Вярност?

• 6 938
  • 119
  •   1
Отговори
# 75
Не желая нито да се оглеждам, нито да се пробвам.
За оглеждането се опитвам да принудя себе си да го правя, но за пробването, абсолютно не мога.
Не мога да променя себе си, камо ли човека, с когото се виждам.
Той иска отворени отношения и аз му ги давам, доколкото мога, като не изисквам, не ревнувам, не се натрапвам.
И защо стоиш в отношения, които те нараняват и белязват завинаги?
Всяко събитие оставя следи в душата ни.Които насочват живота ни нататък.....
Такива нездрави отношения те правят нервна, нещастна, злобна, отмъстителна...И дори след време да се появи най-точния и правилен мъж за теб, напълно възможно е да го "прогониш" с поведението си, което си изградила към мъжете в предишни лоши връзки.
Да, човек променя поведението си спрямо човека отсреща, но негативите натрупани преди това, не изчезват, а остават и често вредят и съсипват бъдещето.

# 76
Това за негативите и бъдещето баш пък ти да го кажеш, дето не си превъзмогнала ревността си. Или пък да си я докарала до “непатологично” ниво, но като те чета - едва ли.

# 77
За оглеждането се опитвам да принудя себе си да го правя, но за пробването, абсолютно не мога.
Той иска отворени отношения и аз му ги давам, доколкото мога, като не изисквам, не ревнувам, не се натрапвам.
Такива нездрави отношения те правят нервна, нещастна, злобна, отмъстителна...И дори след време да се появи най-точния и правилен мъж за теб, напълно възможно е да го "прогониш" с поведението си, което си изградила към мъжете в предишни лоши връзки.
Да, човек променя поведението си спрямо човека отсреща, но негативите натрупани преди това, не изчезват, а остават и често вредят и съсипват бъдещето.

Подписвам се под болднатото с двете си ръце!

# 78
Що нямаше кой да ми каже това преди 20 години?

# 79
Не съм запозната в детайли, но със същия мъж ли е Пухито?
Ако да, не е хич добре.

# 80
  • Пловдив
Simple Smile
Кой същия?
Първо се разведох. После срещнах друг. Толкова!
Понеже темата е за вярност, аз не мога да променям мъжете, с които "съм" често.
9 години беше един и същ и сега 6 месеца е един и същ.

# 81
Разбрах, извинявай!
Значи е нов.
Помислих, че си с бившия, който се е изнесъл заради друга.
Тогава не разбирам какви са отношенията ви, че питаш за вярност.

# 82
И аз като другите ще те питам - защо стоиш в тези отношения, които вместо да ти носят хармония, те карат да се чувстваш объркана? Половин година е предостатъчно време, за да се види, дали една неангажираща комуникация в началото, ще прерасне във връзка. При вас това не се е случило и според мен, няма и да се случи. Така че, ако се надяваш на нещо повече, се самозалъгваш.
На твое място бих прекратила отношенията, бих си изчистила емоциите и освободила пространство за хубави предстоящи отношения.

# 83
По принцип нищо не изисквам от партньорите си, тоест никога не сядам да ударя с ръка по масата и да им заявя - от ето този момент настрани няма да поглеждаш и ще си ми верен до гроб.

А дали ще съм ок с липсата на вярност зависи от естеството на връзката. Сега например съм разведена, без сериозна връзка и без желание за такава. На този етап предпочитам да нямам задълбочени отношения. От секс обаче имам нужда и в момента предпочитам да правя неангажиращ такъв. Следователно, не ме интересува дали партньорът ми за секс спи с друга, защото аз сериозни намерения нямам и не искам и към мен някой да има. В този ред на мисли даже предпочитам да е женен за да намалее тази вероятност.

В брака си например, докато градяхме дом и отглеждахме дете очаквах и давах вярност. Тогава връзката ми беше на ниво, което предполагаше наличието на такава.

На теб ти е трудно, защото се разминавате в очакванията си с човека. Той иска секс отвреме-навреме, ти искаш дълбоки отношения. Може и да му се промени нагласата, обаче ми се струва малко вероятно и то, ако нещо форс-мажорно се случи да го изкара от зоната му на комфорт. Да си тръгнеш например и да спреш да му вдигаш телефона и да му отговаряш на съобщенията.

Не те съветвам да го правиш, ако не си готова за окончателна раздяла, защото той може и да не се трогне.

# 84
А защо няма отговор "Никога" в анкетата? Simple Smile Аз самият не мога да бъда верен. Това ми е биологично заложено, като на всеки друг нормален мъж. Затова и не изисквам вярност. Не държа да съм единственият на жената, с която съм. Достатъчно ми е да съм на първо място в класацията и Simple Smile

# 85
  • Пловдив
Няма отговор "никога" и има и други липсващи отговори, защото не можах да редактирам анкетата.

# 86
  • София
Пухи, този господин ще ти изпие силите.
Ако ти действа добре за момента, окей.
Но и сама знаеш, че не е такъв, който ще застане зад теб, когато имаш нужда.

# 87
Simple Smile
Кой същия?
Първо се разведох. После срещнах друг. Толкова!
Понеже темата е за вярност, аз не мога да променям мъжете, с които "съм" често.
9 години беше един и същ и сега 6 месеца е един и същ.
Но можеш да промениш себе си.
И да не налиташ все на кръшкачи и мизерници...

# 88
  • София
Много глупаво и необмислено май съм пуснала темата. Най-малко защото моя отговор и отговорите написани в текста липсват.
Ще опитам да ги добавя.
Да пиша и аз.
В ситуация, в която партньора е на позиция "не изисквам, не очаквам и не декларирам вярност". Директно "няма да получиш от мен вярност и ти не ми давай вярност". Такова партньорство би ли било приемливо за вас?

"Не изисквам вярност" означава да дадеш свобода на избор и действие на другия,докато го наблюдаваш как се ползва от тях и тогава преценяваш с какво  си имаш работа.В противен случай да мислите,че като кажете на някого,че няма да простите или не желаете невярност,то той ще се "уплаши" и дори няма да погледне чуждо е повече от наивно.Напротив,така още повече се активира желанието,а вие показвате несигурност в себе си.
На човек му  се дава свобода (той така или иначе ако е решил нещо ще си го направи) и е важно само как ще се възползва от нея.

# 89
"Не изисквам вярност" ми звучи като "все ми е тая изневеряваш ли ми". Хич не е основа за връзка, по-скоро за секс без ангажименти.

Общи условия

Активация на акаунт