Януарски бебета - тема 1

• 22 211
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Всеки здравноосигурен гражданин се предполага да я има?  Очевидно не ми трябва точно в момента, но просто се поинтересувах от къде се изважда.  Simple Smile
И за да не е спам, според вас, хипотетично, ако се разболеем от вируса редно ли е да продължим кърменето? Вие как бихте постъпили?

# 91
Според информацията от Ла лече лига и лекари - кърменето може да продължи, но майката трябва да носи маска и да мие ръцете си добре преди да пипа бебето. https://www.facebook.com/121276329602/posts/10158062945664603/
Всеки здравноосигурен гражданин се предполага да я има?  Очевидно не ми трябва точно в момента, но просто се поинтересувах от къде се изважда.  Simple Smile
И за да не е спам, според вас, хипотетично, ако се разболеем от вируса редно ли е да продължим кърменето? Вие как бихте постъпили?

# 92
За кърменето незнам, но разболее ли се някой вкъщи всички се разболяваме.
Каквото е писано това ще стане.🤷‍♀️

Иначе при нас тече си живота както преди единствено хората са малко уплашени от тази извънредна ситуация.
Живея в по малък град.
Днес времето много хубаво беше ходихме с децата до близкия парк да подишаме чист въздух. И да си набавим безплатен витамин Д,  че този по аптеките го разграбили 🙄.

# 93
Да, и ние не сме се ограничили изобщо откъм излизане, само отбягвам места с много хора на куп.
И аз смятам, че каквото има да става, ще става. Естествено сме повишили хигиената, но не чак до ниво "психоза", хаха. Гледам като се виждаме с роднини много-много да не пипат детето, дори и с измити ръце. Днес реших да не влизам в магазините в нашия квартал, защото имаше адски много хора, а по интересното ми беше, че се виждаше, че няма хляб в единия магазин. За къде чак пък толкова се запасяват тия хора... Още повече пък с хляб, който не е трайна стока....?!

# 94
  • София
Да ви кажа в София положението е малко шаш и паника, всеки втори е с маска, опашки пред големите вериги магазини, в градския транспорт шофьорите са отделени с ленти и найлони и вратите към тях не се отварят, разбира се съвсем нормално, ама днес по път към парка се чувствах , като във филм на Хичкок.
Иначе добра хигиена, много вода и горещи напитки, дори и само топла вода също убивала вируса.
Дано да мине всичко по-бързо и възможно най-леко.
Въпреки че ще си е стресово за икономиката, но както прочетох, икономика без хора-няма.
Лека вечер момичета.🌷

# 95
На 23 имаме ваксина ние, но в Бургас кмета отмени много неща включително имунизациите.Предполагам,че ще се отложи.
Вече не се цедя.В началото се цядях и също на водна баня затоплях: )
Каква е тази паника незнам само ние не се запасяваме 😀😬

# 96
  • София
И ние не се запасяваме.
Аз ще звънна в понеделник на педиатърката, но силно ме съмнява да има консултации предвид ситуацията.

Момичета вашите бебчета приемат ли залъгалки ( биби ), защото моето категорично ги отказва. 🙄Как ги приспивате, като цяло?

И мамите , които кърмят, как сте д нощните хранения? Приятелка ми сподели, че кърмените бебчета трудно се отказват от нощно хранене, дали е така не знам или си в до бебе, но една вечер инцидентно трябваше да дадем АМ и спинка от 23:00 до   към 6:00, което никога не се беше случвало , хапва си към 12 обикновено , после в 3-4 и така.

# 97
Дами, относно прегледите - от това, което аз разбирам от мерките на здравното министерство от вчера, всичко се отлага до 29.03: "Преустановяват се плановите детски и женски консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения."

Относно кърменето - нашият прави вече на няколко пъти по 9 часа пауза, но има дни, когато си яде на 3 часа и през нощта. За сметка на това през деня много рядко спи - общо взето само ако е навън в количката, иначе дремва 20 минути и се буди. С времето всичко ще се регулира, според мен по-добре да се храни детенцето, когато иска - не знаем кога точно ще е във фаза на растеж Simple Smile за АМ знам, че се усвоява по-бавно от кърмата, според мен това е една от причините за паузата.

