Валутният борд - Teма 2

• 26 925
  • 992
  •   1
Отговори
# 780
  • Sofia
И Инвестор ли е фейк сайт?

# 781
Нищо не казвам за никой сайт, дай линк да видим за какъв курс пишат.

Проверих - имат си калкулатор за курса и той показва 1,95583

https://www.investor.bg/news/index/8/

# 782
  • инфантилно и разглезено хлапе
Не знам валутният борд дали ще издържи през следващите години, но май се задава "Бойковата зима" Smiley

КНСБ: Прогнозите за 7% спад на икономиката ще станат реалност наесен
Властта трябва да си отвори ушите и да чуе протестиращите, призова лидерът на синдиката

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/knsb-prognozi … st-naesen-308182/

# 783
Не знам валутният борд дали ще издържи през следващите години, но май се задава "Бойковата зима" Smiley

КНСБ: Прогнозите за 7% спад на икономиката ще станат реалност наесен
Властта трябва да си отвори ушите и да чуе протестиращите, призова лидерът на синдиката

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/knsb-prognozi … st-naesen-308182/
Бойковата зима? Я погледни през прозореца...7% БВП надолу е средното за Европа.

Освен ако не обвиняваш Бойко че не е замесил ваксина за Ковид със свинска мас...

# 784
Освен ако не обвиняваш Бойко че не е замесил ваксина за Ковид със свинска мас...

За ваксина не знам, но не може да му се отрече, че на фона на всички икономически и социални мерки из други държави, нашите са бледички до несъществуващи. Оттам и "Бойкова зима".

# 785
  • София
Този, дето съветва да гледаме през прозорците, той да погледне, че Германия се възстановява вече. Скоро и другите евро държави, докато ние тепърва почваме рязко да слизаме надолу.
А задаващата се ковид криза у нас (да бе - ясно ми е, нема такъв вирус, то и в Англия, Италия, САЩ, никъде няма) само ще задълбочи тоя нелицеприятен тренд.
Та ще си е точно Бойкова зима, ако той не хвърли оставка. Но сега нито е момент за избори, нито за бягане от отговорност чрез оставки, нито за протести.

# 786
Аз не знам какви мерки очаквате - да хранят даром всички ли?
Иначе най-големият кусур е непоследователността - отварят кръчми, затварят кръчми...А специално кръчмите, баровете и дискотеките имат мизерен дял в БВП, но огромен дял в разпространението на заразата. Ама явно е лобистка работа. А вдигането на броя заразени носи повече вреда на икономиката.

"Та ще си е точно Бойкова зима, ако той не хвърли оставка. Но сега нито е момент за избори, нито за бягане от отговорност чрез оставки, нито за протести."

Сам даваш противоречиви мнения Wink Една оставка сега ще е по-зле, защото ще дойде служебен кабинет Радев-БСП, които ще знаят, че са за малко, и ще опитат да направят максимум бели за минимум време. Та сегашното ще ни се стори цвете.  Той ако може Гешев да подаде оставка, ама надали.

# 787
Аз не знам какви мерки очаквате - да хранят даром всички ли?

В другите страни измислят разни номера - облекчено кредитиране на бизнеса, държавни инвестиции, пък даже и хранене даром и т.н. Сигурно ако се напънем, може и ние да откраднем някоя идея, вместо да се занимаваме единствено със съществения въпрос дали е по-изгодно дискотеките да работят на закрито или не.

# 788
"Та ще си е точно Бойкова зима, ако той не хвърли оставка. Но сега нито е момент за избори, нито за бягане от отговорност чрез оставки, нито за протести."
Скрит текст:
Сам даваш противоречиви мнения Wink Една оставка сега ще е по-зле, защото ще дойде служебен кабинет Радев-БСП, които ще знаят, че са за малко, и ще опитат да направят максимум бели за минимум време. Та сегашното ще ни се стори цвете.  Той ако може Гешев да подаде оставка, ама надали.
Като изключа скрития текст, какво се очаква да се случи на предсрочни избори! Изобщо не изключвам възможност ББ отново да вземе властта, но другите възможности не са по - добри.

# 789
Точно, че нищо не очаквам. Няма алтернатива. БСП са пагубни за страната, десните са разединени и маргинализирани и какво? Слави???

# 790
Като изключим Слави, останалите са били и в управлението, и в опозицията. Резултата не е по - добър /по умерена съм Blush/. Защо забравиха Бареков, който /според мен/ е красноречив пример какво би последвало, ако се насочат хората към Слави.
Защо в момента опозицията не се намеси като опозиция, а са тръгнали да правят вот на недоверие, да свалят правителство, да гонят мафия. Що за безумие!  Шест години /а и преди това/ не разбраха ли, че мафията се намесва в изпълнителната власт! Защо точно сега, когато влязохме в чакалнята, когато светът е изправен пред криза, когато здравето на хората е застрашено от епидемия, мафията /нещо без лице, и много неопределено/ е главен виновник за това.
Един от тези, които биват идентифицирани като мафиоти, беше издигнат от днешната опозиция /борец срещу мафията/ за шеф на възлова структура.
Грозни игри в неподходящ момент.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 19:42 от Mama_Nana

# 791
Точно, че нищо не очаквам. Няма алтернатива. БСП са пагубни за страната, десните са разединени и маргинализирани и какво? Слави???
"Пагубни" е силно казано.Чак "пагубни' не са били, но в никакъв случаи не бива да им се дава отново властта, ама в никакъв ! Не, не и не !!! Честно казано към момента протестите са разводнени поради липсата на ясно обоснована икономическа и социална конкретика + визия за перспективата, както и липсата на харизматичен лидер . Не знам за кого бих гласувала към момента ( не че преди съм го правила с обосновано убеждение и вяра в някого де Satisfied)

# 792
Аз пък съм за промяна. Има голяма нужда, защото в сегашната структура на парламента реално няма опозиция.
Сайтът на БНБ е достоверен източник за курса на лева спрямо други валути.

# 793
То всички сме за промяна, но на каква цена! Защо точно в този момент?! До редовните избори има 10 месеца. 11 години мълчание и изведнъж бум.

Може ли наше правителство да оттегли БГ от чакалнята за еврозоната? Един вид да се откажем.

# 794
Може ли наше правителство да оттегли БГ от чакалнята за еврозоната? Един вид да се откажем.

Дания вече 20 години е в чакалнята и още не е приела еврото. Не може да се махнем, но можем да стоим там много.

Общи условия

Активация на акаунт