Януарски бебета - тема 1

• 22 215
  • 737
  •   1
Отговори
# 105

Добро утро с виртуално кафенце от нас с моята малка Мони Simple Smile
Малко пролетно настроение.🌞🌞🌞
#останетевкъщи

# 106
Мими и Мони, благодарим ви за настроението! И в темата е доста пусто тези дни... доста е тягостно настроението на всякъде.
Вие момичета излизате ли с бебоците? Ние си стоим вкъщи и не смея ... а мъжа ми сега предлага да сме слагали маските и да ходим извън града на някоя поляна че неможело все вкъщи да стоим. Времето е прекрасно, а му се радваме само от терасата 😔
Kikair и нашите оченца имаха секрет и лекувахме с капки , оправиха се и след 2 седмици пак същото ... при вас трайно ли отмина и какви капки ползвахте?

Добро утро с виртуално кафенце от нас с моята малка Мони Simple Smile
Малко пролетно настроение.🌞🌞🌞
#останетевкъщи

# 107
Капките няма значение какви са, единствено трябва да са антибиотични и да се капи едновременно в очите и в носа най-малко 7 дена.
Каката много дълго гурелясваше до 6 месечна оправи се от Тобрадекс, а малката Цилоксан.
От една седмица не капя нищо няма секрет и не сълзи окото. Единствено сутрин с памук и преварена вода почиствам очите.
Надявам се да е отминало трайно на 23.03 става на три месеца.

# 108
Здравейте, дами! Честита първа пролет!

Ние живеем в не много голям апартамент без тераса и не мога да седя затворена дълго време, за това с ММ често палим колата и се разхождаме някъде, където няма много хора - на бонсови поляни, Витоша, из Владая и тн, и тн. Естествено вчера мернах един много критикуващ поглед на съседката, ама ич ми нее, да си седи тя затворена 15 дена като може, аз не мога. Вече разказвах в една тема, ама и тук ще си излея душата, изперкам вкъщи вече, вчера изтървах всички фуги в банята до перфектна чистота. Днес пък тиганите с циф... Страх ме е утре какво ще последва, може би фурната?!? Хаха.
Днес времето е много хубаво и мисля да се качим с количката до вилната зона на Горна баня, там съвсем жива душа няма по улиците.

# 109
Никъде не излизаме последно на 13-ти ...мм само до магазина и така ...вече ми се излиза особено като напече на тераската Sad

# 110
  • София
Честита пролет момичета ! 🌷

Ние също не излизаме , живея в блок с 43 апартамента , по-скоро ме е страх нещо да не хванем я от асансьор, я от дръжка. Имаме и съседи , които се върнали от Банско и мацката си се разхожда с детето долу на площадката пред входа ?! Какво да ви кажа ...
Имаме голяма тераса , та днес си бяхме там. Дано скоро всичко се нормализира , но като гледам цифрите . 😔
Да ви попитам ротавирусната ваксина май не може да се отложи , за разлика от други или греша?
Слагате ли бебоците по корем? Всеки ми казва колко важно било , ама младежа много не иска.
Гимнастиката още не я отразява , иначе вече развада усмивки, особено сутрин. Пълни ми сърцето.

# 111
Ние сме в къща, та поне мога да го изведа спокойно на терасата/двора, но човек никога не знае какво откъде ще лепне...
За ротавирусната ваксина четох, че първата доза трябва да се даде най-късно до 15та седмица, но сайта беше канадски и нямам представа дали това е релевантно за нас... Надявам се всичко скоро да се нормализира, та да си отидем и на преглед като хората, и ваксините да сложим Simple Smile
Иначе ни казаха да го слагаме по корем, опитвам, но максимум 2 минути стои и се изнервя, иначе се опитва да се движи (нещо като пълзене), но определено не му харесва много

# 112
За жалост въпроса ми за излизането вече не е актуален Sad
Как ще се издържа незнам.... поне тераса имаме, ще взема да я поразчистя та поне там да се радваме на слънчицето. И аз почнах голямо чистене вкъщи, само се чудя какво да свърша. И ние почти две седмици не сме мърдали, само ММ до магазина и като се прибере пръскам всичко със спирт ( врати, ключове, торби и т.н. ) и го затварям в банята 🤣 Сигурно се престаравам ама поне се чувствам по спокойна така 🤷🏻♀

