Януарски бебета - тема 1

• 22 208
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
При вас как е носите ли се на ръце?Малката когато е вечер и плаче заради колики само това я успокоява...любопитно гледа какво има в стаите 😀(вече ми натежава наистина)...но майка ми все ми повтаря,че ще се научи така и ще берем ядове после Pensive

# 76
При вас как е носите ли се на ръце?Малката когато е вечер и плаче заради колики само това я успокоява...любопитно гледа какво има в стаите 😀(вече ми натежава наистина)...но майка ми все ми повтаря,че ще се научи така и ще берем ядове после Pensive

Ами първото си дете така го носих докато не започна да ползва бънджи и проходилка, на 8-9 месеца беше 😀 тогава започнах да готвя и простирам дрехи с двете си ръце и бях впечатлена колко е лесно 🤣

Аз също съм на мнение че свикват, но има и друго, 4тото тримесечие. Бебето трябва да се "доноси". Първите 3 месеца от живота на бебето са доста стресови за него и смятам че имат нужда от любов и ласки.
И сега малката я нося доста, всяко нещо е с времето си. В един момент просто това приключва. И идва нов период, кой от кой по интересен и труден спрямо предишния 😀. Всичко отминава, на 4 март празнувахме 4тия рожден ден на баткото. Кога мина това време, сега изобщо не се вълнува да го гушкам, а това време ми липсва. Затова съвета ми е, наслаждавайте се на тези прекрасни бебешки месеци, бързо от минават. Сега с второто си детенце много повече гледам да не изпускам тези мигове, че повече деца едва ли ще раждам 🤣

# 77
Нося я рядко из стаите, любопитно и е много и харесва. Оглежда се постоянно ту наляво ту надясно.
Пазете се момичета пазете и бебетата.
От миналата седмица всички сме болни + и бебето. Лекуваме се сополи кашлица, добре че поне температура нямат.
Днес напълних една торба лекарства от аптеката пак. Пръскам Стеримар слагам Виброцил и Тобрадекс капки. Синекод Витамин С, Фенистил капки.
На момети забравям на кого какво съм дала 😑

# 78
И на мен свекърва ми това казва, но в крайна сметка ако детенцето го боли е престъпление да не го вземеш и да го успокоиш особено щом действа. Според мен в тази възраст дечицата имат нужда повече от любов отколкото от възпитание , та те са бебчета още... е разбирасе в здравословни граници Wink

# 79
  • София
И ние сме на ръце , още от родилния дом си  искаше и така най-бързо се успокоява. Особено сега с коликите. Доколкото знам, топлината на тялото ни ги затопля и така и коликите намаляват и се успокояват.
Ами нося си го, сега е бебе, после и да искам няма да мога. Въпреки че си тежи вече , след някои друг месец ще е забавно.

Момичета гугат ли вашите бебчета? Младежа след баня и сутрин си гуга разни нещица и се забавлява , но само ако е в настроение . 😁

Давам му Колийф , този ензим , който разгражда лактозата , май е една идея по-добре, но не знам и аз. Спасение май няма, трябва да си отшумят.

Вие как забавлявате децата? Гимнастиката все още не му е интересна , чудя се има ли играчки или с нещо, което да го забавлявам .

Мисля щом приключи грипната епидемия, да поразгледам за някакви занимания , като плуване , КиндиРу, гимнастика мама и бебе. Приятелка ми изпрати разни странички във фейса и инстаграм за различни събития за бебенца в София , останах много учудена колко много неща има вече , като концерт за бебета .

Към мамите от София , бяхме на ортопед при доктор Фурлакис - препоръчвам ви го с две ръце. Работи с направление и се заплаща допълнително 25лв. за ехографията. Толкова много информация даде и по имейл също изпраща насоки. Добър специалист.

Момичета вие подадохме ли документи за еднократната помощ?

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 11:19 от Ray Of Light

# 80
Ray Of Light,

Аз също си я гушкам като се накриви. Казват "ще я научиш така на ръце" .. ами така се успокоява, така ще е. А и съм съгласна .. после и да искам, няма да мога да я гушкам.

