Валутният борд - Teма 2

• 27 005
  • 992
  •   1
Отговори
# 720
Аз пък си мислех, че в банковия съюз е толкова хубаво, че другите страни в него нямат търпение да споделят благата с нас и затова бързат да ни приемат. А то след кризата с ковид на Запад колко страни имаме да спасяваме, докато самите ние се пържим...

# 721
Айде не слагайте още черните жалейки, ще поживеем и ще видим какво ще стане. А и се съмнявам някоя от големите икономики чак толкова да чака на България да я спасява.

# 722
Вчера Борисов каза че трябвало да има народни веселия по площадите, ръченица с маски да играем на мегдана, да се радваме и да пеем, че вече сме в ЕРМ2. В зоната на благоденствието !  Идваше ми да го заплюя в лицето.Да го хвана за гърлото и да го бия с юмрук по главата много дълго време. Да го боли, но психически ! Отвратителен демагог е това, просто без мярка. Стигнах до там да не го издържам дори за миг по телевизора ! Като му мерна мазнишката физиономия нещо ме стяга за гърлото ! Защо не дойде да ни види 600 левовите ни заплати в Провинцията, да види пенсиите на родителите ни , работили по 40 години за 250 лева ! Всичко което имаме сме го изкарали в чужбина. Като роби разбира се. Благодарение на него !
И понеже им знам манталитета на Германците - те ако ви дадат едно, значи са взели от вас вече най малко три ! Убивали сме се от работа. Работили сме много за малко ! Ако на нас ни платят 100 евро, то на Германеца за същото му дават 200.
Та истината е че никой не ни мисли доброто, и това влизане във финансов съюз  е с някаква задкулисна умисъл сигурна съм. Съюз между вълк и овца няма .
Дали ще подпомагаме Италия или Гърция все тая. Ония са натеглили безбожни кредити. Почти няма жив човек от тях който да не е длъжник. Но това не им пречи разбира се да си вземат високите пенсии и да си наемат българки за домашни прислужници. Не им попречи да раздават наляво и надясно по време на пандемията по 500 евро на всеки регистриран че упражнява някаква дейност. По 80 евро на месец на всяко лице за провизии и т.н.. Не им пречи да да глезят народите си с безброй финансови обезщетения за щяло и нещяло.
А ние сме дисциплинирани...И скромни ! Свиваме се, за да пазим фиска ! И кво от това ?
Не познавам обикновен редови българин който да се е "облажил" по някакъв начин и под каквато и да е форма от прословутите "Европари". Всичко е навързано в една отвратителна и долнопробна схема - от чиновника в министерството до крайния реципиент. За себе си съм разбрала твърдо и съм непоколебима в становището си. Искат да ни мачкат, да се възползват от нас вкл. и икономически, и не им пука грам. И го правят !
Много префинено, завоалирано и филигрантски. Това е истината за ония рептили. Казвам го най отговорно като човек учил, живял и работил сред тях.

# 723
  • инфантилно и разглезено хлапе
Аз пък си мислех, че в банковия съюз е толкова хубаво, че другите страни в него нямат търпение да споделят благата с нас и затова бързат да ни приемат. А то след кризата с ковид на Запад колко страни имаме да спасяваме, докато самите ние се пържим...

Ако е толкова хубаво в еврозоната и в банковия съюз, странно защо Полша, Чехия, Дания, Щвеция, Румъния и Англия(които направо се махнаха), не искат дори да чуват за него...  Smiley

Приемането на българският лев в чакалнята ЕРМ има 2 безспорни плюса. Те са: - първо, че този ход успя да вдигне и закрепи тотално спихващия политически рейтинг на Борисов.
- и второ, такива случаи като КТБ, с разбиване и ограбване на банки от съмнителни политици, с помощта на медии, държавни институции, данс и прокуратура, на теория повече не би трябвало да са възможни.

Минусът е, че от сега нататък всички български банки ще са длъжни да плащат регулярни вноски и отчисления към общия евро-фонд за спасяване на банките. Разходите на банките за тези вноски ще трябва бъдат избити от крайните клиенти, тоест пак ще бръкнат в джоба на редовия българин.
На есен се очаква драстично поскъпване на всички банкови такси и услуги... поскъпване и на цената на кредитите включително...

Другият минус е, че нашите вноски в този фонд ще отидат за спасяване на закъсалите банки на Италия, Испания, Португалия...

# 724
Както казваше Бай Ганьо, "гут морген и навсякъде пари искат". Ама какво ли му разбира и на него главата от политика.

# 725
Нали помните, когато в Испания, Великобритания и други европейски страни ревяха, че няма кой да им обере реколтата Joy , защото нямало евтина работна ръка от България и Румъния. Те сами не могат. За да има богати господари, трябва да има бедни слуги. Просто така е устроен света. Няма как в евросъюза всички да са господари, някой трябва да работи и за без пари.

# 726
Айде не слагайте още черните жалейки, ще поживеем и ще видим какво ще стане. А и се съмнявам някоя от големите икономики чак толкова да чака на България да я спасява.
То и в ЕС не чакат на нас, ама вноската ежегодно ни я взимат.

