Инсулинова резистентност, вегетарианство и веганизъм

• 12 620
  • 133
  •   1
Отговори
# 75
  • In the land of Never Never
Според мен важното е с храненето да не се докараш до хронични болести, холестерол, високо кръвно, диабет, имат отношение и други инвалидизиращи, като паркинсон, деменция и подобни. И раковите заболявания до известна степен са свързани с преобладаването на определени храни в менюто. И затова важно е да знаеш какво може да те разболее, да го избягваш или изобщо да го изключиш, и да включваш това, което ти дава това, от което тялото се нуждае.
Разбира се, ядем за да живеем, а не живеем за да ядем, но това се отнася за хората, които се отдават на безконтролно плюскане.
Какво слагаш в чинията определя до голяма степен какво си подготвяш в живота напред във времето. Има значение, за да не си болен и зависим от другите.
Даже и да не се вживяваш много в темата, умереността във всичко може да бъде едно от решенията. Но за много хора да се въздържат от едно или друго е трудно, често невъзможно.

Салатите наистина са важни, и са в българската традиция. Без салата не се е сядало на масата, или зимата - някаква туршия. Българите са били здрав народ, спазвали са традицията да се пости, което е сериозно ограничаване на животинските мазнини, два пъти в годината дълги пости, два пъти кратки пости в годината, отделно два пъти седмично. Постене означава без млечни продукти също. Да не говорим че едно време месо се е ядяло, само ако заколиш животно, а хората не са гледали толкова много. Т.е. обикновено кокошка, гледана в двора. Кой ще си заколи кравата, а овце са яли по някакъв голям повод само. Прасето е по Коледа и толкова със свинското за годината.
Знаем какво купуваме сега, при това масово месо се яде сутрин, обед, вечер, и то месо, което е промишлено отглеждано, животните са държани в ужасни условия, тъпчат ги с храна, без да се движат, за да може да наддадат по-бързо, като им се дават хормони на растежа, и антибиотици, за да не се изпозаразят взаимно в тези условия. Тези неща предполагам всички ги знаят. Не знам какво полезно може да има в това, да се яде такова месо.

Sherilyn, зелената салата си я правя разнообразна, слагам основно някаква от сорта на марулите, добавям магданоз, рукула, спанак, въобще каквито имам зелентии. Подправям я с лимон, една-две лъжици смлян суров сусам, по една лъжица изкиснато за 2-3 часа тиквено и слънчогледово семе, и ако имам, половин авокадо. Друга мазнина не слагам, това е напълно достатъчно. Вкусно става, опитай.

# 76
Едно предложение за причините за диабет 2, ИР  и за хранетето при  тях:
https://youtu.be/es4PFR5GZTY?si=JGHDgWksgaRLZM2f
https://vitarama.bg/bg/kak-da-izlekuvame-diabet-tip-2-za-14-dni/353/item/

Вече има линк към https://nutritionfacts.org/daily-dozen/  на д-р Майкъл Грегер.
С една дума: веганство поне 1 година: плодове, зеленчуци, ядки, зърнени, бобови.
Поне за 3 седмици в началото да е без мазнини.
Нямам резултати.
Сега ще опитам.
Ще пиша по-нататък.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 11:49 от Spring again

# 77
  • Paris, France
Ядките са много богати на омега 6 повечето и няма как да дадат добър резултат. Веганството не помага на всеки. Също, ако имате недостиг на B12, D3 и други, само веганство няма да е ефективно.

Веганството поправя донякъде чревната флора на хора, при които бактерии от месо я скапват.

Трябва в тези 3 седмици без мазнини да свалите рязко тегло за да има ефект.

