На море в Турция - тема 66

• 58 084
  • 785
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте на всички . Моля  да споделите има ли някой информация  от тур. агенция  ,,Албена Холидейз,, дали са се свързали с него като клиент относно събитията напоследък и какво са ви отговорили ? Доста агенции са сложили  на  страниците си подробна информация относно всичко, което би ги засегнало, което биха питали  като клиенти.Само от  ,,Албена Холидейз няма абсолютно нищо .Моля за помощ, ако някой има контакт с тях.Благодаря ви.

# 466
  • Където морето целува небето...
Здравейте на всички . Моля  да споделите има ли някой информация  от тур. агенция  ,,Албена Холидейз,, дали са се свързали с него като клиент относно събитията напоследък и какво са ви отговорили ? Доста агенции са сложили  на  страниците си подробна информация относно всичко, което би ги засегнало, което биха питали  като клиенти.Само от  ,,Албена Холидейз няма абсолютно нищо .Моля за помощ, ако някой има контакт с тях.Благодаря ви.

Промяна на датата или ваучер. Това за началото на юни, когато сме ние.

# 467
  • Някъде в Европа...
Здравейте на всички . Моля  да споделите има ли някой информация  от тур. агенция  ,,Албена Холидейз,, дали са се свързали с него като клиент относно събитията напоследък и какво са ви отговорили ? Доста агенции са сложили  на  страниците си подробна информация относно всичко, което би ги засегнало, което биха питали  като клиенти.Само от  ,,Албена Холидейз няма абсолютно нищо .Моля за помощ, ако някой има контакт с тях.Благодаря ви.

Ако това ще те успокой (аз съм бясна) - не са само Албена Холидейз..Караджъ турс също нищо не са обявили и последния им отговор за дата 14.04 за Египет е, че не знаели за дати след 13.04, да съм чакала 😠, никакво предложение от тяхна
страна, нито пък успокоение...Стоя и чакам - да видим накъде ще поеме напълно платената ми сума за 3 човека и дали няма да я загубя..иначе ме подпитваха дали сама не искам да анулирам (при анулация от моя страна, понеже съм на ранни, губя всички пари) 🤮🤮🤮

# 468
  • Пловдив
Аз съм оптимист.Все си мисля ,че до края на април най-много средата на май ще започнат нещата да се успокояват.И за почиващите през юни няма да има проблем .Да ще има страх но тогава вече отказите от почивки ще са за сметка на самите хора.Твърде много започнаха да се натрупват загуби за икономиките на всички страни .Дори и да има случаи няма толкова да се дава гласност .Ще го замажат с това,че пика е отминал и времето се е затоплило.
АIR Пиши на всички офиси където имат Караджъ Турс може някой да ти отговори.

# 469

Промяна на датата или ваучер. Това за началото на юни, когато сме ние.
Официално ли го съобщиха
На мен ми казаха да изчакам до края на март

# 470
Благодаря  за отговора . А цената за новата дата същата ли е или друга ?

# 471
  • Някъде в Европа...
Славейче, писах, писах...На 19.03 ми отговориха, че нямали решение и да съм чакала да се свържат с мен. На твърд въпрос от моя страна "ще се лети ли на 14.04", отговорът им бе, че не можели да кажат, чакали решение......та, седя и си чакам!
Благодаря за загрижеността!

# 472

Ако това ще те успокой (аз съм бясна) - не са само Албена Холидейз..Караджъ турс също нищо не са обявили и последния им отговор за дата 14.04 за Египет е, че не знаели за дати след 13.04, да съм чакала 😠, никакво предложение от тяхна
страна, нито пък успокоение...Стоя и чакам - да видим накъде ще поеме напълно платената ми сума за 3 човека и дали няма да я загубя..иначе ме подпитваха дали сама не искам да анулирам (при анулация от моя страна, понеже съм на ранни, губя всички пари) 🤮🤮🤮

В краен случай, ако не се вземе взаимоизгодно решение, пътят към съда е отворен.

https://pravatami.bg/22157

# 473
  • София
Какво си мисля аз със мойта щура глава. Значи да кажеме тия платилите за май и юни месец поради нам си кво не могат да отидат когато искат, а им дават ваучери за да кажеме септември. И всичката тая маса се натриса за съответния хотел, щото човека си иска точно тоя хотел. Ще се получи ли, как мислите? Няма места щото това сигурно са десетки, да не кажа стотици хиляди човечета от цял свят мераклии точно за тоя хотел. А има пък огромен процент, които пък са си платили вече точно за тоя хотел, пак от цял свят. Впрочем може и да има места от 32-ри до 39-ти септември. И на горкия турист му предлагат съседния мизерен хотел и туриста само и само да не изгори с парите приема и изкарва шибана почивка. Или пък му предлагат през ноември и изтормозения пишман турист пак е принуден да приеме, иначе изгоря с много стотин лева. Доколкото разбирам вариант с връщане на пари НЯМА, нали така? Четете си много внимателно договорите, щот 2016, когото беше пуча с/у Ердоганоглу си взех парите, не ги взех заради пуча, а поради друга причина, но имаше такава опция за връщане, по-горе споменаха с неустойка 30 лв. Та защо пиша това...имате ли възможност да си вземете парите, вземете си ги, прежалете го тоя сезон, в противен случай рискувате да не изкарате много добре в нежелан хотел.
Това е лично мнение, никого не ангажирам с него, повтарям ЛИЧНО МНЕНИЕ. Дано, дано, дано да не съм прав в нито един ред.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 13:23 от valerko

# 474
  • Пловдив
valerko В договорите много ясно е написано ,че на ранни записвания някои неща не важат.Ама кой да предположи преди няколко месеца ,че това ще стане?Иначе ако беше ситуацията друга можеше агенцията на добра воля да си затвори очите защото при търсенето все някой щеше да заеме нашето място при отказ.Но сега нещата са съвсем различни.Гледай и няколко интервюта на Министърката на туризма която казва ,че това е за момента начина.Само с ваучери.Но това не означава ,че тези които са резервирали за април и май могат да идат през септември,а само края на октомври или догодина пак април или май.Ако искат друг период трябва да има свободни места в хотела и съответно да се доплати по висока цена.
А на теб върнаха ли ти парите от екскурзията за лалетата на която мислише да ходиш?

