Валутният борд - Teма 2

• 26 761
  • 992
  •   1
Отговори
# 60
Явно българинът верно е имал толкова много пари настрани, щом започва да му пука едва последните няколко месеца. Освен да разкарат мЕлЕардите залежали депозити из банките, друго адекватно предположение? Щото заплатите - изключая някои в държавния сектор НЕ растат, който е вчастния - ще го потвърди.

Напротив, на българина не му пука едва последните няколко месеца, а от много преди това, но какво може да направи? Нали свалихме Борисов през 2013, какво стана след това? Пак си го избрахме поради липса на каквато и да е било алтернатива. Вече 30 години се вижда, че който и дойде на власт, за нас нищо не се променя, а дори става и по-зле. Точно заради това от 9 милиона в момента сме 6 и няколко, а най-вероятно след още 30 години, ще сме 3.

# 61
  • София
Защо да не растат заплатите в частния сектор?
Статистистиката вероятно това не го "вижда", предвид неплащането на осигуровки върху реалния доход, но моите впечатления са други.
П.П. Кое наложи пускане на нова тема?   

# 62
На Черна станция благодаря за изчерпателния отговор. Аз обаче не говоря за оборотни пари за хляб и мляко или рокли пасти, всеки от каквото се нуждае, а по-скоро за спестявания.

Ти пита евро ли държим и аз казах НЕ. Каквото държа в пари е основно в левове заради харчовете. Евро имам една оперативна сметка за "претакане" с някаква минимална сума в нея. В момента спестявания в пари нямат много смисъл.

# 63
  • Варна
За съжаление и моите впечатления са, че не мърдат заплатите много, много. Или поне не значително.

# 64
  • В планината / На морето
Премиерът отбеляза, че когато България влезе в „чакалнята“, ще се освободят 10 милиарда лева, които могат да отидат за железопътна инфраструктура, за иновации, за доходи.

Това  освобождаване на милиарди, дали са толкова или повече не знам,  е съществена част от напъна за чакалнята. Къде ще отидат всички знаем - при тези, които  бяха уж за язовир "Студена", а сега в Перник са на воден режим.

https://offnews.bg/politika/borisov-bez-konsensus-niama-da-ima-e … elka-722024.html#

42 Милиарда , то и те са им целта,
да ги откраднат докато още са на власт.

# 65
Не, вие я споменахте като годишна лихва по депозит. И аз поисках да ми дадете име на банка и продукт, която към момента предлага такава лихва по 12-месечен депозит.

Също така помолих за вашите предложения за алтернативни инвестиции подходящи за средния финансово неграмотен българин. Не ми отговорихте!
Нямам представа за банка, не се занимавам със срочни депозити. Процента е примерен различен от нула и е от типа "Звездите ми го говорят". Вие се впечатлихте от този процент и ви го давам на вас като възможност за доход.
А ако искате съвет за инвестиция, много зависи от сумата с която разполагате. За повече подробности може да говорим след като уточните сумата и се договорим за консултантските услуги. Че сиренето поскъпна...

# 66
  • София
Ако влезем в чакалнята ще има външен контрол и едва ли ще бъде позволено правителството, което и да е то, да се държи като малко дете в сладкарница.

# 67
  • софия
То и на средствата по европрограми има контрол, ама не баш точно се усвояват.

# 68
[video][/video]
Не, вие я споменахте като годишна лихва по депозит. И аз поисках да ми дадете име на банка и продукт, която към момента предлага такава лихва по 12-месечен депозит.

Също така помолих за вашите предложения за алтернативни инвестиции подходящи за средния финансово неграмотен българин. Не ми отговорихте!
Нямам представа за банка, не се занимавам със срочни депозити. Процента е примерен различен от нула и е от типа "Звездите ми го говорят". Вие се впечатлихте от този процент и ви го давам на вас като възможност за доход.
А ако искате съвет за инвестиция, много зависи от сумата с която разполагате. За повече подробности може да говорим след като уточните сумата и се договорим за консултантските услуги. Че сиренето поскъпна...

Господин Смит, дойдохме си на думата. Цялото ви присъствие е звездите ми го говорят. От нищо не съм се впечатлила. Просто ви провокирах да дадете пример за нещо, което с тържествен тон твърдяхте.

Кое в моите постове ви наведе на мисълта, че имам нужда да ми вземете консултантски? Обичайно не плащам за нещата, които работя. Още повече на човек, който е тип звездите ми го говорят. Този риск не би бил оправдан при никаква цена.
Питах какво предлагате за средния финансово неграмотен българин, който не е склонен да поема риск. Ясно го написах. Или можете да се правите на интересен само пред бг-мамите?

Ако влизането в ERM2  продължава да е обвъзано с влизането в банковия съюз ще е много забавно за някои банки.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 17:42 от Fancy

# 69
[
Между другото Пощенска рекламират супер дупер най-новия и единствен, първи на пазара ипотечен кредит с фиксирана лихва за ЦЕЛИЯ период, в ЕВРА. Само в евра. Защо ли? Wink
П.С. Не, че подобни кредити с фиксирана за целия период лихва имаше и в лева, и в евро до преди няколко години. Та сега не знам с какво този е пръв и иновативен.
Ами защото Евробор продължава да пада , вече стигна ...
ами вижте сами -

и ... банките гледат да фиксират поне на сегашните лихвени проценти,
ката вече някой банки предлагат и 30 години фиксирана лихва, при нас фиксираната е между  1 % - 1, 25% , явно очават още падане.

Евробора  е отрицателен от 5 години вече и продължава да пада , в момента е под  - 0.5 %

https://www.euribor-rates.eu/en/euribor-rates-by-year/

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 17:36 от РичиРич

# 70
  • София
Останала съм впечатлението, че по програмите контролът е наш и върви голямо замазване на реалната картинка + съпътстващата корупция.
В случая не ми се вярва да се случи, защото става дума за паричната политика на държавата.

# 71
Ричи, хайде да не навлизаме в дебрите на политиката на ЕЦБ. А и е редно да погледнете лихвата по този кредит все пак. И да помислите защо фиксират само евро и то точно на тези нива. Нали лева е вързан към него. Wink

# 72
Добреее. Колко е лихвата по депозит на произволно избрана от вас банка?

# 73
Ричи, хайде да не навлизаме в дебрите на политиката на ЕЦБ. А и е редно да погледнете лихвата по този кредит все пак. И да помислите защо фиксират само евро и то точно на тези нива. Нали лева е вързан към него. Wink

Фанси говориш глупости, явно нищо не разбираш, „
ама си "гърне на всяка мерудия" с обиди и празни от смисъл изказвания.

# 74
Добреее. Колко е лихвата по депозит на произволно избрана от вас банка?
0.00%

Общи условия

Активация на акаунт