С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 034
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Това е като вица - той няма майка, него леля му го е родила....
Каква пък ще е тази малоумна баба дето 8 часа не може да се справи с гледане на почти 2-годишно.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 21:02 от Dincho

# 376
Ами не, те в нито един момент не са обсъдили нищо: получили поканата, ясно било, че няма как да идат, нямало какво да се обсъжда.
Сега човекът намерил начин, ама те нали така или иначе нищо не обсъждат, взел нещата в свои ръце и намерил начин да отидат. Ама не се обадил на правилната баба уви.

Нищо не сме й наскачали, детето явно остава при другата баба, та не е като баш само майката да го гледа. Нищо лошо няма да почне да го оставя и с другата му баба, щото нали тя също е баба, независимо дали на снахата й харесва това или не. И бащата има пълното право да помоли майка си да гледа детето, точно както и майката може да помоли нейната.

# 377
Аз лично не бих си разваляла отношенията с мъжа си с непрекъснати скандали за тия глупости. Щом свекървата идвала всяка събота, детето спокойно може да е насърчавано да свикне с нея, така че да и бъде оставено за да могат съпрузите да отидат някъде заедно. И досега да е свикнало.
Отделно, че бащата също може да реши елементарни неща около детето, като майка му да го гледа някой път и без да стават разправии.

# 378
Това е като вицът - той няма майка, него леля му го е родила....
Каква пък ще е тази малоумна баба дето 8 часа не може да се справи с гледане на почти 2-годишно.
Как коя?Свекървата 😂
Само мама може 🥰

# 379
Това са глупости. От бебета сами си решават при кого искат и при кого не искат да стоят.

Не знаех за това. Но ако е вярно, никой няма да повярва или да се съобразява .

# 380
А ако реши, че не иска при майка си.

# 381
Това са глупости. От бебета сами си решават при кого искат и при кого не искат да стоят.

Не знаех за това. Но ако е вярно, никой няма да повярва или да се съобразява .

Разбира се, че не е вярно. Бебетата отначало не искат и плачат от непознати, а после свикват да стоят с тях без проблеми. Това е общият случай, като има малки вариации, като случаи, в които свиква по бързо, почти веднага, или пък се плаши, например от мъж с дебел глас.

Освен, ако не се намеква, че дори и бебето не иска тази ужасна свекърва. Това е един от козовете на снахите Simple Smile

# 382
  • при късмета
А ако реши, че не иска при майка си.
В бебешка възраст това на всеки е ясно, че няма как да се случи.
Ирис, малко дете като не иска при някого, значи не иска. Но и не можеш да му обясниш, че трябва да свикне. Имат си техни усещания и просто реагират, поради невъзможност да кажат каквото и да е

# 383
  • София
Чак такива порядки не са се съхранили.
Ми аз не ги разбирам наистина кои порядки на кои етноси са, но останах облещена когато чух, през не чак толкова далчечната 2000г., следната история от първа ръка:
Скрит текст:
Свекърите плащат цялата сватба и избират всичко те, включително тоалета на булката. На самото тържество, младоженците освен пари на ръка (прибрани в булчинската чантичка), получават и закарфичени такива по булката. Тя решава да си задели някаква сума за себе си. Вечерта след сватбата, новоизлюпения съпруг почва да брои събраното. Малко му се вижда, но го прибира. На следващия ден споделя колко са събрали с мама и тати и на тях им се вижда малко, но за целта има камера. Видеооператора съвестно е заснел всичко, което е дарено. Няма такива лиготии пари в пликче - дискретно. Сметката е направена, булката разобличена. Един бой си получава, за да си знае и те така. Момичето е българка от село в северозападна България.

# 384
Миа, това си е кражба в чист вид.
Против насилието съм обаче.

# 385
  • при късмета
Миа, примера не е релевантен. Потребителката заяви, че не е имала избор. Булката от историята, предполагам, не се е оженила насила, защото не е имала избор. И това, че свекърите са платили цялата сватба, не означава, че тя не е изразила мнение съгласна ли е с тази сватба или не. Да си вземеш мъж насилник, не е същото като да вземеш мъж, за когото знаеш, че майка му ще решава целия ви живот от тук нататък. И да го знаеш още преди да го вземеш изобщо и да заявиш, че нямаш избор.

# 386
  • Blondeville
Тука вече историята започва да ми клони към нехаресване на свекървата и търсене на поводи за това. Как е възможно хем вас да ви задушава с присъствие всеки уикенд, а пък детето да не я познава почти и да страни от нея? И двете ми деца са резервирани били само в началото към непознати/рядко виждани хора, след 5 минути игрите са на макс. Не е казано, че трябва да го гушка, а да изкарат едни 8 часа заедно, тя трябва да е сенилна за да не се справи. А виждането веднъж на няколко месеца с другата баба явно е достатъчно за топли отношения и силна връзка с нея? За дете на 1г и 9м? Чудя се как тази свекърва за 3 месеца успя да те подразни толкова...

Другия сериал със сватбите нещо го изтървах, ще трябва да наваксам

# 387
  • София
Разказах го просто, за да се види какви нрави битуват все още. За мен лично са странни.

# 388
Мия, още има такива нотки. Не чак толкова, но ги има. Няма да разказвам, че ще се потресете 😁

# 389
  • София
Ти след "свекърва ми избра датата и майка ми не дойде" накъде повече да се тресем... 😂

Общи условия

Активация на акаунт