Мъж който постоянно мрънка

• 11 252
  • 260
  •   1
Отговори
# 75
Трохи по земята съм нямала в никой етап на живота си. Гнусно ми е.

# 76
Добре, че са absurT и FrauDanna, тъкмо щях да се обаждам на някой психиатър за час, че тук някои изкарват такава кочина за нормално нещо. Гнус.
Както вече написах, да се прибираш и всеки ден да те посреща неприятна, мръсна, разхвърляна обстановка предполага неуважение към партньора и дома.

# 77
  • Насред хаоса
Простичък пример давам - преди дни бяхме у племенницата на мъжа ми, която има дете на година и малко. Докато седнахме, какво наблюдаваме - тя върви с прахосмукачката, след нея малката върви и гризе бисквита. Следователно обраното все едно не е обрано и трохите се появяват мигновено след първото минаване с прахосмукачка. Обръща се да обере новите, в същия миг на току що изчистеното се появяват нови. В същото време момичето готви, за тях двамата и за детето отделно. Другото, което е, и което съм изпитала и с моите на тая възраст - не играе с нещо, това нещо се прибира. След малко се сеща, че иска точно това нещо, отива и обръща целия кош с играчки на земята. Не я е срам, мърла недна - то трохи, то играчки.
Правете разлика между нечистене, когато си сам или без деца (което е задължение на всеки, без значение от пола), и когато се налага да се разправяш с малко дете или по друга причина нещата не са, както перфектните са отсекли, че трябва да бъдат.

# 78
  • София
Няколко трохи, евентуално от бисквита или сухар и три пакетчета разтворимо кафе не е мърлячество.
Опяването от вратата, обаче е мрънкачество.

# 79
Няма нужда да преувеличавате толкова. Никой не говори да се търпи кочина. Диксусията е далече от подобна тема. Тия дето говорят, че никога са нямала трохи, често са от истеричните майки дето крещят на децата си като не ядат точно над масата или ги плясват, ако разсипят храна на пода, че видиш ли ще трябва да пуснат втори или трети път за деня прахосмукачка. Едно е да кажеш "моля изчисти трохите, преди да ги разнесем, че ме дразнят. искаш ли да ти помогна с нещо?" и съвсем друго както Горджъс писа  да погледнеш криво жена си и да кажеш "ти цял ден какво си правила?!"..Ако си дребнав и да няма трохи друго ще намериш..това е въпроса. Simple Smile

# 80
Една целодневна бавачка струва над 1000 лв месечно. Та, мрънкалника да почне са дава подобна сума на жена си, че гледа детето Му...
Детето Им..........
Е, тъй де...Ама го гледа ТЯ.А той само мрънка, като се върне....след като дудне за едни трохи по пода, едва ли с връщането си запретва ръкави и се мята да гледа детето той.
Та, след като целодневното гледане на дете струва 1000 лв, той да й плаща като на гледачка, пък после, да си Поделят домакинските задължения.
С което намеквам, НЕ, натвърдвам, че гледането на дете Е РАБОТА.

# 81
  • София
Ох, хайде да питам-по цял ден ли тия вашите деца гризат бисквити и сухари?
Ако е така, язък ви за претенциите към бабите, че имали стари разбирания за гледането на внуците.
Дете на 1-2-3 години, по цял ден дъвчещо боклуци, как после ще си изяде основното ядене?
И как няма да ви се сливат храненията, и да не е "злоядо"?

И да, няма нищо по-тъпо да вървиш отпред с прахосмукачката, а подире ти детето с бисквитата, но това само показва колко малко имаш на горния етаж.
А, не колко е зле мъжът ти, че мрънка.

# 82
  • София
Абсурд, май си позабравила.
Не ядат цял ден, ама никой няма да го бутнат едни трохи. Само милото, щото е лабилен.
Пак подчертавам, че не говоря за систематизирано неглижиране на хигиената в дома.

# 83
Пак подчертавам, че не говоря за систематизирано неглижиране на хигиената в дома.
Значи не следиш темата изобщо, а си говориш ей така за спорта.

Моят мрънка като се прибере , че имало играчки по пода , детето разхвърляло пакетчета 3в1 по пода , и се прибира един изнервен , че нищо не му е подредено ... Защо имало и трохи по пода ...

За мен това е системно неглижиране на хигиената в дома. Един нормален мъж няма да се заяжда за някакви инцидентни неща, гаранция.

# 84
  • Насред хаоса
Ох, хайде да питам-по цял ден ли тия вашите деца гризат бисквити и сухари?
Ако е така, язък ви за претенциите към бабите, че имали стари разбирания за гледането на внуците.
Дете на 1-2-3 години, по цял ден дъвчещо боклуци, как после ще си изяде основното ядене?
И как няма да ви се сливат храненията, и да не е "злоядо"?

