Вярност?

• 6 935
  • 119
  •   1
Отговори
# 60
Дренка, клещите са навсякъде в социума. Какъв ти е проблемът?

# 61
Че каква е разликата? Все клещи.
Ами, клещи....   Smiley   Като иска жена и деца, така е.
Като не ще клещи и иска да хойка, да си стои сам.Не е трудно за схващане...   Smiley

# 62
Кое те прави по-спокойна, за да го заплашваш по така примитивен начин?
Много ми е смешно - жени, които непрекъснато прибягват до манипулативни тактики, да се правят на вещи по темите за емоционална манипулация.
Simple Smile

# 63
  • Бургас
Очаквам когато съм във връзка от двама да си остане така.
Ако имаме договорка за свобода, то свобода. Въпрос на договорка Simple Smile
За себе си съм разбрала от много време, че сантиментално - сълзливите истории са ми чужди. Та договорка.

# 64
Кое те прави по-спокойна, за да го заплашваш по така примитивен начин?
Защо да е заплашване?
Заявила съм моята позиция, именно за да не се чувства подведен.
Никога не съм крила, че съм ревнива, не бяхме женени още дори...никога не съм крила, че давам и искам вярност.
Дала съм цялото и пълно право САМ да реши какво иска.
Не е като да съм го завързала на тавана и "Ако не стане на мойта, ще троша глави!".   Smiley
Доброволно е решил, че иска да е с мен, значи споделя моята позиция.
Ако в даден момент реши, че вече иска друго, ами, о.к., багажа/куфара и е свободен да ходи да го търси.
Ако визираш "заплахата" с децата, тя е направена още преди да имаме деца.....първо беше на майтап, в разговор с наши приятели.Но после и съвсем сериозно си му заявих, че хич не е майтап....аз съм егоист, няма начин да мизерствам и да гледам деца, докато той се вее необезпокояван с любовници.
Не съм от майките-орлици.

# 65
Е, затова  ви лъжат и ще ви лъжат и мъжете, и децата. Нямам намерение да ти обяснявам какво е заплаха и защо горното влиза в категорията. Една жена с претенции за качество би следвало да е наясно, вместо да демонстрира поведение, изразявщо нищо повече от ниска себестойност. Иначе си приказвайте за самоуважение, пък то всъщност си е чиста проба самоунижение.
Simple Smile

# 66
Е, затова  ви лъжат и ще ви лъжат и мъжете, и децата.
Толерантните към лъжливата "истина" обикновено стигат до драми, разводи, тормози и т.н.
Когато всичко е поставено "на масата", не се налага.

# 67
  • Пловдив
Да се включа и по-темата с децата.
Думите на бившия, който беше оставен от своята първа жена, заради друг мъж: "Ако ти тръгнеш на някъде с някого, детето остава при мен!"
Не съм тръгнала никога, никъде, аз съм патологично вярна поне до момента и сега включително в настоящите свободни отношения.
Да довърша обаче. Бившия просто един ден каза имам друга и тръгна. Седна една вечер и според мен лицемерно рева, че си оставя детето, ама дори и не помисли за възможността да не тръгне. Сега пък дори и не помисля за вероятността детето му да се нуждае и от финансова грижа освен воденето да градината и гледането 1 ден в седмицата.
Темата се отклони.
Но за мен след случката - заплахите са манипулации и въздух под налягане.

# 68
Да се включа и по-темата с децата.
Думите на бившия, който беше оставен от своята първа жена, заради друг мъж: "Ако ти тръгнеш на някъде с някого, детето остава при мен!"
Не съм тръгнала никога, никъде, аз съм патологично вярна поне до момента и сега включително в настоящите свободни отношения.
Да довърша обаче. Бившия просто един ден каза имам друга и тръгна. Седна една вечер и според мен лицемерно рева, че си оставя детето,
Скрит текст:
ама дори и не помисли за възможността да не тръгне. Сега пък дори и не помисля за вероятността детето му да се нуждае и от финансова грижа освен воденето да градината и гледането 1 ден в седмицата.
Темата се отклони.
Но за мен след случката - заплахите са манипулации и въздух под налягане.
А ти що не му каза "Нямаш грижи, мило, ей сега ще събера багажа на детето в два куфара, сигурна съм , че Пенка ще е страхотна втора майка на нашата рожба!Аз ще го взимам 2-3 пъти месечно за уикенда."?

# 69
poohito, мисля, че тази тема и мненията в нея ще те объркат още повече - "нормалността" и верността в една връзка си се отнасят само за двамата в нея.
В този смисъл сядаш и мислиш какво е комфортно за теб и го заявяваш - няма лошо да допускаш отворени отношения, няма лошо и да ревнуваш - просто партньора ти трябва да е наясно и двамата да прецените какви компромиси сте склонни да допускате.
Много ми е любопитно, че тук се обсъжда основно верността на мъжа. Извинете, но жените не се "оглеждат" по- малко. Ако аз не се ровя в живота на половинката си извън дома, очаквам и той да не го прави. Ако сме се разбрали да имаме отворени отношения - и аз си уреждам срещи ако искам, няма да се въртя на пета у дома, тайно надявайки се, че съм най-готината жена на света и той е свободен, ама няма да погледне. Но и двамата да сме "ок" с това.
Там е разковничето. Каква е зоната ти на комфорт. А не кое е "нормално".

# 70
Poohito, ако ти си "патологично вярна" да седиш в отворени отношения според мен е мазохизъм.  Да си в такива има смисъл само ако и ти самата искаш да се оглеждаш за други мъже и намираш за нормално да се пробваш с различни мъже по едно и също време.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 19:53 от TafTaf

# 71
  • Пловдив
Не желая нито да се оглеждам, нито да се пробвам.
За оглеждането се опитвам да принудя себе си да го правя, но за пробването, абсолютно не мога.
Не мога да променя себе си, камо ли човека, с когото се виждам.
Той иска отворени отношения и аз му ги давам, доколкото мога, като не изисквам, не ревнувам, не се натрапвам.

# 72
  • Между гори и планини
Аз съм си консерва от малка, та винаги съм подхождала сериозно към връзките си. Ако се заинтересувам за нещо странично, значи емоционално съм приключила със старото. Гледам да не унижавам човека до мен, приключвам и тогава се хвърлям на ново. Очаквам същото и от партньора си. Самата мисъл, че ще ме докосва и целува, след друга ми е гнусна.
А за отворен брак, сунгове и др. подобни съм направо в шок. Ако исках да си хойкам, нямаше да се омъжвам.

# 73
Poohito и защо стоиш в тези отношения тогава? Явно са унизителни и нараняващи за теб. По-нагоре ти написаха - не е важно какво е статистически нормално, а в каква връзка ти се чувстваш добре. Ако едни отношения не те удовлетворяват или заедно с партньора ги променяте, или просто се разделяте. Някои неща няма как да бъдат компромис.

# 74
Патологично вярна - много ми хареса. А непатологичното, според общественото мнение е око за око - зъб за зъб, изневеряват ли ти, изневерявай и ти.
Не си патологично вярна. Просто не му споделяш мирогледа, обаче си него. Ти си знаеш защо, съдници не ти трябват. Още малко, и ще ти кажат кой точно е подходящият за теб мъж.  Това искаш, това правиш. Верността е едностранно и лично решение първо, не изпълнение на обещания.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 20:55 от Дренка

Общи условия

Активация на акаунт