Секс след раждане

• 13 230
  • 224
  •   1
Отговори
# 150
Разбира се, че никой не говори за грозно тъпчене с храна без нужда и убийствено залежаване. Баланс трябва да има - умерено и разнообразно хранене, движение, активност. Просто хората сме различни - конструкция на тялото, метаболизъм, стрес, начин на живот..
Има си и добрите страни да не си слаб и фин - костите са по-здрави и едно падане не е толкова страшно, не усещаш студ, по-малко боледуваш, имаш повече енергия. Но може би е и индивудуално.
Да, понякога желанието и любовта изчезват и нищо не може да се направи по въпроса. Да бъде честен с жената и да ѝ каже, а не да се чуди тя какво става или да ѝ се създават комплекси, че е грозна и недостойна да стои до него. Много е мъчително това отношение. А и първите години на детето не са точното време, в което една жена да бъде притеснявана с изисквания от такъв род. Има време за всичко. И това е наложено от шоубизнеса вече - четем, че някоя си седмици след раждането била същата. На нея това ѝ е работата, обаче - да се показва. Обикновените жени са друго нещо.

# 151
Напълняване може да има и от хормонален проблем.
Това са съвсем сериозни здравословни състояния, които няма как да се коригират без сложно и продължително лечение. Никакви спортове и диети не помагат, защото често хормоналните проблеми, са съпътствани oт постоянна умора, депресия и още куп неща, които възпрепятстват и активния спорт.
В такива случаи колко се храниш, въобще няма значение. Защото и най-малкото не се обработва от организма по нормален начин. А всички знаем, че съвсем без храна не може.
Всъщност е същото и при проблеми, водещи до прекалено отслабване. Умора, не усвояване на храната, непълноценен живот.
Ей точно такъв пример виждам всеки ден, жена от квартала, с по-пълна фигура. Не знам каква е тази нейна страст да се облича в мини полички, размята едни дебели целулитни баджаци, с изпъкнали вени по тях, изобщо грозна гледка.
Не гледай. Никой не е длъжен да спре да диша и да живее с чувал на главата, щото имал дълъг нос или с расото в жегите, щото някой се потрисал от нещо.
Става въпрос за тези, които се отпускат след раждане или дори след като си намерят постоянен приятел/съпруг.
Значи още по-зле. Ако отпускането след раждане е причина някой да се раздели с друг или да спре да го обича, значи е прекалено елементарен, да не кажа прост, щото се опитвам да бъда възпитана.  
Нима жените се развеждат или изневеряват, защото съпругът е оплешивял и пуснал бирено коремче?!
Как така?! Той и с корем, и плешив, и с крив нос и пъпчива кожа, и космат, и обръснат като гол охлюв, и нисък като тапа, и кривокрак, и с къси пръстенца, е все ценен екземпляр. Щото е готин по характер, щото е много печен, щото трябва да го гледаш отвътре. И реално това е така.
Когато става дума за жената обаче - не може, ако е дебеланка, не ѝ се полага нищо нормално - нито клин, нито пола, па камо ли да си помисли за любов. Въобще не ѝ се полага да живее.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 21:46 от Servalan

# 152
  • София

Когато става дума за жената обаче - не може, ако е дебеланка, не ѝ се полага нищо нормално - нито клин, нито пола, па камо ли да си помисли за любов. Въобще не ѝ се полага да живее.

Въпрос на вкус, естетика и мярка е, не иде реч нещо да й се полага.
Пълната жена също може да изглежда и добре, и секси, а не да прилича на ходеща наденица или да предизвиква смях и съжаление.
И много слабите не могат да си позволят да облекат всичко- ако имат достатъчно вкус и трезв поглед кое им стои добре и кое- не.
Аз не разбирам "бунтарското" виждане, че хората около мен, трябва да се правят че не съществувам, че съм невидима и затова да не реагират никак на външния ми вид.
Още по- малко пък, че трябва да ме харесват на всяка цена.

# 153
Въпрос на вкус, естетика и мярка е, не иде реч нещо да й се полага.
Въпрос на усещане е. Дебеланка, кльощава или не, ако се харесва с минижуп, има право да си го носи.
Аз не разбирам "бунтарското" виждане, че хората около мен, трябва да се правят че не съществувам, че съм невидима и затова да не реагират никак на външния ми вид.
Още по- малко пък, че трябва да ме харесват на всяка цена.
Защо е нужно всички хора около нас да забелязват и да обръщат внимание на външния ни вид?! Извън кръга от близки хора, това въобще не е необходимо.
Дори не мога да се сетя дали съм виждала скоро фрапантен случай - нито за мъж, нито за жена. Защото не са ми такива критериите за хората и не се заглеждам, не търся това.
Сещам се страшни случаи за хора с променен външен вид, заради болести. Тези промени обаче ме натъжават.