Бебока от няколко дни го слагам по корем  и за сега не му е любимото занимание. Педатърката ми каза за ваксините от втори месец ... незнам колко могат да се отлагат, ама това положение едва ли ще свърши скоро. Иначе и аз мислех да слагаме Ротавирусната, за сега имаме време ама ... уфф депресираща ми е цялата тази ситуация

# 113
Аз наруших правилата и се прибрах с децата на село при баба и дядо. Поне на двора да излизаме и баткото да играе. Ще полудея от януари съм затворена. И сега затварянето на градовете ме побърква още повече. Надявах се скоро това да отмине, но нещата стават все по- зле.
Дай Боже да не продължи дълго!

# 114
Момичета, някой от вашите бебчовци ползва ли такава възглавничка? Търся отзиви....
Ние сега сме с антирефлуксна, но моя малчо спи само на дясно и главичката вече е леко крива. Постоянно му въртя главата и след 5мин същата работа.

Вчера цял ден не дремна и ми спря тока, искаше да яде през час, час и нещо... съответно толкова кърма нямаше... и след целия тоя ден направи 9 ч пауза през ноща Scream ... какво беше това чудо вчера 🤷🏻♀

Вече 3ти ден сме без Вит Д, защото по аптеките всичко е изкупено , намерих онлайн ама кой знае кога ще пристигнат. Яд ме е че от това презапасяване на хората с всякакви стоки , други на които наистина им трябват остават без ... помрънках малко , извинете

# 115
От няколко дни много се напъваше малката не беше се изхождала ....звънях на 18-ти на педи купихме клизмичка мелилакс докато я облечем се изака много бързо 😀после до вчера беше всичко наред снощи ляга спи по 40 мин.вечерта буди се напъва се ...пак и направихме клизма и всичко се оправи заспа милото...днес пак се мъчи ..дали е от лефакса...дохранвам малко с ад хип комфорт ..вече се чудя дали да спра всичко днес ....много е неспокойно свива крачета ...Sad
Не пише дали може да се дават толкова често тези клизми ....и пак се чудя какво да правя ...Sad

# 116
Mimi , Не ползвам Лефакс, но от приятелки знам че той запича... разбирасе при всяко бебе е различно, но го имай впредвид. Дано се нормализират бързо нещата.

# 117
  • София
Поли ние имаме такава възглавничка, защото се наложи вакуум по време на раждането и бебчо има хематом.
Спинка си на нея, доволна съм.

Мими медикаментите против колики съдържащи активна съставка семитикон, може са доведат до запек. Нашата педиатърка каза , че до 3 дни е ок, в Англия предприемат мерки след ден 7.
До 3 месец червата се регулират и понякога и без прием на такива капки със семитикон е възможен запек.
Аз давам Шуслерови соли ( хомеопатия ) по половин номер 3 и 7 преди храна и при нас има резултат.
Клизмата знам , че е при краен вариант. Опитай масаж, запоплени възглавнички, да карате колело. Дано скоро се нормализират нещата.

# 118
Мами, да ви питам, тези който давате АМ, колко мл. давате? Ивайло утре става на 2 месеца и вече 120 с 4л., не му стига, иска още и трудно дочаква 3-тия час. От снощи започнах да давам 150мл., притеснява ме това, че имаме 7 хранения, а на кутията пише 5 🙄 ама лаком ми е душицата 😁

# 119
krasss_,
Нашата девойка е на 2 м и 1 седмица. След като направи 2та месеца, започнах да давам 120 мл вода + 4 лъжички мляко. 7 хранения през 3 часа. По-голяма пауза прави между 21:00 и 3:00. Но й давам и чай от време на време и предполагам и това малко я позасища (около 60 мл. чай изпива, разпределен на 2-3 пъти през деня)

Общи условия

Активация на акаунт