# 98
  • София
hypodermic абсолютно те подкрепям, кърмя на поискване, което е между 2:30 и 4ч., беше ми любопитно как е при вас.
Иначе има дни в които хапва доста повече. Забелязала съм, че като си държи ръчичките на юмрук е доста гладен.

Да в този случай ваксините се отлагат. Като превенция , ако ползвате Шуслерови соли, можете да давате по 1таблетка на ден, номер 3 за имунитет при бебета, при по-големите по 3бр./ден.
Да ви кажа вчера не беше акал добре и вечерта дадох половин таблетка номер 3 и номер 7, сутринта доста добре се изходи.
Споделям в случай , че някоя мама има подобен проблем.

# 99
Здравейте мамчета, и ние не се запасяваме, а живеем в провинцията(Своге). В аптеката е страшно, сутринта имаше 20 човека, а аз мислех че като отида преди да отвори ще съм първа 😀. Най - големия майтап е че ни свършват пелетите, а откъде ще вземем е много интересно🤔.

Иначе за утре бях организирала погачата, но при така създалата се ситуация, отмених събитието, оказа се че всички гостенки са очаквали още в началото на седмицата да им звънна, че се отказвам.

И така, засега ще се протака във времето и прегледа при ортопед, и ваксинацията на 2 месеца, и така.

Към майките с по големи дечица, как се справяте с боледуванията от детската /училището? И коластра на LR съм давала, и домашен сироп от черен бъз, и мед, и орехи, и незнам вече. Много често ми попада рекламата на Имунобор кидс, вече явно наистина се отчайвам щом почнах да вярвам на реклами 😀. Ако някой с по голямо детенце сподели опит ще съм благодарна.

Бъдете здрави вие и семействата ви! 🍀

# 100
Привет момичета,

И нашата педиатърка каза никакви консултации, ваксините са на изчакване, отлагаме и прегледа при ортопед.
И ние не се запасяваме. Онзе ден ММ отиде до аптеката за витамин Д, защото нашия Вигантол свърши и каза че е обиколил 4 аптеки докато намери и ми донесе някакъв странен от който пише че се дават 5 капки ама не е ясно дали за възрастен или за бебе ... с вкус на малина, глюкоза и нз още какво вътре ... а капкомера на шишенцето тече като кранче 🙄
Гледам и аз да не се паникьосвам, честно казано е някакво тягостно цялото положение и ми действа депресиращо.... а по съвсем друг начин си представях пролетта докато бях бременна.

Моят не иска бибата и я плюе, но ако се разсърди само тя го успокоява 🤷🏻♀
А за кърменето, ние сме изцяло на кърмене и всяка вечер прави пауза от 5-7ч, някой път от 12-6 , друг път обаче заспива в 20ч след банята и съответно към 2-3ч се събужда за хранене.

# 101
Моето не ходи на детска градина но винаги се заразява от ходещи деца на ясла или градина.
Ами как да се справим лекуваме се взависимост колко е болна.
Надявам се бързо да минат тези две седмици и всичко да се върне постарому.
И аз не си представях пролетта такава...

# 102
И наща ваксина която щеше да е утре се отлага. Иначе се запасих с 2 пакета памперс и 5 пакета мокри кърпи, знам ли да имаме резерв. За кухнята също си накупих по няколко пакета брашно, макарони,ориз и др.

# 103
С нищо не се запасяваме ..купуваме си за деня ако има нужда от нещо и то от малките магазинчета: )
И ние биба не искаме все я бута с езиче 😬😀

# 104
Здравейте, момичета!
Ние бяхме натръшкани цялото семейство от грип( таткото, баткото и аз). С по 40 градуса температури и кашлица. Държа ни 3 седмици, спрях да кърмя и бебо мина на Ам, поне го пие и не протестира. От както е на Ам е доста по- спокоен. Аз се цедя, но вече изцеждам доста малко, бях на антибиотик и изчаквам да минат 5 дни, за да видим ще засуче ли отново.
Бибата много трудно засуква и за малко, но спасява критичното положение.
Паузата през ноща ни е 5-6 часа, иначе цепи 3-тия час.
Момичета аз вече откачам, 3 седмици болни и в къщи и сега този Коронавирус, пак в къщи.
Бъдете здрави и дано всичко отмине бързо 🤗

Общи условия

Активация на акаунт