С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 125
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Е, не, някак не е особено приемлив моделът от 15-ти век, когато снахата е ставала част от семейството на свекърите. Все си мисля, че времето на патриархалната задруга е отминало. И ако един мъж си мисли, че майка му е част от семейството, което е създал, женейки се, най-добре да се ожени за майка си. Същото важи и за жените, хванали се за панталона на тате.

# 181
  • при късмета
Пак ще изкараш, че горкият мъж трябва да бъде отделен от горката му майка и никога повече да не гостува. Само, че това никой не го е казал и е на другата крайност от натрисане всяка седмица. Нещо по средата се казва компромис и да, само изрод не би отстъпил от своите си виждания и държи са на трика майка ки на семейството си всяка седмица. Ние бяхме по-умерени, ти Абсурт като става дума за обида, първа намираш думата. Защо ли?

# 182
Мен не ме мързи да готвя и да си гледам дома. Не ми трябва непоискана помощ. Няма как да ми е ОК да се крия в спалнята и да се правя на болна, а някаква супер активна свекърва да се вихри в дома ми. Женски номерца да правя няма и да се сетя. Директно си говорим и каквото сабя покаже.

# 183
  • София
За мен е меко казано неправилно в почивните си дни да заемаш поза нисък старт, вместо да се отпуснеш, защото някой ще ти се изтърси. Или да не можеш да си направиш планове, защото ще те привикат обратно, защото някой ти се е изтърсил пред вратата.  Почивните дни са за почивка – физическа и психическа. А да ти инспектират хладилника с най-добри чувства е...
Благодаря, но не, благодаря.

# 184
  • Варна
Всъщност аз тук виждам желание от мъжа да налага своите разбирания на жена си, а не обратното. Тя мълчи и се примирява, само го е попитала дали това е неговото виждане. Той си е казал, че за него е нормално това поведение на майка му, а ТЯ била с грешните представи. Ти да видиш.

# 185
За мен е меко казано неправилно в почивните си дни да заемаш поза нисък старт, вместо да се отпуснеш, защото някой ще ти се изтърси.
Именно. И ако се налага да измислям номера за всеки уикенд, това значи животът ми да се изтъркаля в една постоянна война. Благодаря, но не, благодаря.

# 186
  • София
Разбира се, всеки си брани вижданията, ама не намирам полза да набиваме канчето на авторката, задето е взела мъж с различно виждане, нито да я помпаме със самочувствието на абсолютно правата и съвременната в разбиранията си за отношенията на пораслите деца с родителите им.
Аз лично, съм се изнесла на 200 км. от децата и когато/ако реша да дойда в града, се обаждам и поръчвам духовата музика да ме посрещне след съгласуване на датата на посещението.

ПП. Не мисля, че запазването на близки отношения между стари и млади, задължително е затъване в 15 век.
Но, как да защитим темерутлъка си, ако не нападнем "врага"?Imp

# 187
Запазването на близките отношения с родителите е повече от желателно. Но то няма нищо общо с посещения през ден, инспекция на хладилника и окупация на кухнята ми.

# 188
Ако виждането на мъжа е, че майка му трябва да идва всяка седмица, то е нерелевантно на живота на едно семейство, неприложимо, тормозещо и трябва да бъде коригирано.
Че той може да смята, че е нормално и майка му да им инспектира гащите, а не само хладилника,  греши и толкоз.

# 189
  • София
Запазването на близките отношения с родителите е повече от желателно. Но то няма нищо общо с посещения през ден, инспекция на хладилника и окупация на кухнята ми.
Точно.
Това не са близки отношения. Това е нахлуване в кухнята (в пряк и преносен смисъл) на друго семейство.

# 190
Тъщата идва всяка събота и неделя да обира прах в гаража, а тъстът проверява колко атмосфери е въздухът в гумите на колата на зетко, при нужда коригира..Зетко не е ОК с положението, щото е темерут.

# 191
  • София
Тъщата идва всяка събота и неделя да обира прах в гаража, а тъстът проверява колко атмосфери е въздухът в гумите на колата на зетко, при нужда коригира..Зетко не е ОК с положението, щото е темерут.

По-ясно от това, няма накъде.

# 192
  • при късмета
Разбира се ненормалното само на Абсурт се струва нормално. Нищо ново и напълно разбираемо. Авторката разбира се, че трябва да придобие малко кураж, защото мисленето на мъжа е сбъркано, не просто различно. Щеше да е само различно, ако беше нормално. Но до тук един не каза, че му е нормално родител да се натриса всеки уикенд в семейството на детето си. Няма как да е

# 193
Не им ли стига една пъргавелка с тесто на тезгяха, че и още два броя мераклии да поддържат семеен уют Blush

За мен има просто решение - кажи на свекърва ти, че харесваш мекиците, но като реши да пържи, да го прави у тях си. И да звъни преди това, за да сподели намерението си, защото може да сте закусили или да излизате. И мъжът и отива и ги взема оттам парещи и уханни.
Оф, за мен това би било супер натоварващо, някой елемент да снове в почивните дни да ми прави добро.
Смени подхода, говори със свекърва ти . Тя може и да е по-разбрана, или да и спихне ентусиазмът.

# 194
  • при късмета
Колко да е разбрана, Тайс? Имат планове да ходят у нейните родители, тя идва без покана и разпитва защо ще ходят. Остава си, като казва, че няма да стои дълго, въпреки, че вижда, че имат планове. Чакат я сама да си тръгне, че да тръгнат и те. Изобщо не ми се вижда разбрана, то сина и от някъде трябва да е прихванал твърдата увереност, че може майка ти да се натриса когато пожелае и те, не той, трябва да се съобразяват. Че и да викат "ура"

Общи условия

Активация на акаунт