# 154
  • София
Никой не е казал, че не може да тръгне и по гащи, ако се харесва така.
Но, никой не може да забрани на никого, ако чувството му за естетика бъде брутално и челно засегнато, да го забележи.
Това си е негово право.

# 155
Но, никой не може да забрани на никого, ако чувството му за естетика бъде брутално и челно засегнато, да го забележи.
Това си е негово право.
Разбира се.
Да го споделя сред близките си.
Останалото говори за ниска култура и произход от гетото, не за изтънченост или вкус, каквито претенции обикновено имат такива хора.
Пък тея, дето коментират, така че и коментираният обект да ги чуе и хвърлят възмутени погледи, са си направо прости като гъби. Ще кажеш, че някой го интересува тяхната реакция, че да си натрапват мнението по такъв нахален начин.

# 156
  • France
Прочетох последните няколко страници и ми стана много тъпо, защото явно в България се вихри голяма дискриминация срещу дебелите хора. Сещам се как в гимназията имаше огромен натиск да сме слаби. Резултатът бе едни комплексирани момичета, които не си знаят цената. Живея във Франция и тук жените си имат самочувствие, дори и да не са с тела на модел. И изненада, мъжете ги харесват.

# 157
  • София
Между " килограми на модел" и "дебел" има Балкан разлика.
А, за "тяло на модел" въобще не става въпрос.
И да, има влак за всеки пътник, но когато нацията тлъстее, което е нездравословно на първо място, а после неестетично, да се обявява за табу негативната реакция, бие направо на толерастия, не на либерализъм.

# 158
  • France
Говоря за жени със затлъстяване. Обличат се кокетно и с минижупи, имат си гаджета и самочувствие.

# 159
  • Варна
А здравословни проблеми имат ли ?

# 160
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А здравословни проблеми имат ли ?

А има ли някои без здравословен проблем? Моя позната е с множествена склероза, съпруга и с голям диоптър, и стомашни проблеми. Иначе са слабички, да. И какво?

# 161
  • София
Говоря за жени със затлъстяване. Обличат се кокетно и с минижупи, имат си гаджета и самочувствие.

За едно и също говорим, значи- не за модели, а за затлъстяване.
И ако на теб ти се вижда кокетно подаващите се изпод минижупа сланини и целулит, то за много други хора, е директен удар върху естетическото им чувство.
И е нормално да не са възхитени от гледката.
Дори е нормално да го посочат на децата си като лош пример.

# 162
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

За едно и също говорим, значи- не за модели, а за затлъстяване.
И ако на теб ти се вижда кокетно подаващите се изпод минижупа сланини и целулит, то за много други хора, е директен удар върху естетическото им чувство.
И е нормално да не са възхитени от гледката.
Дори е нормално да го посочат на децата си като лош пример.

Ама като сочиш някого, другите четири пръста са към теб, нали знаеш? Grinning Освен лакомията, има още шест смърни гряха, само казвам.

# 163
  • France
Не, нямат. Аз съм слаба и болнава.
Може и да ги затворим по лагери, да отслабват. Или да ги сочим с пръст. Да си знаят. Факт е, че явно има и мъже, на които им харесва, защото тези жени не са сами. По италианската Ривиера визуално клише е мъж с физика на актьор и италианска mamma, която очевидно обича спагетите.

# 164
Не е толкова до естетика. Много хора не искат да напълнеят, защото ще се почувстват по нисши и незаслужаващи уважение, втора ръка, грозни и т.н. Това е насадено от обществото, че си недостоен, само защото си дебел. Прочетете си собствените коментари за справка. То не беше че са лакоми, че са наденици, че са отвратителни, болни и т.н.  Същите тези хора не могат да възприемат, че има и други, които въпреки че са дебели се чувстват добре и даже представете си се разголват и си живеят живота щастливо.
Колкото до естетика и слаби могат да са отпуснати и с целулит. Но на тях никой не обръща внимание, никой не ги сочи, никой не ги гледа, просто защото са слаби.

Общи условия

Активация на акаунт