Януарски бебета - тема 1

• 22 532
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Ще изчакам преди да дам парченца и мисля, че няма да яде изобщо. Той по-гъстите пюретата много, много не ги иска, та си представям какво ще е с парченца.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 10:57 от RFM

# 526
Пъпеша хареса, но на динята не е фен. Макар че те при нас (Шотландия) са толкова мънзарки и безвкусни.
Яйце вече честичко й даваме на омлет+някаква зеления (спанак,грах,кейл), нарязан на крокодилчета, много й харесва.
Месото дадох няколко пъти кебабче домашно (кайма от пуешко или телешко със спанак и яйце и печено на фурна) и също са много вървежни,а и лесна текстура за хапване.

От зеленчуците най-обича тънък зелен фасул, аспержи и тиквичка. На пара й ги правя или във фурната. Поръсвам с малко гранулиран лук или чесън, пипер или паприка.
Направих днес от овесените палачинки и едни 'солени' ама без сол с тиква, сирене и спанак, хапна и от тях. Като цяло съм изненадана колко добре върви захранването. Винаги с желание подхожда,занимава си се 15-20мин, буха всичко в устата, и ние хапваме през това време. Даваме й на закуска, обяд и вечеря с нас, защото винаги иска, а и ние можем по-спокойно да хапнем така.
Няма заместени хранения, макар че по-кратко суче вече след твърда храна. И по съдържанието на памперсите съдя, че все изяжда накакви количества.

Да се надяваме ще върви и за напред
така, че кърменето беше голям зор, спането също, време беше нещо да потръгне ок.

Дадохте ли пъпеш и диня (нали им е сезон сега Simple Smile )аз днес дадох пъпеш с банан мнохо й хареса Simple Smile
На 31 сме на док.предполагам че ще ми каже да започваме с месо и жълтък.Как давате месо?През ден ли и по колко?Купено или вие правите?Готово със зеленчуци примерно на хип или на гербер чисто месо и добавяте към зеленчуково?🍗🍛🍛🍛

# 527
Днес моята буболечка стана на 7 м, на кухня е пъпеш яла от там.
Диня онзи ден и дадох отхапваше дъвчеше ту гълта ту плюе големите парчета.
Относно месата вече е опитала от всичко. А яйцето вече го давам с белтъка заедно. Белтък също въвеждах.
Попара също яде със прясно мляко.
Повечето ще кажат да ама белтък не се дава преди годинка. След 6 м всичко може да се дава ако нямате фамилна обремененост освен морски дарове цитруси и мед. Схеми колкото искате, важно е бебето да яде.

# 528
  • София
Всеки си преценява , абсолютно съм съгласна. Новите тенденции от медицинските проучвания във Великобритания и Канада сочат точно това - по-ранно въвеждане на алергени ( преди годинка ) , за глутена дори ( като един от най-тежките белтъци ) съветват ако бебето е кърмено, да се въведе преди отбиване.
Теории много, смятам че ако всичко наистина върви ок, до годинката живот и здраве да съм го захранила.

# 529
Кашата (елда и ориз за сега )я правя с адаптирано мляко и си хапва Simple Smile Днес ще добавя пъпеш в елдата 😂дано й хареса

# 530
  • София
Мими как ги правиш? Аз ли нещо бъркам, днес му дадох оризова, купена , пак не иска.

# 531
Мими как ги правиш? Аз ли нещо бъркам, днес му дадох оризова, купена , пак не иска.

Може да е от марката аз взех на милупа с ам аптамил 1л.каша изливам малко мляко и бъркам и така 3-4лъжички каша.
Добави плод който обича 😀🌈

# 532
И аз така им правя кашата (оризова, елда, просо), с ябълка направо полудяват по нея, но и с  круша също харесват. Пъпеша им го давам суров в биберон за плодове. Направо ще изгризат беберона. Незнам да не е рано да се хваля, ама от месец и 24 дена захранвам и едва от няколко дена започнаха да ядат по нормалния количества пюре и каши, досега не искаха да ядат и нищо не им харесваше. Най накрая проядоха. пу пу...

# 533
Оризовата каша в чисто състояние си е безвкусна. Аз смесвам с ябълка или банан. Пъпеш веднъж давах, като аз и държах парченцето, а тя си смуче и предъвква.
 На последната консултация питах от кога да въвеждам месо и останах малко озадачена като ми каза след 9-10 месец. Първо попара със сирене да съм давала и чак после месо.
Има ли бебчета които са си върнали нощното хранене? От 1 седмица се буди точно в 3 и докато не дам гърда не заспива. Такива неща като вода, биба, люлеене просто не важат.

# 534
Днес установих ,че не обича каша с АМ.
Направих и от тези на Аптамил с плодово пюре хапна си с апетит.

# 535
Ние нямаме нощни хранения от втория месец , но от 3 седмици някъде започна да се буди нощем и пак така , докато не дам гърда не заспива каквото и да правя. Е май това ще да е регресията на съня в комбинация с зъбки.

Ние се движим най назад с захранването, въведох картоф, морков и тиквичка. Всичко  мн се харесва и мрънка за още пюре. Обаче 3 дни нямаме ако. Педи каза да изчакам още и да не правя клизмичка .. ама мен мн ми се струват 3-4 дни. Спрях пюрето, че да не му натоварвам допълнително коремчето. Но пък се чудя дали да не дам тиквичка днес, нали уж е разхлабваща.... За първи път ни е, досега винаги е бил мн редовен.Вие как решавате подобен проблем, ако сте имали?
Давам пробиотик всеки ден.

# 536
Картофът много запича и нас, гледам вече винаги да е в комбинация с разхлабваща храна - броколи, тиква, грах. Препоръчвам с 2 ръце тиквата, освен че регулира коремчето, е и супер вкусна и се харесва, защото е сладка. Сега не е сезонът на тиквите, но пюрето на Гербер е 100% тиква. При дълго продължаващо запичане помага и масаж на корема - поне 30тина минути, има много видеа в интернет Simple Smile

Ние се движим най назад с захранването, въведох картоф, морков и тиквичка. Всичко  мн се харесва и мрънка за още пюре. Обаче 3 дни нямаме ако. Педи каза да изчакам още и да не правя клизмичка .. ама мен мн ми се струват 3-4 дни. Спрях пюрето, че да не му натоварвам допълнително коремчето. Но пък се чудя дали да не дам тиквичка днес, нали уж е разхлабваща.... За първи път ни е, досега винаги е бил мн редовен.Вие как решавате подобен проблем, ако сте имали?
Давам пробиотик всеки ден.

# 537
  • София
Масажа наистина действа и при нас, моето бебе имаше 5 дни пауза, докато кърмих. Давах и Шуслерови соли.
От както го захранвам слагам в пюрето по малко кокосово масло, предполагам може и гхи. Някои майки директно слагат и краве масло.
От моя опит масажите на корема са най-ефикасни.

# 538
Краве масло в пюрето или топла вода.

# 539
Аз отдавна мрънкам, че от около месец си върна нощното хранене...
Две вечери спа до 6, 7 и снощи отново в 4.3 се събуди да яде.
Моята каша с кърма не става и се отказах. Правя я само с вода, днес изяде цялата порция от 100 мл. вода с 11гр. каша и ябълково пюре.

Общи условия

Активация на акаунт