Януарски бебета - тема 1

• 22 528
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Аз тъкмо да се похваля, че моите най-накрая проядоха и.... греда, едното от 3 дена отказва.
Момичета, някоя от вас минала ли е на т.нар „преходно мляко”. Аз давам нан опти про 1, реших обаче да мина на двойка, за бебета над 6 месеца, а ние скоро ще навършим 7 мес., води се преходно мляко. Сега ми е притеснено дали ще ги засища...уж „ядат” и друга храна (пюре, каша), та в магазина казаха, трябвало вече да минат на двойка...
Притесняваме също, че на кутията пише, че е за деца, които не се кърмят, а аз все още ги кърмя понякога, макар да вървя към отбиване...Засега все още са на кърма + АМ.
Някой ползва ли такова мляко?Трябва ли да очаквам нещо особено....

# 541
Още сме на 1 ца имам още една кутия като свърши ще минем на 2 ка.

# 542
И аз имам половин кутия 1 ца и минаваме на 2 ка.
Бебчо днес стана на 6 месеца 😁

Кръвта и урината са му супер, на 03.08 ще го водя на нефролог.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 17:46 от Vikinedyalkova

# 543
Честита ви половин годинка Вики, да е много здрав бебока!
Ние сме утре 😊

# 544
Много благодаря, Поли!
Дано не забравя да ви поздравя утре.
Ние май сме били и така да се каже заедно в Тина Киркова 😁

# 545
Да и на мен ми направи впечетление, че сме били заедно и от другата група (АГ Св София). Сигурно сме се засичали и при Ковачева - май и ти беше при нея по спомен.

След 4 дни без ако , педи каза да направим клизмичка и свършихме работата ... ама днес пак няма. Днес дадох  тиквичка с тиква ... по разхлабващо от това незнам 😆🙄 Тази нощ нямахме ставане най накрая - последните няколко седмици ми бяха кошмар с това ставане. А като си помисля, че има дечица, които си имат нощни хранения до годинка ... възхищавам се на майките, които се справят без сън!

Много благодаря, Поли!
Дано не забравя да ви поздравя утре.
Ние май сме били и така да се каже заедно в Тина Киркова 😁

# 546
Не, не аз бях при Галя Богданова.

За акото тиквата е добре, ако си въвела плодове може синя слива.
Моя младеж и от пащърнака добре се изхожда.
Ако не ака ден - два не прави пак клизмичка, че не е хубаво. Педиатърката ми каза, че така може да станат лениви червата 🤔

# 547
Плаче ми се върна си нощното мляко 😭
От три месечна не се е будила...

# 548
Кофти, ама периода би трябвало да продължи 3 седмици
И моя се будеше чак към 5, но от няколко дни мина на ядене в 4, а тая нощ стана в 3 наяде се и реши, че е много важно да се хили до 5 😩

# 549
Ние засега си пропускаме нощните хранения, но пък ми прави впечатление, че сутрин се наспиват много по-рано. После докато дойде време за разходка пак им се е приспало и в последно време излизам навън с две ревящи бебета.

# 550
Моите стават х 2 и 3 пъти нощно време. Сега ги разделихме с мм в две отделни стаи и всеки обслужва едно бебе, така успявам да поспя поне 2-3 часа. Стават в 6-6.30ч. и през деня спят много понякога по 2часа и повече.
Ние днес бяхме на преглед, изследвания и всичко е наред, нооооо не можахме да вземем урина за изследване на Деси. Ми много трудно при момиченца тез колектори за урина. Навсякъде тече, само в колектора не влиза. Утре ще я дебна с чашка...

# 551
  • София
Нощно хранене няма от както спрях да кърмя.
За сметка на това излизат още два зъба - първите кътници от горе, мислих че малко ще има почивка след първите 4, но уви не, дразнят си го.
Със съня вечер не е много дълбок, може би като заспи до към 2, след което мрънка.
Въпреки че знаете ли бяхме уикенда на Боровец, спахме на отворен прозорец това дете заспа в 20:00ч и се събуди в 7ч без да мръдне, но уви в София такъв въздух и тишина няма, поне където живея аз.
Днес разглеждах за лятна количка, той е вече 10 кг и бая зор виждам.. вие мислите ли да взимате сега? Ще пътуваме края на седмицата и определено ще е по-компактно.

