С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 051
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Всеки може да даде съвет, как да се гледа детето, по-важно е, дали родителите ще го изпълнят, т.е. те си решават. След като свекърва ти не живее с вас, какво ти пука, че се обажда по телефона да дава наставления, как да гледаш детето и ского да говориш.

Amandel,
 кажи честно, вие до последно ли се чудихте, дали да ходите? Представям си на познатите ви, какво им е.

# 346
Детето е на 1г.9м. Познават се от три месеца, преди това свеки беше в Бг. Когато получихме поканата ни беше ясно, че няма как да ходим, нямаше какво да го обсъдим. Сега обаче на ММ изведнъж му щукнало, че мама може да го гледа, обаче вместо да пита първо мен, той първо се уговаря с мама.
 Да, свеки за това вина няма, но пък тя ме подразни с, че веднага започна да опява, че и моите родители намеси.

# 347
Точно щях да попитам кой плати сватбата, но Deni-meni ме изпревари. Ако са свекарите - сори, който плаща, той поръчва музиката. Ако сте вие, сама си виновна, че си го позволила и мъжа ти и той. Да не може да дойде майка ти, защото на свекървата така ѝ скимнало.
Но имам съмнения, че може би сте финансово зависими.

Момичета, не говорете за Анадола и махалата, нямате представа колко консервативни порядки са се съхранили в по-малките населени места.
Да. Права си. В малките градове и селата битува патриархат, който се пропуква тук-там. Не при всички, но го има и се усеща.

# 348
Знаеш ли, ако синът ми първо ме помоли да му гледам детето, а след това ми сервира, че оттегля офертата, защото жена му ми няма доверие, не би ми станало приятно. Бих теглила една майна и от тук нататък, не бих била склонна да оказвам помощ за каквото и да е, защото не съм ОК с идеята да си въобразяват, че съм маймуна на повикване и могат да ме разиграват.

# 349
Защото Уиш тези неща се обсъждат от семейството. В случая и аз бих го нахокала, свекървата вина няма.

# 350
Знаеш ли, ако синът ми първо ме помоли да му гледам детето, а след това ми сервира, че оттегля офертата, защото жена му ми няма доверие, не би ми станало приятно. Бих теглила една майна и от тук нататък, не бих била склонна да оказвам помощ за каквото и да е, защото не съм ОК с идеята да си въобразяват, че съм маймуна на повикване и могат да ме разиграват.

Уиш,
то това е идеята. Нали тази свекърва ходеше всяка събота при младите.

# 351
О, разбира се. За това спор няма. Не разбрах в случая с какво е виновна свекървата, когато мъжът (за пореден път) е за бой. Обадил ѝ се Мамин Златен да гледа детето, тя казала "ОК". После Мамин Златен ѝ се обадил и казал "Не идвай, жена ми ти няма доверие, че ще се справиш". Да го утрепеш, малко му е. Ама свекървата с какво е виновна в този случай?

# 352
  • волно калдъръмче
Аз не виждам причина и мъжът да е виновен. Липсата на доверие у жена му си е неин проблем. Е, можело е да не действа, без да разписан протокола, но откъде да се сети, че мама има мноооого против баба да гледа внуче.

# 353
От личната си камбанария, ако някой (свекърва, тъща) ми беше предложила да гледа детето ми на почти 2 г., за да отида на сватба без деца, веднага го разцелувам. Но аз съм по-ларж, имала съм винаги здрави деца и някой алергичен обрив няма да ми накриви капелата, после пак ще се гледаме, както трябва.
За другите майки - е друго. Така че предварителният разговор в семейството е важен.

# 354
Не, мъжа ми не е казал директно, че аз и нямам доверие. Тя така го подразбрала и се фръцнала обидена. Прави сте, че ММ е виновен, бясна съм му, такъв е първосигнален, първо действа, после мисли.
 Свеки ме подразни, че налива масло в огъня, като се сравнява с моята майка. Кому е нужно това сега? Ама тя изпитва душевен оргазъм, когато ние се караме. Сега нали и се отдаде и налива ли, налива. Нищо. Хак му е на ММ и двете го опяваме, малко му е.

# 355
Аз не виждам причина и мъжът да е виновен. Липсата на доверие у жена му си е неин проблем. Е, можело е да не действа, без да разписан протокола, но откъде да се сети, че мама има мноооого против баба да гледа внуче.
Е, не, не става въпрос за разписан протокол, но такива неща се обсъждат от двамата. Макар че сега се сетих нещо друго. Колко мъже се тръшкат, ако жена им помоли майка си да гледа детето, без да го е обсъдила с тях?

# 356
Амандел, обикновено подкрепям снахите, дивя се на видовете свекърви. Ноо в случая , извинявай, ти наистина ще се окажеш темерут. Какво пречи да се позабавляваш няколко чАса без детето ? ТМ първо е питал майка си, защото може да е допускал, че тя ще откаже да го гледа детето. Искал е  и теб да улесни . Сега виж каква каша се забърка .

# 357
  • волно калдъръмче
Не, мъжа ми не е казал директно, че аз и нямам доверие. Тя така го подразбрала и се фръцнала обидена. Прави сте, че ММ е виновен, бясна съм му, такъв е първосигнален, първо действа, после мисли.
 Свеки ме подразни, че налива масло в огъня, като се сравнява с моята майка. Кому е нужно това сега? Ама тя изпитва душевен оргазъм, когато ние се караме. Сега нали и се отдаде и налива ли, налива. Нищо. Хак му е на ММ и двете го опяваме, малко му е.
Правилно се е сетила. Сега е време да разбере и че твоята майка е върхът и не може да ѝ стъпи на малкия пръст, след което можеш с чисто сърце да я обвиниш за сговнените отношения.

# 358
Може би не е много вероятно, но все може да е искал да изненада приятно жена си с тази организация... например.

Колко толкова далече е тази сватба, та да не може да се приберете бързо ако се налага?
Иначе и аз да съм и да имам желание да гледам детето, а вие да не ми го давате, а само на другата баба, и на мен няма да ми стане приятно.

# 359
  • Варна
Вижте сега, наскачахте я здраво, а жената си гледа сама децата и помощ не иска. Разбирам да иска помощ и да има претенции, там приказката за меда и жилото нали... Ама тя не иска. Не ще меда бе. И не се е тръшнала да ходи на сватба. Тука една през друга разправяте, че ако някой бил дошъл да ви гледа децата, ще хукнете на сватба и ще пеете. Ми някои не примираме да ходим по сватби. Тя си каза, че още в началото, при получаването на покана е станало ясно, че няма да ходят. Обаче сега на мъжлето изведнъж му се доходило и вместо като мъж да седне и да каже на жена си "Абе, жена, дай да отидем все пак на тая сватба, иска ми се, а майка ми ще гледа детето" и да го обсъдят двамата, той взел да прави уговорки без дума да обели и я поставил пред свършен факт.

Свекървата била сърдита, голям праз. Ще й мине. Поне дотогава няма да им цъфти на вратата всяка събота сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт