С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 053
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
От една възраст нагоре се вдетиняват, така че подхождайте от тази гледна точка. Някои по-рано, други по-късно, но общо взето посоката е тази.
Отстояваш си разбирането, че детето не се среща с болни и точка. Пък те да се сърдят.

# 316
Ще простите сарказма ми, но като родител на недоносено дете, просто имам нетърпимост към такива демонстрации. Вместо да се говори и постъпва човешки, някои се правят на много велики.
Аз не мисля, че са демонстрации. По-скоро е тъпоумие и поставяне на собствените желания пред всичко и всички. С две думи, толкова си могат.

# 317
Кой кого жали?
А вие като почнете да ревете  от всяко нещо, дето има решение на момента дори, та правите на въпрос  дреболии,ама то темата такава.Се едно селфи си правим тук.Мода да ревем
На мен отговарят на момента , и не звъня, не търся, не питам, дори  има недоволен, че не се намесвам и  мълча.Пак в грях.
То сблъсък на разбирания не дири млад и стар, важното е да сме недоволни.
Аз пък се моля до Великден да не ми идва никой на гости.Имам съображения.Не съм болна.
А, отплеснах си мисълта- реагират веднага на търсене, щото знаят, че  е нещо сериозно и наложително.За глупости не ги търся и не се сърдя.
Което не значи, че няма за какво да съм недоволна или те да са.Това  е животът, няма копия на човеци, всеки е различен ...Този казус по-скоро е  осмиващ , отколкото оплаквателен.
Защото няма нормален да се набута  с вируси при бебе.
Онзи с обувките дето миришат пък съвсем не е казус.Там пък като са толкова вмирисани що ви дири детето.Лесно  е, купуваш което  е нужно и край.
Дописвам - Тити, ти ясно ли си поставила въпросите си, пък кой се сърди-добре дошло серденето му.Имаш натоварване, казваш какво те дразни  и молиш за тишина  и спокойствие. Като не схванат - вън  и да се сърдят.
Въобще най-честото оплакване  е  как да им кажа ,как да устоя моите желания.Свекърите са част от външния свят, няма само те да дразнят ,почват само серията...другите  ще идват да дразнят  във времето напред.На някои няма да може и крив поглед да отправиш.
Какво ви пука за другите питам, щото това е проблемът.Ядосвам се три минути и ми минава.На вас?

# 318
Всъщност става дума за това дали е обидно да ти кажат, че си "заразен". И, да, някои хора се обиждат, като им кажеш - ти ме зарази. Плюс и това, че тези са се почувствали несправедливо обвинени.

# 319
  • София
Почуствали са се обвинени, че и предполагам са с настройката: "Ее и ние деца сме гледали и сме ги отгледали...то така се гради имунитет". Ама на чужд гръб и 100 тояги са малко.
Като беше моята малка, майка ми (не свекървата) дойде уж да ми помогне. Сложа бебето да спи и майка ми надуе сериала. Разбирам я - не чува, разбирам я - следи си го. Да, ама детето се будеше от силния шум и после аз отнасям капризите на кисело, недоспало бебе. Ама то трябвало да свикне да спи на шумно. Казах ѝ да си тръгва, защото такава помощ не ми е нужна. Аууу как се нацупи. Още разказва как съм я изгонила, ама ми е майка, знам че ще ми прости и можех да си го позволя. Ако беше свекърва бая зор щеше да има, че и тя така се сърдеше.

# 320
Най- често срещаната дума на свекървата е :" Аз те обичам като моя дъщеря". Да, но аз това не го вярвам. Свекървите обичат да командват и се правят на всезнайковци. Моята свекърва само мъмри: не обиждай синът ми, грижи се за него, глези го и т.н. Мен ме обижда, че съм глупава, опитва се да ме учи на неща които знам, много да не разговарям с моите хора, звъни по 3 пъти на ден за да разговаряме и е много досадна. За сватбата ни тя взе решение кога да е, без да ни пита за нищо. Синът й я слуша за всичко. Бърка ни се навсякъде, дори и за отглеждането на  детето

