С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 049
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • при късмета
Ти обаче изобщо не четеш какво ти се пише, нали? До сега мрънкаше, че за всичко се бърка, сега, че не гледала детето. Детето не е длъжна да гледа. Вие пак с нея ли се консултирахте, когато решихте да имате дете? Който си го е създал, да си го гледа. Защо от мъжа не искаш помощ за детето, а от свекърва ти?
Ти си поредната, която сега ще започне да обяснява, че мъжа ѝ е златен, ама на свекърва не е случила. И да се фръцне обидено, като кажем, че е взела муньо и не свекървата, а той е причината за всичките ѝ оплаквания.
  Лошото е че моята майка нямаше възможност да дойде, защото не й даваха отпуск и сватбата мина без нея. Майка ми много се обиди и оттогава има напрежение между тях. Аз нямах право на мнение ние с съпруга ми се обичахме, беше ни поставено условие или сега сватба или никога
Вие в Анадола или някоя махала живеете? Не вярвам, че някой пише подобно нещо

# 331
На колко години си? 🤔 20-23 макс?
25

# 332
Лошото е че моята майка нямаше възможност да дойде, защото не й даваха отпуск и сватбата мина без нея. Майка ми много се обиди и оттогава има напрежение между тях. Аз нямах право на мнение ние с съпруга ми се обичахме, беше ни поставено условие или сега сватба или никога
Знаеш ли, забелязвам един проблем. Написаното тук противоречи силно на това, което пишеш в другата тема - тази за неразбирателствата с майка ти. Мисля, че е по-добре да се понаучиш как се пише литературно съчинение, да си обмисляш и проверяваш версиите и тогава да се пробваш на писателското поприще. Засега като писателка хич не те бива.

# 333
  • София
То сега новородено се гледа лесно, няма нужда от помощ от свекърва или тъща. Перални, миални, сушилни, памперси и изобилие от бебешки неща - за какво да ми седи като истукан и само да върти сериалите. В началото са достатъчни само майката и бащата - да опознават бебето.
Илияна, предполагам е от провинцията и е търпяла свека да се меси за сватбата за да се води и тя омъжена, да не изпусне принца. А всъщност проблемите са само с него. Ще разбере с времето.

# 334
  • София
Скрит текст:
Знаеш ли, забелязвам един проблем. Написаното тук противоречи силно на това, което пишеш в другата тема - тази за неразбирателствата с майка ти.
Мисля, че е по-добре да се понаучиш как се пише литературно съчинение, да си обмисляш и проверяваш версиите и тогава да се пробваш на писателското поприще. Засега като писателка хич не те бива.
Мда, повече упражнения трябват.

# 335
Ти обаче изобщо не четеш какво ти се пише, нали? До сега мрънкаше, че за всичко се бърка, сега, че не гледала детето. Детето не е длъжна да гледа. Вие пак с нея ли се консултирахте, когато решихте да имате дете? Който си го е създал, да си го гледа. Защо от мъжа не искаш помощ за детето, а от свекърва ти?
Ти си поредната, която сега ще започне да обяснява, че мъжа ѝ е златен, ама на свекърва не е случила. И да се фръцне обидено, като кажем, че е взела муньо и не свекървата, а той е причината за всичките ѝ оплаквания.
Вие в Анадола или някоя махала живеете? Не вярвам, че някой пише подобно нещо
Не живея в махала

# 336
Скрит текст:
За пръв път в живота си чувам за сватба ( в Съвремието и тук, не в 19-ти век, в Индия), която да не е на датата,  която младоженците искат.
Пък някой да ме обижда с "глупачка" и аз да общувам с него - няма как да стане
  Лошото е че моята майка нямаше възможност да дойде, защото не й даваха отпуск и сватбата мина без нея. Майка ми много се обиди и оттогава има напрежение между тях.
Аз нямах право на мнение
Скрит текст:
ние с съпруга ми се обичахме, беше ни поставено условие или сега сватба или никога
Е, ти сама и доброволно си се навряла в змиярника, пък сега ревеш, че змията много съска....
Или си очаквала змията да се трансформира в бял гълъб и да отлети?   Smiley

# 337
Знаеш ли, забелязвам един проблем. Написаното тук противоречи силно на това, което пишеш в другата тема - тази за неразбирателствата с майка ти. Мисля, че е по-добре да се понаучиш как се пише литературно съчинение, да си обмисляш и проверяваш версиите и тогава да се пробваш на писателското поприще. Засега като писателка хич не те бива.
Вярно е, че с майка ми не се разбираме , но все пак е майка и гледам да съм добра, затова и страдам. Съпруга ми и родителите му не трябва ли да уважават мен и моите родители?

