Януарски бебета - тема 1

• 22 534
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Памперс гащите са за спокойни деца. Моя е толкова див. Върти се, рита с крака. Бяха ми много неудобни. Не пропускат.
Нас ни викат на ортопед след 10 месец. На мен ми е изключително трудно с взимането на урина. Знам, че за паяците има много против, но ми дадоха един и мисля след 7ми-8ми месец да го пробвам дали ще му е интересно.
От както пропълзя почти нищо друго не го вълнува.
Имате ли столчета за кола? Харесала съм едно на cybex 9-36 кг. Някой има ли впечатления от марки или модели с по - големи деца или за тези да сте избирали или купували?

# 511
  • София
Мисля че щом пълзи нито бънджито, нито проходилката ще са му интересни.🤗
Аз бях с cloud z на cybex , коша за новородени с базата isofix , след което ми обясниха че единственото столче за тази база е Sirona и го взехме него, въпреки че Pallas е за по-големи, май него визираш , мои познати са доволни.

Вчера хапвахме брокол, изяде всичко. Днес  ще дам каша, обаче мисля да сложа и сладък картоф. Уж ми обясниха как да я приготвя сама, та да видим дали ще се справя.

Урина и кръв мисля другата седмица да пусна.

Днес в София е доста дъждовно, май цял ден ще сме си у дома.

Вашите бебенца пият ли вода, чай, сокчета?

# 512
Да моята си пие вода без проблем друго не й давам (чай,сок)
За броколи май ще ги забавя.Wink
Кашата за сега сме на оризова с Ам я правя, хапва я без проблем

# 513
За съжаление и утре ще е лошо времето, дано спре да вали, поне едно бързо кръгче да направим.

Сок и чай не давам, вода си пие, когато иска и по колкото иска.
Има моменти, в които си мрънка точно за вода.

Аз днес мисля да предложа карфиол 😜.
Каша съм решила от понеделник, препоръчаха ми оризова на Милупа и такава взех пък да видим 🙂.

# 514
Чай и сокове не давам, а вода изпива едва, едва 20, 30 мл.

Понеже бяхте писали за гърнета, какви мислите да купувате за момченца? Четох, че е добре да са анатомични и отпред да имат издигната част, за да не пишкат извън тях.

Харесала съм това столче
https://www.amazon.de/gp/product/B07XLTMRWJ/ref=ox_sc_act_title_ … R8XB7XF&psc=1

Има по - евтин вариант, но на този ми хареса, че може да се регулира и да е леко легнало, когато детето спи на дълъг път. Мисля да го взема от немския или английския амазон с доставка чрез GGB, защото често правят намаления.В България струва 630лв., а намален в амазон и с доставката го смятах около 500лв. Но бебчо е 7.5 кг. и ще минат поне 2,3 месеца докато стане 9.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 13:06 от RFM

# 515
Вода пие ако е жадна.
Столчета имаме две във двете коли, мисля да преместя едното в колата с която пътуваме повече. За сега седи в кошчето като и отеснее ще сменя със стола. Бяхме купили купи 2 плати 1 от Метро на каката.

# 516
Столчето ми е на Recaro - много съм доволна, малкият се чувства идеално, като беше съвсем малък дори заспиваше по-лесно в него, отколкото другаде. С 3-точков колан е, взели сме на същата марка и за по-голямо дете.

И аз не давам сокове по препоръка на педиатъра, вода отказва да пие - играе си с шишето, изпива макс една глътка и дотам.
Аз го захраних с жълтък - давам през ден по 1/4, но купих някакви био яйца, които са по 1.30 лв едното Flushed поне аз изяждам остатъка, не усещам честно с какво са толкова по-добри, за да са на тази цена, но....

От другата седмица и аз ще му дам каша - педиатърът искаше вече даже да сме заместили следобедна закуска, но на мен не ми се ще поне още 2 седмици да я заместваме. Купила съм оризова и овесена на Хип, дано му харесат. Мисля да ги приготвям с адаптирано мляко, може и с вода, май ще видя кое ще му допадне повече.

Иначе иска да се храни сам - много е смешен, постоянно се опитва да си хване лъжицата, а като му я дам си я напъхва цялата в устата и се чуди какво става Smile

# 517
Аз въведох картоф и сега продължам с тиквичка и морков. За каши още не съм мислила, но ще питам педи.
Вода почна да пие доста , преди все ѝ се мръщеше, но сега явно от топлото ожаднява. Доста пъти като мрънка и му предложа вода се успокоява. Изпива около 110-130мл на ден ( незнам това много ли е малко ли е). Педи каза да предлагам редовно.

Столче за кола ползвахме от количката 3в1  ( Noordi ) , а сега минахме на Hauck - то е до 13кг така че ще го ползваме още известно време.

Вие слагате ли ги седнали ?
Някакви отзиви за столче за хранене?

# 518
Днес дадох 3 лъжички оризова каша, май му беше доста странен вкусът, но ги изяде. 😁
Най - накрая купих слънцезащитен крем, че крачетата често ги напича слънцето и колкото и да не ми се иска, ще го мажа, ако случайно не сме на сянка. Първо мислех Мустела, но в аптеката ми препоръчаха мляко на Ла Рош, което не е за деца, а конкретно за бебета над 6м.

Нашето столче ни е подарък, на Лорели е, седалката има няколко позиции и височината на столчето също може да се регулира. За сега съм доволна, но още му е малко голямо и го слагам за малко, само докато го храня.

# 519
Моето седна на дупето си точно на 6 месеца. Столче имам на Мони много съм доволна доскоро голямата ядеше на нея. Не е мръднала макар че голямата тежи 20 кг, а самото столче го дават до 15 кг.

# 520
Момичета, има намаление 20% на сайбекс в рая тойс. За тези, които са фенове на марката. Аз поръчах столчето, което коментирахме.

# 521
Привет момичета, днес давахме кръв и урина.
Голям цирк с тази урина, успях чак на четвъртия колектор ☺️.
На кръвта голям рев падна, сега чакаме резултати.

# 522
Дадохте ли пъпеш и диня (нали им е сезон сега Simple Smile )аз днес дадох пъпеш с банан мнохо й хареса Simple Smile
На 31 сме на док.предполагам че ще ми каже да започваме с месо и жълтък.Как давате месо?През ден ли и по колко?Купено или вие правите?Готово със зеленчуци примерно на хип или на гербер чисто месо и добавяте към зеленчуково?🍗🍛🍛🍛

# 523
Аз захранвам от около 3 седмици и днес за първи път дадох плод(пюре от ябълка), все още не съм давала пресни, необработени плодове или зеленчуци.

Жълтък ще започна скоро да давам, а месо чак след консултацията на 13. 08.

Мами, някоя от вас прави ли каша с кърма? При мен не се получава... първо леко се сгъстява, я после се втечнява. С вода става перфектно, но нали като заместя яденето няма да давам гърда, а пък трябва храненето да е млечно...

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 22:10 от RFM

# 524
  • София
Днес приготвих домашна каша от елда, щях да повърна, моето бебе е от яшничките, е и той не я хареса. Купих някакви , да видим.

Първо ще въведа месото, после жълтъка.
За сега ще правя във форми за лед ще ги складирам и ще добавям зеленчук.

Дадох диня във формичка за смучене, много му хареса, то си беше само сокчето.
Иначе плодове не съм предлагала до сега.

Скоро мисля да започва да мачкам пюретата, да не са финно пасирани.

Някоя от вас захранва ли по метода звб ?

Общи условия

Активация на акаунт