# 475
  • Пловдив
Всички се  вълнуваме за  летните почивки .
Някой да има яснота за лалета  в Истамбул.
Ние като най-големи баламурници внесохме цялата сума .
Някой като нас  да е постъпил ,сакън да не изпуснем прословутите ЛАЛЕТА ?

# 476
Здравейте,

Както всички пишещи тук и аз се вълнувам от съдбата на 30% депозит за резервация за мечтаната почивка, която трябваше да се започне на 29.04.2020.

Благодарение на всички вас, се ориентирах в условията на договора и след като не открих, че е по преференциални цени за ранни записвания, установих, че нито в договора, нито в общите условия има опция за отказ с такса 30лв. на човек.
Такава такса се дължи само, ако прехвърлиш резервация на друго лице. Иначе:
18. При отказ на Туриста от ТП по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, то внесената сума се възстановява в срок от три работни дни, като от нея се удържат/могат да бъдат претендирани следните неустойки, в процент от стойността на ТП: повече от 60 дни преди датата на пътуване – 0%, от 60 до 30 дни – 50%; от 29 до 15 дни – 70%; от 14 до 10 дни – 100%; по-малко от 10 дни до началото на ТП – 100% от пълната стойност на ТП.
Незаплащането на пълната стойност на избраното ТП се счита за отказ на Туриста с предвидените в тази точка последици.

Тъй като не съм много опитна в пътуванията за почивка Турция, бих искала да попитам дали изпратения анекс трябва да е на утвърдена бланка или поне да е юридически издържан. Това, което са ми изпратили като предложение, дори е с половин печат и никакво име на лицето, подписало т.нар анекс. Не съм юрист, но след една година може да се окаже, че лицето, което е подписало изобщо никога не е работило в агенцията, не е валиден печата и нямат никакви ангажименти към нас.

# 477
  • ВАРНА
Всички се  вълнуваме за  летните почивки .
Някой да има яснота за лалета  в Истамбул.
Ние като най-големи баламурници внесохме цялата сума .
Някой като нас  да е постъпил ,сакън да не изпуснем прословутите ЛАЛЕТА ?

За съжаление мълчат всички тур.агенции и пращат стандартния отговор че по заповед на министъра на туризма всички туристически пътувания до  13 април са отложени.  

Според това което виждам от новите оферти на големити тур.агенции - всички пътувания  за април за Истанбул първите 14 дни са отменени....от днес 23 март....новите оферти са им за 17-20 април най-ранните.

Иначе всички са ъпдейтнали офертите си....за Гърция има забрана за туристи до 30 април и всички оферти на бг. агенцийте стартират от 1 май.

Няма да се случи предсказанието на валерко - че всички щели да се натресат септември и хотелите щели да изнемогват.

Това което виждам е и тук и във фейсбук групите и на живо е че масово 95% от българите са толкова наплашени че в близкате 6 месеца няма да излязат извън страната

Същевременно в Г.Б....британците и невероятно но и германците са брутално спокойно и приемат масово всичко с надсмешка и твърде вероятно юни -  юли и август да гъмжи по курортите само от тези две групи.

# 478
  • София
valerko
А на теб върнаха ли ти парите от екскурзията за лалетата на която мислише да ходиш?

Не съм мислел да ходя, респ.няма какво да ми връщат, споменах дали няма да го отменят тоя фестивал още в началото на коронясването.

# 479
  • София
Единствено вярно във вашето изказване е това, че правителството действително прие Програма с мерки в помощ на бизнеса, пенсионерите и социално слабите семейства.

Искам да попитам защо потребител "Tatti" е редактирал моя коментар в 13:09ч.? Освен това е изтрил цитираният от мен коментар на друг потребител, на база на който аз направих моя!!! Някаква цензура ли има в този форум, за да знаем, да не си губим времето да пишем и четем?!?! Безобразие!!! Поне попитайте автора!!!
Ani_iv , форумът на БГ мама си има правила на писане и общуване.
И ако в някой пост тези правила не са спазени той се изтрива или редактира от модераторите.
Такива са правилата във всеки един форум и на който не му харесват може да не пише в него. Никой не го кара насила да прави това.
Ако пък не си е направил труда да прочете правилата и не иска да ги спазва, то може да си създаде собствен форум и да си пише каквото иска, съобразявайки се само със собствените си правила.
Представяш ли си само, че ако всеки от 1 000 000 те потребители на бг мама си пишеше каквото иска, ами то отдавна форумът нямаше да съществува.
А колкото до потребителя Tatti. Ами помисли малко кой е той във форума БГМАМА. Трябва да се радваме, че единият от администраторите на форума / другият администратор е mamma/ е модератор на тази тема!!!

Общи условия

Активация на акаунт