Валутният борд - Teма 2

• 26 758
  • 992
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Естествено, че еврови.

Защо да е естествено?
Заплатата ми я дават в лева, когато тръгна на екскурзия винаги мога да обърна в евро. На този етап според мен е едно и също. Ако вече искаш да нямаш загуби купуваш имот.

# 16
  • софия
Мисля, че с този просветителски труд, Дума удари толкова хитове, колкото не е имала от създаването си Laughing
Доло програмистите! Да живей сметалото, ВИИ "Карл Маркс", свинефермата на село и народната власт!

В евро са спестяванията ни.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 10:26 от zvаnchе

# 17
  • София
И си купуват апартаменти в соц сградата на автора, без да се СЪОБРЯЗЯВАТ с покупателната способност на населението!!!
Дайте линк плс към дискусията във фейсбук.

# 18
  • Шумен
Благодаря за новата тема! Двете снимки са точно, на които трябва. За жалост, ще има възможност и за допълване...

# 19
  • София
отнощението към програмистите точно обяснява защо пенсите са ниски. Вместо да се радваме, че в България има 100000 добре платени специалисти и да създаваме условия да станат 300 000 ни ги мразим и се чудим с какъв данък да ги обложим, за да ги накажем за това , че са успешни. Странно всички им завиждат на заплатите, но много малко полагат усилия да станат програмисти.

# 20
Аз линк към статията няма да дам, че да не правя трафик на тези кукундрели, но ще дам линк към отговора, който много добре може да обясни и на госпожата Мария как стоят нещата: https://medium.com/@rossenzhivkov/ит-отговор-към-статията-никой- … рами-3f2441888f94

# 21
  • Пловдив
Идеално избрани снимки на двамата сладури в първия пост. Laughing
Според мен ще е интересно да има анкета - еврови или левови депозити държите?
особено долният поглед на хиената Менда Angry

# 22
Съжалявам, но отказвам да повярвам, че статията във в-к Дума за програмистите и програмите, които "не се ядат" е нещо друго, освен зъл тролинг, предназначен нагло да се подиграе с всички възрастни хора, симпатизанти на социалистическата партия.

# 23
"Технологичните фирми в цял свят работят по проекти за изкуствен интелект във всички области на живота ни."
Скрит текст:

# 24
особено долният поглед на хиената Менда Angry
"с крадливите си ръчички"

# 25
Към този който питаше за спестяванията.
Нямам спестявания за да се налага да ги мисля. Имам оборотна сметка с някаква сума в лева - да кажем под 10к и малко евро за извънредни ситуации по летища.
Ако имах, щяха да са инвестирани в нещо което ще ми носи повече от 1% доходност като влог в банка.

# 26
Нямам спестявания за да се налага да ги мисля. Имам оборотна сметка с някаква сума в лева - да кажем под 10к и малко евро за извънредни ситуации по летища.
Ако имах, щяха да са инвестирани в нещо което ще ми носи повече от 1% доходност като влог в банка.

Всяка стотна отразява поетия риск. Не всеки е навит точно в момента да го поема. Дори и с цената на нулеви банкови лихви.

# 27
А риска да държите определена сума в лева е...? Съпоставка с риска да държите средства в евро?
Без да се обиждате, но оценката на риска не е от силните ви страни.

# 28
Преди малко видях новина за ERM 2, че "ЕЦБ увери, че сроковете остават същите, като отказа да коментира "изявление на политици за напредъка по изпълнение на пътната карта."
Така че това, че Бойко казал, че ще чакаме и няма да насилваме нещата не е вярно. Няма промяна в сроковете.

# 29
  • В планината / На морето

Всяка стотна отразява поетия риск. Не всеки е навит точно в момента да го поема. Дори и с цената на нулеви банкови лихви.

Българската народна банка обявява основния лихвен процент (ОЛП) за съответния период на основание чл. 35 от Закона за БНБ. Българската народна банка изчислява основния лихвен процент съгласно "Методика за определяне на основен лихвен процент", приета с Решение № 149/16.12.2004, в сила от 1 февруари 2005 година, изм. с Решения № 118/26.11.2015 г. и № 37/16.03.2017 г. на Управителния съвет на БНБ, в сила от 1 юли 2017 г.

Размерът на ОЛП, в сила от първо число на всеки календарен месец, е равен на средната аритметична величина от стойностите на индекса ЛЕОНИА Плюс (LEONIA: LEv OverNight Interest Average Plus) за работните дни на предходния календарен месец.

Основният лихвен процент е в сила за периода от първия до последния ден на календарния месец, за който се отнася и е при бройна конвенция “реален брой изминали дни/360”. Форматът на основния лихвен процент е с 2 знака след десетичната запетая.

LEONIA:
LEv OverNight Interest Average Plus

Дата              Процент
01.02.2020      0.00
01.01.2020      0.00

http://www.bnb.bg/Statistics/StBIRAndIndices/StBIBaseInterestRat … ex.htm?toLang=_BG

Преди малко видях новина за ERM 2, че "ЕЦБ увери, че сроковете остават същите, като отказа да коментира "изявление на политици за напредъка по изпълнение на пътната карта."
Така че това, че Бойко казал, че ще чакаме и няма да насилваме нещата не е вярно. Няма промяна в сроковете.

Това чучело само лъжи ръси.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 12:54 от РичиРич

Общи условия

Активация на акаунт