# 78
Едно предложение за причините за диабет 2, ИР  и за хранетето при  тях:
https://youtu.be/es4PFR5GZTY?si=JGHDgWksgaRLZM2f
https://vitarama.bg/bg/kak-da-izlekuvame-diabet-tip-2-za-14-dni/353/item/

Вече има линк към https://nutritionfacts.org/daily-dozen/  на д-р Майкъл Грегер.
С една дума: веганство поне 1 година: плодове, зеленчуци, ядки, зърнени, бобови.
Поне за 3 седмици в началото да е без мазнини.
Нямам резултати.
Сега ще опитам.
Ще пиша по-нататък.
Ако имате възможност да отидете в клиниката на д-р Емилова, хиляди хора там са се излекували от диабет. Аз ходя всяка година, поне по десетина дни, първия път беше през 2008 година, отидох да сваля няколко килограма. Сега ходя просто да се заредя и изчистя с режима на плодове, чай и мед. Кръвната ви захар ще се нормализира, но най-важното ще разберете какво да правите вкъщи, за да не се върнете отново кам лекарства за диабет. Там сте под постоянно лекарско наблюдение, има много интересни занимания, разходки,  лекции от д-р Емилова.
Трябва да е минимум за 10 дни първия път, ако имате време и финансови възможности, ще ви е полезно.
Сайта е https://emilova.eu/

# 79
  • Paris, France
Че плодове, мед и чай мога да си ям и пия и в къщи. Не се виждам да се тътруцкам до майна си Райна за едната разходка, че и лекции да ми четат, когато информацията я има в интернет.

По-добре дайте парите за качествена храна, витамини, изследвания, вместо за престой в клиника!

# 80
Аз нямам диабет.

# 81
Така разбрах от поста, че за това сте решили да спазвате този режим.
Че плодове, мед и чай мога да си ям и пия и в къщи. Не се виждам да се тътруцкам до майна си Райна за едната разходка, че и лекции да ми четат, когато информацията я има в интернет.

По-добре дайте парите за качествена храна, витамини, изследвания, вместо за престой в клиника!
Можете, няма лошо, ако нямате заболявания и ако го правите 2-3 дни. Препоръката на клиниката е гладуването на плодове, билков чай и мед, да се прави 20 дни, защото има етапи, в които организмът започва процеса на вътрешно лечение на съществуващите заболявания, и чак след 8-9 ден настъпва някакво трайно подобрение.
Минимум, ако отивате за пръв път, се изисква да сте там 10 дни. След това получавате писмени указания, ако продължавате с режима, а след като знаете вече как се прави, може да го правите и сами.
Ако човек има заболявания, като диабет, високо кръвно , чернодробни или бъбречни заболявания и други, може да получи криза, и тогава е нужна лекарска помощ от хора, които знаят какви лекарства да се дават и как лекарствата действат при този режим.
Всеки има лекуващ лекар, има дежурен лекар 24/7, правят се пълни изследвания при постъпването. Може да видите информацията на сайта emilova.eu, какви са изследванията, които се правят. При престой повече от 10 дни се правят и при напускането.  
Другият важен момент е, че ако гладувате сама повече от два-три дни, е необходимо да знаете как да се захраните след това, иначе просто ще си причините повече вреда. Захранването се определя индивидуално от лекаря, в зависимост от това дали имате заболяване, и от броя на дните гладуване.
Гладуването на плодове, чай и мед, като резултат, е подобно на пълното гладуване, но е се понася много по-лесно, но е нужно да е по-продължително, за да има този ефект. За това е и опасно да се прави повече от 2-3 дни, ако човек не е информиран как да го прави, и ако има някакво хронично заболяване.
Не знам, наистина има много информация в интернет, но в интернет има и много глупости и неверни неща. Лекциите са нужни, за да разберете как този режим действа при различни състояния, на основата на научно доказани проучвания.
Аз винаги там научавам нови неща там и ходя с удоволствие, защото наистина си почивам пълноценно. След втория-третия ден чувството на глад минава, получаваш прилив на енергия и се чувстваш много добре.
Прилагам снимка на програма за деня, всеки ден има подобни занимания. Може да ходите на всичко, или на нищо, никой не ви задължава. Но като сте там, добре е да се възползвате. Не се плаща отделно, освен ако не е посочено изрично.
Та това са основно плюсовете - лекарско наблюдение, изследвания, разходки, спортна и развлекателна програма.
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 11:12 от Glikoza

# 82
  • Paris, France
Аз дългосрочно гладуване на плодове, при това с диабет или ИР не бих правила. Причината е, че плодовете съдържат доста глюкоза и фруктоза, които са енергия, но не съдържат почти никакъв протеин. Губи се излишно мускул, а точно той гори глюкозата. Една от причините за покачване на случаите от диабет 2 в средна възраст е загубата на мускул поради обездвижаване. Другата е загуба на мастни клетки, които са склад за неизгорена енергия.