Гука, но рядко. Вече два-три пъти се смее с глас.

Аз също давам Колийф и съм доволна. Преди това давах Инфакол, който изобщо не й помогна. Е, пак има колики, просто по-малко. Ще го изтърпим и това.

Слагам я на гимнастиката и се заглежда, смее се на играчките. Много й харесват всякакви гумени играчки, които свирят като ги стиснеш. Отделно много се забавлява на гимнастиката, която си правим с нея за ръчичките и крачетата, а и когато баща й я прави на "самолет".

Документи за еднократната помощ подадох още миналия месец в началото. Все още нямам превод, въпреки че ми казаха в социалните, че в рамките на месец се получават.

# 81
Нашия бебок гука и се усмихва, но досега не се е смял с глас. Говори си някакви бебшки работи Simple Smile И аз се чудя как да си играя с него и да го забавлявам, за сега сякаш играчките не го впечетляват.
Доколкото концертите за бебоци (тъй като съм класически музикант имам поглед) в Сф се оргиназират доста такива и силно препоръчвам.
Документите за еднократна помощ се подават по постоянен адрес нали? 🤔

# 82
Здравейте! Ние 3-та седмица сме с ужасен грип в къщи( без бебето). Спрях да кърмя и мина за сега на АМ, горкото изкара 1 седмица само,  влизахме да го храним и преобличаме, и излизахме. Минаха му и коликите и разнасянето, сега много рядко да го взема на ръце, избягвам, храня го и го оставям да си заспива сам. Но всичко си е до дете, баткото ми беше много ревлив и си го разнасях денонощно 😁
Иначе вече се заглежда, гука си и се усмихва.
И въпросче, на вас изтича ли ви още нещо- не са лохии, а нещо жълто?

# 83
Аз не съм много за пример кюретираха ме за задържано, все още тече кафяво жълто от време на време 😔

# 84
...
Мисля щом приключи грипната епидемия, да поразгледам за някакви занимания , като плуване , КиндиРу, гимнастика мама и бебе. Приятелка ми изпрати разни странички във фейса и инстаграм за различни събития за бебенца в София , останах много учудена колко много неща има вече , като концерт за бебета .
...
Мила Ray Of Light, можеш ли да споделиш някои странички за събития с любопитните като мен? Flowers Four Leaf Clover

# 85
Да и нашата вече се заглежда и следи с поглед въртящите се играчки много й е интересно,с глас се е смяла на сън 2 пъти 😀заявлението за помощ е вкъщи още си чака реда хахах

# 86
  • София
Момичета,

Имам следното питане, вие изцеждате ли се и ако да как давате изцедена кърма от хладилник, в смисъл как я затопляте, на водна баня ли?

Поли документите се подават в центъра за социални грижи по адрес на лична карта.

Краси от време на време имам нещо , като леко зацапване, но като цяло мисля че е ок, цикъл нямам, кърмя. Ще видим кога ще дойде.

В понеделник сме на консултация, малкия става на два месеца , ще коментираме ваксините.
Имам схема с Шуслерови соли , преди и след ваксинация, уж помагало по-леко да преминат, ще го обсъдя с педиатъра.

Момичета, ако някоя от вас желае препоръките на доктор Фурлакис(ортопеда, който споменах) ще ви ги препратя по и-мейл.

Medlinniel тези активности  съм набелязала:

https://www.operasofia.bg/bileti/onlain-bileti/item/698?event=0

https://pluvanesbebe.bg/bg/

https://kindyroo.bg/

http://patlajani.com/

Гимнастика мама и бебе:

В тази група във Фейсбук има доста събития:

Тук има доста записи на уебинари:

# 87
Изцедена кърма дава дядото докато съм на лекции, на водна баня я затопляме.

Можете ли да ми кажете от къде се вади синята здравна книжка в София?

# 88
# 89
За какво ви е тази синя книжка?

Общи условия

Активация на акаунт