С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 044
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Скрит текст:
Лошото е че моята майка нямаше възможност да дойде, защото не й даваха отпуск и сватбата мина без нея. Майка ми много се обиди и оттогава има напрежение между тях. Аз нямах право на мнение ние с съпруга ми се обичахме, беше ни поставено условие или сега сватба или никога
Знаеш ли, забелязвам един проблем. Написаното тук противоречи силно на това, което пишеш в другата тема - тази за неразбирателствата с майка ти. Мисля, че е по-добре да се понаучиш как се пише литературно съчинение, да си обмисляш и проверяваш версиите и тогава да се пробваш на писателското поприще. Засега като писателка хич не те бива.
Вярно е, че с майка ми не се разбираме , но все пак е майка и гледам да съм добра, затова и страдам. Съпруга ми и родителите му не трябва ли да уважават мен и моите родители?
[/quote]
О, я стига!
Вие с майка ти не се уважавате и разбирате, ама другите трябвало да ви уважават и разбират.
Как точно да стане, като сте на различно мнение по основните неща?
Твоята "истина" ли да уважават или нейната?
Каза ти го, Уиш- не те бива в белетристиката......

# 361
  • при късмета
Точно щях да попитам кой плати сватбата, но Deni-meni ме изпревари. Ако са свекарите - сори, който плаща, той поръчва музиката. Ако сте вие, сама си виновна, че си го позволила и мъжа ти и той. Да не може да дойде майка ти, защото на свекървата така ѝ скимнало.
Но имам съмнения, че може би сте финансово зависими.

Момичета, не говорете за Анадола и махалата, нямате представа колко консервативни порядки са се съхранили в по-малките населени места.
Чак такива порядки не са се съхранили. Да нямаш избор дали да се жениш и да се жениш на дата и сватба определени от свекървата, никога не е имало такива порядки, че да се съхраняват. И по турско време са се женели, като са искали булка и нейното и на родителите ѝ съгласие е било важно условие, че да се състои сватба. Да решават само свекъри е само при ромите и мюсюлманите. Потребителката може да твърди, че не живее в махала, но това не гарантира, че не от някой от двата етноса. И в най-забутаното населено място, към днешна дата няма жена, която да мисли, че няма избор дали да се жени или не.

По казуса на Амандел, разбира се, че мъжа ѝ е виновен. И да, тя има пълно право да няма доверие на свекървата за детето. Само не ми стана ясно, как това се случва, като свекървата непрекъснато е у тях, даже готви за нейното си дете и внуците. А може би именно затова ѝ няма доверие. Няма какво различно да ѝ кажа от миналия път, трябва с мъжа ѝ да си уеднаквят представите за това що е то семейство. Иначе няма да ѝ се получи

# 362
И да, тя има пълно право да няма доверие на свекървата за детето. Само не ми стана ясно, как това се случва, като свекървата непрекъснато е у тях, даже готви за нейното си дете и внуците. А може би именно затова ѝ няма доверие.
Е, как да ѝ има доверие, като всяка събота прави мекици?! Тесто, въглехидрати, лошо, лошоооо!

Но аз не разбрах как хем всяка събота свекървата е у тях, хем детето не я познава. Тук логиката много куца.

# 363
Човекът е искал да отиде с жена си на сватба за няколко часа, и гледачка е уговорил, а сега го хокат.

И тая баба не беше ли с мекиците, как така не познава детето...

# 364
Но аз не разбрах как хем всяка събота свекървата е у тях, хем детето не я познава. Тук логиката много куца.

Тихо сега. Важното е, че за тъщата е достатъчно да вижда внучето веднъж месечно, за да го познава най-добре. Нищо, че на практика изобщо не го гледа.

Аз се успокоих, че свекървата е българка. Ако беше някоя монегаска... Мали-и-и...

# 365
Ами тя от пържене на мекици и инспектиране на хладилника, може и изобщо да не обръща внимание на детето. Авторката си е преценила, че ѝ няма доверие и това е.

# 366
Нали писах, че от три месеца е тук, преди това беше в Бг. И въпреки, че от три месеца всяка събота е в нас, детето все още не можа да свикне с нея, дори като го гушка, то се дърпа.
 И защо за Бога, е това сравнение с моята майка? Всички свекърви ли го правят това съревнование с тъщите?

# 367
А, защо? Ти го правиш.

# 368
Аз не го правя. Свеки го каза по телефона на сина си.

# 369
Нали писах, че от три месеца е тук, преди това беше в Бг. И въпреки, че от три месеца всяка събота е в нас, детето все още не можа да свикне с нея, дори като го гушка, то се дърпа.
 И защо за Бога, е това сравнение с моята майка? Всички свекърви ли го правят това съревнование с тъщите?

А вие всичките сте в Анадола?

# 370
Аз като ви казвам, че гледането на турски сериали не прощава...

# 371
Защо да сме в Анадола?

# 372
  • при късмета
Е нали ходехте у вашите веднъж месечно? Как детето познава повече нея, практически от 3 месеца вижда свекървата много по-често
Аз като ви казвам, че гледането на турски сериали не прощава...
Мен ако питаш, трябва да ги забранят със закон.

# 373
  • София
Виж сега, за да не се сближи детето с баба си, значи нищо не е направено от ваша / твоя страна, за да се случи.
Твоето отношение наблюдава и го повтаря.
Не ти го казвам за лошо-децата копират държание и отношение, а не приказки и обяснения, които си мисля, че също липсват у вас.
А, сравнението с твоята майка е, защото тя не е с нищо повече от неговата майка.
И не бива да бъде "главната баба", само защото ти си решила, че е по-важна от майката на баща му на детето.

# 374
  • при късмета
Това са глупости. От бебета сами си решават при кого искат и при кого не искат да стоят.
Това кого познават и са свикнали е съвсем друго. Но това, че познават някого изобщо не гарантира, че ще му позволяват да ги гушка

Общи условия

Активация на акаунт