И да, няма нищо по-тъпо да вървиш отпред с прахосмукачката, а подире ти детето с бисквитата, но това само показва колко малко имаш на горния етаж.
А, не колко е зле мъжът ти, че мрънка.
В момента темата за здравословно хранене на децата и отношението на бабите ли е? Или за елементарно разбиране от страна на тоя с нещото на горния етаж? Показвам единствено, че такива случаи не означават мърлящина, нито че жената е мърла.
Ясно е, че от девет дола вода ще докараш да оправдаеш подобно отношение, но приеми, че не за всички е нормално. Щото ако мъжът чистеше или не, за него нямаше да кажеш това, което избълва по адрес на поредната, която не познаваш - хем за нея, хем и детето й определи как се гледа и какво яде по принцип.
За мен това е системно неглижиране на хигиената в дома. Един нормален мъж няма да се заяжда за някакви инцидентни неща, гаранция.
Детето да не би един ден да е вкъщи, друг не? Защо си мислиш, че е така? И защо си мислиш, че като се изчисти предишния ден, на другия всичко е тип-топ и не се налага нищо? Както писах, намират начин докато се чисти да разхвърлят и цапат.
Много зависи какъв е мъжът, защото, както споменах, някои се заяждат ей така, да юркат жена си и да покажат кой е мъжът в къщата. Ако не са изброените неща, ще е друго.

# 85
  • София
Братане, следя. Въпросът е, че на теб ти убягва написаното или по- скоро не го разбираш, което е съвсем нормално.
Играчки, трохи и две пакетчета кафе не е системно нарушение, а правило в къща с малко дете.

# 86
Сигурно зависи от детето и възпитанието. Аз имам двама племенника, в които съм участвал активно в отглеждането и никога не е имало мръсотия. Съжалявам, децата въобще не са такива прасета, каквито ги изкарваш.

# 87
  • София
Абсурд, май си позабравила.
Не ядат цял ден, ама никой няма да го бутнат едни трохи. Само милото, щото е лабилен.
Не, не съм забравила.
И не, не иде реч дали ще го бутнат някого трохите-на мен винаги са ми пречили трохи по пода, а детето да играе сред тях и да ги облизва,  няма как да се получи.
Ако знаеш, че и с мъжа ти е така, можеш да не го посрещаш с тях, за да го погнусиш, а после да му делегираш да свърши куп неща, които ще направи с кеф, след като не си му скапала настроението при прибирането му.

ПП. Пак за мен-играчките по пода не спадат към "неглижиране на хигиената".

La Sombra, обсъждам действие на някаква жена, разказано от теб.
Хайде да спреш да ме обвиняваш в охулване на този и онзи, само защото не можеш да контрираш по същество!
Като не ти правят впечатление трохи по пода,  кажи си и толкова.
Като е приемливо за теб, дете да играе в трохите, кажи си го и толкова.
Както аз си казвам ЗА МЕН кое е неприемливо.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 13:38 от absurT

# 88
Изобщо дори не искам да ми се полага, бррр Flushed Да не сме Индия с уредени бракове Grinning

С представите ти за роли и задължения, мисля, че един уреден брак ще е най-добър за теб. Съвсем сериозно. Там всичко е ясно.
Женичката чисти и готви без да мрънка и без да скипва, а ти работиш. Секса е гарантирано качествен и редовен, иначе развод и/или любовница. Това да се нагодиш спрямо и нейните нужди и тежки моменти не е за булгар мачо, я! Договорката си е договорка!

ПС Мразя трохи и чистя почти всеки ден.
Затова, ако има мръсотия някъде, се оплаквам и имам право да се оплаквам само аз. Ако мъжа ми прави фасон за чистотата, директно му връчвам парцала. За радост не си е позволявал да мрънка по въпросал никогаш, дори, когато е имало трохи

# 89
Аз пак да кажа...
Мъж, който мрънка, че
Цитат
........и се прибира един изнервен , че нищо не му е подредено
да влиза в час и да СИ подрежда.
Жена му Не му е слугиня, че да МУ подрежда.
Нейната РАБОТА и Задължение през деня е да отглежда детето.
Подреждането на мъжките капризи Не й влизат в задълженията.
1.Тя Работи Отглеждане на дете през деня.
2.Той работи неговата си работа през деня.
От там насетне, всичко по дома, домакинстването, подреждането, готвенето, чистенето и т.н. битовизми, е ОБЩО задължение.

Общи условия

Активация на акаунт