С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 073
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Там е работата, че много добре помня какво е писала, и че никъде не е конкретизирала нито откъде са онези, нито къде живеят. Писала е "мъжът ми да речем е швед", плюс други условности. Писала е и как майката на любимия я наричала "тази чужденка", понеже те, нали, са автохонно население в... Канада ли беше... Grinning

Нямаше да го правя на въпрос, ама гледам, че пак се хванахте за косите заради неясно кого, така да се изразя...

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 16:01 от EmmaT

# 466
  • при късмета
Ема, по самия свекървенски казус, няма никакво значение кой какъв е и къде живее. Затова просто даде примери, може да има съображения да не казва къде живее.
Амандел, трябва да се радваш. Може да не забелязваш, но има напредък. Сега звъни да ви кани, не идва у вас без предупреждение, като знае, че няма да ходите никъде. Каквото и да кажеш за свекърва ти, мъжа ти ще остане в пъти по-виновен

# 467
Хора, честно да ви кажа, на мен вече ми става смешно. Тази жена не е добре. До вчера нали беше сърдита, днес се обажда и казва, щом няма да ходите на сватба, айде идвайте у нас да се видим и да хапнем заедно. Моля? Познайте дали ми се ходи. Да се смея ли, да плача ли не знам вече.
Ами просто й кажи, че не ти се ходи у тях, не искаш тя да идва у вас, не искаш да я виждаш, не искаш тя да вижда детето и всичко останало.
Ако ти стиска!

# 468
Няма как да и го кажа, Птица.
Не е до това дали ми стиска или не, до възпитание е.
А и никъде не съм казала, че искам да огранича всякакви контакти. Просто това виждане абсолютно всяка седмица, като по задължение не ми е приятно.
 А да се поставят някакви граници, много ясно е работа на мъжа ми, не моя. Ще се погрижа той да го разбере и да вземе мерки. Няма да е лесно, знам.

# 469
И в Канада просто казаха, а добре, вземете детето с вас, да учи дистанционно Х месеца в чужбина с лекуващия се родител, без да се опитат поне алтернатива да предложат, при живеещ и работещ баща в Канада - браво. Там отивам да живея. Че то тук в Германия, първо ще ми пратят социални да питат що-така, после ще проверяват да не сме сектанти и  искаме да спрем децата от училище, после дали не искам насила  да омъжа 12-год. дъщеря в БГ. След това ще ми предложат поне 2 алтернативи, как децата хем някой да ги гледа, хем да ходят на училище, докато баща им е на работа.

# 470
Няма място за сравнение по отношение на средно образование между Канада и Германия. В Канада е разрешено и домашното образование и да си отпишеш и запишеш детето когато пожелаеш и т.н.  
Докато в Германия е наказуемо детето ти да не ходи на училище.
Та за пореден път е хубаво да си припомним, че как е при нас еди-къде-си не е критерий как е в друга държава.

# 471
  • София
Хора, честно да ви кажа, на мен вече ми става смешно. Тази жена не е добре. До вчера нали беше сърдита, днес се обажда и казва, щом няма да ходите на сватба, айде идвайте у нас да се видим и да хапнем заедно. Моля? Познайте дали ми се ходи. Да се смея ли, да плача ли не знам вече.
За не желанито ти да ходиш у свека и то всяка седмица е разбираемо. Ама да се изживяваш като майка орлица, на която никой не е достоен да и гледа почти 2 годишното за няколко часа, при все, че последните 3м. са заедно всеки уикенд - айде нема нужда Laughing На мъжът явно му се ходи на тази сватба, дали заради уважение към хората които са ви поканили или просто му липсват социалните контакти без памперси, пюрета и бебешки плач или двете все тая. Намира безплатна бавачка + че ако тя го гледа по време на сватбата, ще си спестите гостуването й въпросната седмица и ти пак си недоволна, че и се караш с човека. Правилно си е помислила жената, че я смяташ за некадърна. На тия години /на детето/ нито може да му набута 'фафла, нито кола. Поне пусни човека да отиде сам на сватбата. Хората бавачки си наемат и не се изолират от всета докато имат бебебта, само за някои е невъзможно някой да преобуе и даде 2 лъжици пюре на златото за 5-6часа гледане.

# 472
  • при късмета
При това детето си учи, само, че дистанционно. Не е спряно от училище практически.
Може на мъжа ѝ да са нужни много документи, че да дойде тук. Може работата му да е проблем да отсъства за дълъг срок. Ако и двамата не работят, а тя прави сериозни изследвания и може да им трябват (недай Боже) повече средства след това, какво правят? Много неща може да са, и няма нужда тя да се оправдава в тази насока, защото сме в темата за свекървите и нейната свекърва коментираме. Това дали детето е с нея тук или е могло да остане при баща си, няма нищо общо с казуса

# 473

По добре да бяхте отишли на сватбата.

# 474
  • София
Това дали детето е с нея тук или е могло да остане при баща си, няма нищо общо с казуса
Тя го намеси, обвинявайки свекървата и цялата му рода, че не искали да се преместят у тях да й гледат детето, докато тя е в БГ. Само не каза кое точно пречи на мъжа й да си гледа сам детето, евентуално с помощ - бавакча?

# 475
  • при късмета
Тя не е намесвала детето в казуса с имота. Разказа съвсем отделна случка. Детето продължава да няма нищо общо със свекървата и казуса с имота

# 476
Като са ви малко казусите направо влизате в трета глуха. И като се качат и коментиращите свекърви на влака - ей го турския сериал.

# 477
  • при късмета
Изобщо няма нужда да се обяснява защо си е взела детето, като е дошла тук. Както и мъжа не трябва да се обвинява, че не го гледа. Така са преценили, така са направили, няма кой друг да го прецени вместо тях, нито пък има право да ги упреква за решение, което са взели са собственото си дете. Това е похват на свекървите. жената си има здравословни проблеми и няма нужда да дълбаем в посока защо е тук и защо детето е тук. Хай, даде доста смислено предположение, може да е съчетала идването тук с това детето да се види с роднини, както и тя

# 478
Ама вие наистина ли вярвате как скандинавка отива при скандинавец и му казва "брат ми, продай си къщата, че ми трябват половината пари от нея."
Всъщност, майката на скандинавеца казала "Хайде да продадем къщата ти и да си разделите парите със сестра ти". А дядото скандинавец, като същински балканец, приписал къщата на внука си. И пързуууууул...

# 479
  • София
Не можела да му набута вафла и кола ли, ти се шегуваш 😂 Много адекватни хора познаваш, но далеч не всички са такива.

Аз пък разбрах, че детето е с нея по лекари? Което означава че родата тук също не се къса да помага...

Общи условия

Активация на акаунт