# 727
E, ти какво искаш, само да дават ли? Ние малко ли взехме от тях? София до 2007 приличаше на съветски провинциален град, а и не само това. Могат да се дадат много примери Типично български манталитет e само да чакате да вземете.

Освен това, работническата класа навсякъде по света си е работническа класа. Нямаш ли образование, квалификации и нужните умения и качества, никъде няма да ти е лесно, пък ако ще и в центъра на Берлин да си роден.
Да, германците имат повече социални помощи, но не си мислите, че тези от тях, които живеят на помощи, живеят добре. Мизерия има навсякъде.
А и България не е от вчера бедна страна, тя си е била бедна винаги, просто се намираме в такъв регион.

# 728
Нали разбирате какво означава това? Че всяка страна от евро-зоната може да поиска от България да промени курса лев/евро ако не я устройва.

А защо няма да я устройва? Какво я бърка друга държава нашият курс? Ако си живеем и не им висим за помощи те са ни при чем. Обикновено скандалите за валутни курсове между държавите са точно в обратна посока - САЩ настояват Китай да повиши курса на юана, като ги обвинява в дъмпинг. Не съм чувала обаче някоя държава да иска друга да си свали курса (а нас нали от това ни е страх). Та, всичко е възможно, но като цяло не мисля, че е много вероятно, освен ако сами не си го направим. А и ние имаме два гласа при гласуването.

Приемането на българският лев в чакалнята ЕРМ има 2 безспорни плюса. Те са: - първо, че .......
- и второ, такива случаи като КТБ, с разбиване и ограбване на банки от съмнителни политици, с помощта на медии, държавни институции, данс и прокуратура, на теория повече не би трябвало да са възможни.

Няма нищо невъзможно, но ще е много по-трудно. За мен този плюс доминира над всички минуси. Каквито и вноски да правим ще са несъизмерими с милиардите от КТБ. От всички фактори, влияещи добре на икономиката, най-важният е сигурността/предвидимостта.

Защо не дойде да ни види 600 левовите ни заплати в Провинцията, да види пенсиите на родителите ни , работили по 40 години за 250 лева ! Всичко което имаме сме го изкарали в чужбина. Като роби разбира се. Благодарение на него !
И защо като роби? Който е готов да бъде роб го третират като роб. И защо Боко да ти е виновен? Преди него бяхме като Швейцария, а той ни свали в калта, така ли? Ми аз не виждам да се сриваме, а напротив - бавно се подобрява. Може да не е заради политиците, а въпреки тях, но съвсем не виждам това, което ти виждаш.

И понеже им знам манталитета на Германците - те ако ви дадат едно, значи са взели от вас вече най малко три ! Убивали сме се от работа. Работили сме много за малко ! Ако на нас ни платят 100 евро, то на Германеца за същото му дават 200. Ми дават му, защото за 100 няма да работи. Аз защо стоя без работа? Ми защото не искам да работя каквото и да е, макар понякога и да ми се приработва. Ако имаше повече такива нямаше да има бизнеси с мизерни заплати.

Не познавам обикновен редови българин който да се е "облажил" по някакъв начин и под каквато и да е форма от прословутите "Европари". Ама тези пари не са за да се облажи отделен човек. Да, крадат се, не отричам, но не това е целта, а краде само който може. И това съвсем не са само политиците, а множество фирми и фирмички.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 11:16 от Черна станция

# 729
E, ти какво искаш, само да дават ли? Ние малко ли взехме от тях? София до 2007 приличаше на съветски провинциален град, а и не само това. Могат да се дадат много примери Типично български манталитет e само да чакате да вземете.
Още имало хора, които вярват, че  Европа ни "давала". Нали това казвам, вземат ни, за да ни "дават". Сега с плана "Мобилност" дадоха ли ни нещо или ни взеха?

# 730
  • инфантилно и разглезено хлапе
Още имало хора, които вярват, че  Европа ни "давала". Нали това казвам, вземат ни, за да ни "дават". Сега с плана "Мобилност" дадоха ли ни нещо или ни взеха?

То се видя, че големите в ЕС нарочно удариха българския и румънския транспортен бранш, защото им беше пряка конкуренция.

Пакет "Мобилност" ще е тежко изпитание за малките фирми, твърдят от бранша
А по-големите компании вероятно ще изнесат бизнеса си извън България, тъй като дейността им няма да е възможна, каза управителят на Транспрес

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/paket-mobilno … t-bransha-307239/

# 731
  • София
Както казваше Бай Ганьо, "гут морген и навсякъде пари искат". Ама какво ли му разбира и на него главата от политика.

А къде дават? За пари питам, къде раздават, да ида да се наредя?

# 732
Не мога да кажа, че показващите кусурите на ЕС не са прави в някаква степен, но да попитам каква е алтернативата?
- сами и независими като Швейцария?
- в прегръдката на Москва?
- турски вилает?

Както и да го гледам, за мен ЕС е най-малкото зло.А ако сме искали да имаме повече тежест да сме си оправили държавицата, ама не сме.

# 733
Естествено, че нямаме друга алтернатива,  освен ЕС. Въпросът е, да си защитаваме интересите, като вишеградската четворка например. Защото и те са в ЕС, но по- другояче стоят.

# 734
Това вече е следваща стъпка. Сега за камионите доста се трудиха, ама не става.

Общи условия

Активация на акаунт