Януарски бебета - тема 1

• 22 220
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Аз давам АМ на поискване.
Ами вчера последно изпи около 19:30
цяла нощ спа събуди се около 6:30 ,доста дълга пауза и изпи около 200 мл АМ.
Иначе пие около 160-170 мл ,горе долу има 5 хранения и пие Аптамил.
Днес става точно 3 месеца тежи
5.600 кг и 60 см.

# 121
krasss_,
Нашата девойка е на 2 м и 1 седмица. След като направи 2та месеца, започнах да давам 120 мл вода + 4 лъжички мляко. 7 хранения през 3 часа. По-голяма пауза прави между 21:00 и 3:00. Но й давам и чай от време на време и предполагам и това малко я позасища (около 60 мл. чай изпива, разпределен на 2-3 пъти през деня)
Малеее, май сме доста лакоми наистина 😶 И аз чай давам, но къде пие, къде не. Незнам какво да правя. Вечер да давам 150, а през деня 120- пффф. Незнам и колко кг. е, но към 6кг. сигурно е станал. Преди месец беше 4.800.

# 122
krasss_,
Нашата девойка е на 2 м и 1 седмица. След като направи 2та месеца, започнах да давам 120 мл вода + 4 лъжички мляко. 7 хранения през 3 часа. По-голяма пауза прави между 21:00 и 3:00. Но й давам и чай от време на време и предполагам и това малко я позасища (около 60 мл. чай изпива, разпределен на 2-3 пъти през деня)
Малеее, май сме доста лакоми наистина 😶 И аз чай давам, но къде пие, къде не. Незнам какво да правя. Вечер да давам 150, а през деня 120- пффф. Незнам и колко кг. е, но към 6кг. сигурно е станал. Преди месец беше 4.800.

Има деца, които си хапват повече, има такива на тази възраст, които ядат 90-100 мл. Посъветвайте се с педиатър по телефон, евентуално, но щом не му стигат, реално .. какво пък да направите, няма да седи гладно детето ☺️
Християна на 1м и 10 дни беше 4300 гр, сега я теглиха на 2м и 4 дни беше 5200 гр.

# 123
  • София
И аз мисля че е до дете.
Има дни , в които постоянно иска да е на гърда, други си прави паузи от 4 часа.
Ден с ден нямаме еднакви.
Блазе на всички, които успяват да направят режим.😁

# 124
Мамчета, какви чайчета давате на мъниците? С малко захар или без захар?

# 125
Мамчета, какви чайчета давате на мъниците? С малко захар или без захар?

Бебезан или на Bekley (за кърмачки 🤭) . Без захар.

# 126
Не давам чай няма нужда от нея и без това се роди дребничка. Сега трябва да наваксва, а не да стои на диета с чая.
На 3 м е 5.600 и 60 см,
наддала 1.100 и 4 см.

# 127
Давам чай от копър на Хип, уж за колики. Без захар. Предлагам му между храненията или преди хранене, обикновено изпива 30-50 мл за целия ден и аз го доизпивам.

# 128
И аз мисля че е до дете.
Има дни , в които постоянно иска да е на гърда, други си прави паузи от 4 часа.
Ден с ден нямаме еднакви.
Блазе на всички, които успяват да направят режим.😁
И ние сме така всеки ден е различен и аз им блазя на другите 😀

# 129
Дами,нахлувам да ви питам за пъпчето на беба и се връщам да ви чета!
От известно време сякаш пъпчето на моето момиченце е изпъкнало странно. Слагам и снимка за да видите за какво говоря.
Това нормално ли е според вас. Иначе се чувства добре,смее се, храни се и спи добре?

# 130
Дами,нахлувам да ви питам за пъпчето на беба и се връщам да ви чета!
От известно време сякаш пъпчето на моето момиченце е изпъкнало странно. Слагам и снимка за да видите за какво говоря.
Това нормално ли е според вас. Иначе се чувства добре,смее се, храни се и спи добре?
Нямам идея дали е нормално. Не може ли да пратиш снимката на ЛЛ, тя най-добре ще каже?

# 131
и аз нямам идея дали е нормално, само се включвам за сравнение че нашето не е така, вдлъбнато на вътре си е.

И според мен прати снимка на ЛЛ , ние сега така процедираме докато няма консултации.

# 132
Това е пъпна херния. Не се шашкай. Казват, че се получава от не добре третиран пъп след родилното и от много напъване при рев. Моя си е с такава от 2 месеца някъде. Ходихме при различни лекари. Не е опасно, но има различни “школи”. Според едните трябва да се лепи с лепенка. Продават специални такива в аптеките. На нас я залепи една педиатърка и детето рева 2 дни без да спре. Детски хирург я отлепи и каза, че сме луди да я сложим... после личния лекар на детето каза, че няма как да мине без лепенка и да се консултираме с друг детски хирург. Ходихме при варненско светило- за 1 мин го погледа и каза, че ще мине от само себе си и да си търси гадже. В редки случаи се стига до оперативна намеса след първата годинка. При момчета може да се изчака и до втората. При тях по - трудно се прибирало. Ако решиш да пробваш лепенка - нека поне първата да ти я залепи лекар, защото пъпа леко се завърта и се натиска навътре. Не ги боли. Виж още инфо в нета по въпроса, аз Доста изчетох. Някога по бабешки са им лепили стотинка и отгоре лепенка. Някой слагат памуче и лепенка. Лепенката дразни кожата и може да се обрине или да реве като моя като магаре, а той точно от адско дране си я докара.
Бях доста обстоятелствена, но може да има и други майчета. Прекрасен ден от слънчева Варна и бъдете здрави.

# 133
Не е нормално това пъпче, както са ти казали пъпна херния. Аз не бих лепила нищо преди да го види лекар. Лепенките дразнят бебешката кожа.

# 134
Благодаря ви момичета! На нас педиатъра каза ,че всичко е наред,да не се шашкам.  Ще го провери по-обстойно при прегледа след около 2 седмици. Дано всичко е наред,че с тази карантина не ми се разкарва изобщо по болници.

Общи условия

Активация на акаунт