# 321
Имаш проблем. Обича се КАТО, но не съвсем.Твоето си е твое, не му се сърдиш каквото да ти рекне.Това е истината.
Да го гледаш е вредно, да се гледате  е друго.
Извинявам се за емоционалния пост и че засегнах две булки тук, но писва да знаете да ти върви подире снаха и да намира махна на всичко.
Някои се молят да ги отменят с детето и не поставят условия-просто да им го върнат здраво и това  е.Защото няма кой  и за часове да ги отмени, да отдъхнат.
Дребните житейски дразги се подминават, пък направете го както искате, млада булка дето не знае солта къде стои не е до 20 години.
Ако някой ви каже ,че сте вмирисани ще се обяснявате и защитавате.Сигурна съм.
А намесата е дразнеща, винаги. "Това не е така" е ужасяващо и за мен.

# 322
Синът й я слуша за всичко.
Аха. А ти се оплакваш от свекървата. Няма да питам защо си се омъжила за Мамин Златен, който слушка мама за всичко.

# 323
  • при късмета
Илияна, трябвало е да се усетиш, че за всичко ще е така, още като ви е спретнала сватбата. Как така подписвате, като друг ви е уредил сватбата, без да ви пита? И как взимате мъже, които още не взимат самостоятелни решения, а чакат майките им да решат?
Уиш ме изпревари
Боряна, аз още не съм видяла случай снаха да върви след свекърва си, да намира кусури за всичко. За гледането на децата може на намира колкото си иска, защото си е в правото, като родител да решава и най-малкото, но това не е всичко

# 324
Скрит текст:
Най- често срещаната дума на свекървата е :" Аз те обичам като моя дъщеря". Да, но аз това не го вярвам. Свекървите обичат да командват и се правят на всезнайковци. Моята свекърва само мъмри: не обиждай синът ми, грижи се за него, глези го и т.н. Мен ме обижда, че съм глупава, опитва се да ме учи на неща които знам, много да не разговарям с моите хора, звъни по 3 пъти на ден за да разговаряме и е много досадна. За сватбата ни тя взе решение кога да е, без да ни пита за нищо.
Синът й я слуша за всичко.
Скрит текст:
Бърка ни се навсякъде, дори и за отглеждането на  детето
Нямаш проблем със свекървата.
Имаш проблем със сина й.  Smiley

# 325
  • София
За пръв път в живота си чувам за сватба ( в Съвремието и тук, не в 19-ти век, в Индия), която да не е на датата,  която младоженците искат.
Пък някой да ме обижда с "глупачка" и аз да общувам с него - няма как да стане

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 06:47 от Светулчица

# 326
Свекървите се опитват да помагат, но несъзнателно вредят. Моята ме остави сама да се грижа за новороденото си бебе, без да знам нищо. Сама съм си отгледала бебето, затова не съм съгласна да ми се бърка. Нея я беше страх да пипне бебето. След време когато роди дъщеря й тя стоя при нея един месец  и помагаше с всичко, защото нейната свекърва  също я беше оставила сама

# 327
Свекървите се опитват да помагат, но несъзнателно вредят. Моята ме остави сама да се грижа за новороденото си бебе, без да знам нищо. Сама съм си отгледала бебето, затова не съм съгласна да ми се бърка. Нея я беше страх да пипне бебето. След време когато роди дъщеря й тя стоя при нея един месец  и помагаше с всичко, защото нейната свекърва  също я беше оставила сама
Много ясно, че ще си гледаш сама бебето. Тя не ти е нито учителка по бебегледане, нито детегледачка. И няма защо да се сравняваш с дъщеря ѝ. Ти не си нейна дъщеря и никога няма да бъдеш. И точно така трябва да е.

# 328
За пръв път в живота си чувам за сватба ( в Съвремието и тук, не в 19-ти век, в Индия), която да не е на датата,  която младоженците искат.
Пък някой да ме обижда с "глупачка" и аз да общувам с него - няма как да стане
  Лошото е че моята майка нямаше възможност да дойде, защото не й даваха отпуск и сватбата мина без нея. Майка ми много се обиди и оттогава има напрежение между тях. Аз нямах право на мнение ние с съпруга ми се обичахме, беше ни поставено условие или сега сватба или никога

# 329
На колко години си? 🤔 20-23 макс?

Общи условия

Активация на акаунт