Вики, Поли честити месечинки ! 💙

Вики, ние утре сме при професор Бранков да види пишлето.😌

Да ви кажа голяма греда с тези каши. Днес накиснах елда, сварих с ябълка и пак не иска, утре ще опитам просо с банан, иначе зеленчуковите ги яде. Но много време мина, трябва да похапва и друго мисля. Иначе и аз съм вече на 2ка ам, не знам дори каква точно е разликата с 1цата, предполагам в състава, не съм чела.

Да ви попита за сега съм дала картоф, морков, тиквичка, батат, спанак, карфиол, брокол това от домашно приготвени и от бурканче пъщарнак и тиква, какво друго мога да дам според вас? От сега започвам да мисля, а се чудих на моята приятелка , която все ми казваше охх, не знам какво да му готвя днес 😁

Вие първо яйцето или месото ще въведете?

# 552
Рей, благодаря ти!
 Непременно след Бранков пиши, стискам палци всичко да е наред при вас
Аз от 16.07 мажа вечер с кремчето, което ми каза той и вече виждам разлика, ще видим какво ще каже като отидем на 20.08.

Като зеленчуци мисля, че достатъчно си въвела, смесваш ли ги?
Аз вече ги смесвам.
За каша моя умира за оризовата био на Милупа правя я с АМ.

Педиатърката ми каза с жълтък да започна и после месо.
Давам и авокадо, защото има много мазнини да качи малко.

Моята количка е 3в1 и няма да взимам лятна, карам си с тази с летния кош.

# 553
Ray Of Light, аз днес питах нашата педи за 2-ка АМ и каза, че формулата е съобразена с възраста и нуждите им от белтъчини....доближавало се една идея до сухото мляко, а 3-ката за след 1г. си било чиста проба сухо мляко, така че нямало нужда да се дава, а направо прясно мляко. Мен ме натиска да вкарвам глутена и кисело мляко, че колкото по-рано алергените, толкова по лесно организма се адаптирал към тях.
Сега се чудя с каква глутенена храна да започна, иначе днес им добавих малко масло към зеленчуковото пюре. Месо и яйца им давам, а преди 2 дена и риба.
За количка, ние от раждането сме с лятна количка, просто такава ни подариха и сега ни е идеална, вече ги държа седнали и така не мрънкат да ги носим, ами се заглеждат.

Нощно хранене няма от както спрях да кърмя.
За сметка на това излизат още два зъба - първите кътници от горе, мислих че малко ще има почивка след първите 4, но уви не, дразнят си го.
Със съня вечер не е много дълбок, може би като заспи до към 2, след което мрънка.
Въпреки че знаете ли бяхме уикенда на Боровец, спахме на отворен прозорец това дете заспа в 20:00ч и се събуди в 7ч без да мръдне, но уви в София такъв въздух и тишина няма, поне където живея аз.
Днес разглеждах за лятна количка, той е вече 10 кг и бая зор виждам.. вие мислите ли да взимате сега? Ще пътуваме края на седмицата и определено ще е по-компактно.

Вики, Поли честити месечинки ! 💙

Вики, ние утре сме при професор Бранков да види пишлето.😌

Да ви кажа голяма греда с тези каши. Днес накиснах елда, сварих с ябълка и пак не иска, утре ще опитам просо с банан, иначе зеленчуковите ги яде. Но много време мина, трябва да похапва и друго мисля. Иначе и аз съм вече на 2ка ам, не знам дори каква точно е разликата с 1цата, предполагам в състава, не съм чела.

Да ви попита за сега съм дала картоф, морков, тиквичка, батат, спанак, карфиол, брокол това от домашно приготвени и от бурканче пъщарнак и тиква, какво друго мога да дам според вас? От сега започвам да мисля, а се чудих на моята приятелка , която все ми казваше охх, не знам какво да му готвя днес 😁

Вие първо яйцето или месото ще въведете?

# 554
Като ви чета и се чувствам още по-назад със захранването. Започнах точно на 6 м. тъй като първо бяхме болни, после 2 пъти местихме ваксини, а нали не било хубаво да се дава нещо ново преди и след тях. Та за една седмица съм вкарала 3 зеленчука, утре предстои и тиквичката. Иначе на четвъртия ден си хапваха по 90 гр пюре, така като гледам скоро може и да заместят обяда. Днес педито ми каза поне 1 месец да вкарвам само зеленчуци, а после да мина на каши. Честно казано не мисля, че така ще направя. Иска ми се да дам и 2-3 плода и после месо или жълтък. Не ми се вярва в тия картофи и моркови да има кой знае колко полезни вещества ..

Общи условия

Активация на акаунт