# 338
  • при късмета
Имаш право на мнение, но сама се поставяш в обратната позиция. Или и ти като мъжа си си напълно неспособна на елементарни логически връзки м/у причина и следствие.
Не, няма да те уважават, защото сама не уважаваш себе си. Това не става автоматично. Подчиняваш се на всяко чуждо решение за собствения си живот и този на детето си, но искаш уважение? На какво основание?

# 339
  • Варна
Момиче, надянала си каишката на врата си. Сама, още от начало. И сега се чудиш що така, що онака. Научи се първо сама себе си да уважаваш, после искай уважение за околните.

За плужека, който си взела за мъж, даже няма да пиша.

# 340
К´о речи? Нямало да има сватба, ако не е на желаната от свекървата дата? Тя ли ви плати сватбата? Като не иска на друга дата, да не идва. И как майка ти не успя да вземе отпуска за сватбата? Aко толкова искаше, среднощен влак/полет щеше да вземе и после обратно пак през нощта.  Болна е могла да се пише.
А ти викаш, свекървата била лоша и не помагала. Най-добре, зарежи и двете и не им обръщай внимание.

# 341
  • София
Точно щях да попитам кой плати сватбата, но Deni-meni ме изпревари. Ако са свекарите - сори, който плаща, той поръчва музиката. Ако сте вие, сама си виновна, че си го позволила и мъжа ти и той. Да не може да дойде майка ти, защото на свекървата така ѝ скимнало.
Но имам съмнения, че може би сте финансово зависими.

Момичета, не говорете за Анадола и махалата, нямате представа колко консервативни порядки са се съхранили в по-малките населени места.

# 342
Прави сте, че в повечето случаи мъжете са за бой, не свекървите.
 При нас драмите не свършат.
В събота сме канени на сватба на приятел на ММ. И моят хубостник първо пита майка си дали ще гледа детето, тя казва да, с удоволствие и без това събота щях да идвам, че ми залипсвахте и  готово разбрали са се хората. На мен ми се съобщава последно.
 Аз казах, че няма да си оставя детето и да ходя на сватба. И пак скандал. Какво толкова щяло да стане за няколко часа, луда съм била, асоциална съм била, изобщо не разбирал какъв ми е проблема.
Проблемът е, че детето изобщо не е оставало със свеки, те дори наскоро се запознаха. Нито му знае навиците, нито пък ако и се каже нещо го изпълнява, прави си каквото си знае. Това го знам от опит с голямото дете. С една дума- нямам и доверие на жената, ако ще и за няколко часа да е.
 И като му го казах се обиди, разсърди се, обади се на майка си, каза и, че няма да ходим.  Айде и тя започна оттам да опява, ама защо, ама как така, жена ти ми няма доверие да гледам детето ли и т.н.  И за капак му каза, ами на нейната майка нали го оставяте, обадете се на нея и се тръшна и тя обидена.
 Ако беше възможно, да на моята майка бих го оставила, защото познава детето, и прави каквото и кажа аз, имам и доверие, това е истината, колкото и да не им харесва.
 Да се сърдят колкото си искат пък, не са ми по - важни от детето.

# 343
Колко е голямо детето? И защо така не познава свекърва ти, като тя е всяка седмица у вас?

Иначе, да, не е трябвало да се уговаря без теб, ама събота ей я къде е, двамата досега не сте ли обсъдили как ще идете, с дете / без дете и т.н. че той се в четвъртък се уговаря с майка си за събота?

# 344
  • София
Това оплакване е за темата "С какво ви дразнят мъжете?" (или нещо подобно – не помня точното заглавие). В случая свекървата нищо лошо не е направила. Синът ѝ ѝ се обажда да ви гледа детето (зад гърба ти), защото е приел покана (зад гърба ти).

Общи условия

Активация на акаунт