамини и минерали. Инстантните каши също. Моите на изследванията вчера показаха хемоглобин 122, значи желязото им е перфектно за сега.

# 558
Аз първо дадох месо после яйце и глутен.

# 559
Минахме и ние прегледа при педиатъра. Направихме и втората доза от противоменингитната ваксина и сега нервничи в гнездото си.
Лекаря препоръча да ускорим захранването както и да въведа телешко месо. Досега съм дала само зеленчуци и някои плодове.

# 560
Хмм, телешко?
Доколкото знам се започва с пилешко, пуешко и заешко.
Куул Пач на мястото на убождането много облекчава.

# 561
  • София
Днес мина прегледа при професор Бранков, и на нас Вики ни изписа кремчето. Погледна и тестисите, след медец ни вика отново.

Днес хапна малко сварена елда с банан, мисля голям зор ще видя с тези каши. Освен да започна с плодовете.
Момичета вие как и кога предлагате плодове?

За телешкото и аз знам , че се въвежда от последните меса, казаха ми да започна с пилешко, заешко или пуешко.

И аз мисля да дам месо, след това яйце, а и предвид сезона, май май така ще подходя.

Има вероятност уикенда да стигнем до морето. Някоя от вас вече водила ли е бебенце? Кога мислите , че е ок да ги потопим във водата? Разбира се въпрос на виждане , като при всяко нещо.
Ние ще сме на северното, там поне е родния ми край и знам много хубави плажове с много чиста вода.

# 562
Плодове й даваме на пръстчета или парченца, ако са по-меки. Сварени на пара за по-твърдите като круша и ябълка. В овесените ядки с малини , боровинки(намачкани или нарязани защото са от най-задавящите храни). Както и със силиконов биберон с дупки. Най-харесва манго и ягоди.

Аз взех една каша (baby porridge го водят тук) да давам към овесените ядки, защото е обогатена с желязо. Ама много кофти текстура и вкус има, то на мен ми е противна, не знам защо очаквам бебка да я хапва. В овесените ядки с някакъв намачкан плод се скрива, макар че малката не е фен на лъжиците. Последните няколко пъти награби от паницата с шепи и по-дълго се занимаваше. 😅
Добавям и лъжица от тази каша към овесените палачинки, все пак някакво желязо там да влезне.

Днес мина прегледа при професор Бранков, и на нас Вики ни изписа кремчето. Погледна и тестисите, след медец ни вика отново.

Днес хапна малко сварена елда с банан, мисля голям зор ще видя с тези каши. Освен да започна с плодовете.
Момичета вие как и кога предлагате плодове?

За телешкото и аз знам , че се въвежда от последните меса, казаха ми да започна с пилешко, заешко или пуешко.

И аз мисля да дам месо, след това яйце, а и предвид сезона, май май така ще подходя.

Има вероятност уикенда да стигнем до морето. Някоя от вас вече водила ли е бебенце? Кога мислите , че е ок да ги потопим във водата? Разбира се въпрос на виждане , като при всяко нещо.
Ние ще сме на северното, там поне е родния ми край и знам много хубави плажове с много чиста вода.

# 563
  • София
Nanaharps ти не живееш в България по спомен , нали?
Като гледам храните , които въвеждаш, тук за берита , ягоди ми казаха след годинка, дори и повече, което мисля да не правя разбира се. Методологията просто тук е малко по-различна явно. Аз четох доста английска, канадска и американска литература и всички проучвания сочат точно ранно въвеждане на храни алергени, ако няма наследствена обремененост.
Започнах да смесвам вече пюренцата със зеленчук. Вчера сварих елда, но сложих 60гр банан и 60гр елда и си я изяде. Мисля че все още иска да е гладко пасирано. Самите каши , които предлагах бяха , малко като на гранулки.
Nanaharps мисля че тази каша е овесена, и моя син не ги тачи.
Ти изцяло ли се водиш по звб или комбинираш. Иска ми се вече да започна една идея на по-едри парченца да му предлагам, чудя се дали да му дам морков на пара. Доколкото знам трябва да е мек и да е с големина на ръчичката му, за да успее да го хване.

# 564
Рей, да ти кажа мисля че има ефект кремчето (дано не си въобразявам), но вече две седмици мажем и ми се вижда по - добре работата.

Месото и според мен е по - подходящо да се даде първо. Въпреки че педиатърката каза първо жълтък.

За морето аз няма да го водя, но мисля че няма никакъв проблем да се топят крачетата. Всички около мен, които са водили малки бебета на море,  казват че са топвали само крачета.
Той ще ти каже колко и дали да го потопиш 😁

# 565
  • София
Да, права си. Зависи и каква е водата, може да има водорасли и т.н., исках в Гърция , но ще пропуснем тази година. На северното ни Черноморие има също хубави местенца, чисти.

А вас вика ли ви след месец отново?

Ще мажа и аз, не ми се иска да се стига до фимоза.

# 566
Вика ни. Ние бяхме на 16.07 и каза на 20.08. да отидем да види и да прецени как ще продължим - дали със същото кремче, дали нещо друго.
Каза, че ако е добре вече от крема ще ми обясни точно какво и как да правя.
Също така си каза, че си е фимоза при нас.
Важното е, че сме отишли и аз и ти навреме и съм сигурна, че ще оправим нещата 🙂

# 567
  • София
Аз си мислих, че при толкова малки бебета, не може да се говори за фимоза, но явно може. Дано успеем само с кремчето!😌

# 568
Ще успеем, на мен ми харесва, че въпреки че е хирург не е фен на операциите 🙂, стига да не е неизбежно.

# 569
Днес бяхме на последна ваксина няма такъв рев Sad без да спре още докато я мериха...та радвам се че другата е чак на 1г и 1мес.😀 и кръв даде милата пак рев 😲 сега ще се боря да взема урина 😀.
На нас ни каза първо жълтък 1/4 през ден за около 2 седмици после белите меса .
Справихте ли се с колектора за урина ?
Иначе купих и царевична каша на хип , с какво да я комбинирам ?Тиква ?
И счупих още в 7 сутринта шишето за мляко 😏😂голямо бързане, спи ми се, тя реве и до обяд с едно за вода и мляко 😂

Общи условия

Активация на акаунт