Пълен глад и 20 дена плодов режим действат много различно на човек с диабет или ИР, независимо висок или нисък е инсулинът. И двете са силно противопоказани при диабет, но и при ИР. След излекуване може. Правя по 1 или 2 плодови дни месечно, но повече не. Гладувам по седмица 2 пъти годишно от 10 години.

Тези изследвания, за които говорите, аз си ги направих безплатно, по здравна каса, с рецепта от прекрасното ми GP. Той ми връчи инструкции какво да правя по време на 10 дневна диета от 600 калории. Беше основно протеин, обаче. Ако се мери pH на урина, пие се достатъчно цитрат и вода, така че pH да е над 6.5 няма бъбречни кризи. Чаена лъжичка мазнина, която в случая е омега 3 за жлъчката и никакъв проблем. Можех и 5 месеца да издържа, защото вече бях в кетоза и нямаше никакъв глад. Това с плодове и мед при тогавашния ми инсулин 190 на първи час и 14 на гладно и на кукуво лято няма да се случи.

Д-р Емилова не изследва нива на Д3, В12, фолиева, MTHFR мутации, а при дефицит на Д3 ще отслабнете, но е по-добре да не слабеете, защото се отразява зле на костите.

А дежурен лекар има във всяко спешно отделение.

Лекарите от нюкасълския университет са разработили подобен режим, който също отърва от диабет, високо кръвно итн, не изисква престой в клиника и няма проблем да се захраните с каквото си искате, даже торта. Информацията я има безплатно в интернет, на български тук. Има и излекувани от диабет с тази диета, но не пишем редовно.   

Който иска да си губи 10 дена от времето, да седи 3 дена гладен, да става в 6 да играе гимнастика с дебелаци и диабетици И да му четат лекции - прав му път и успех му желая.

А 3 лева за разходка, че и 2 за да ме транспортират до там няма да дам и посмъртно. Това е цената на седмичната доза коензимирани В витамини с много високо качество, които сами по себе си лекуват диабет и ИР. 

Всяка много ниско калорична диета, с калории под 1/3 от редовно консумираните, сваля КЗ и кръвно. Само дето и мускул се сваля. Ето резултати от нюкасълската:

http://forum.diabetes.org.uk/boards/threads/newcastle-diet.93831/

# 83
Аз дългосрочно гладуване на плодове, при това с диабет или ИР не бих правила. Причината е, че плодовете съдържат доста глюкоза и фруктоза, които са енергия, но не съдържат почти никакъв протеин. Губи се излишно мускул, а точно той гори глюкозата. Една от причините за покачване на случаите от диабет 2 в средна възраст е загубата на мускул поради обездвижаване. Другата е загуба на мастни клетки, които са склад за неизгорена енергия.

Пълен глад и 20 дена плодов режим действат много различно на човек с диабет или ИР, независимо висок или нисък е инсулинът. И двете са силно противопоказани при диабет, но и при ИР. След излекуване може. Правя по 1 или 2 плодови дни месечно, но повече не. Гладувам по седмица 2 пъти годишно от 10 години.

Тези изследвания, за които говорите, аз си ги направих безплатно, по здравна каса, с рецепта от прекрасното ми GP. Той ми връчи инструкции какво да правя по време на 10 дневна диета от 600 калории. Беше основно протеин, обаче. Ако се мери pH на урина, пие се достатъчно цитрат и вода, така че pH да е над 6.5 няма бъбречни кризи. Чаена лъжичка мазнина, която в случая е омега 3 за жлъчката и никакъв проблем. Можех и 5 месеца да издържа, защото вече бях в кетоза и нямаше никакъв глад. Това с плодове и мед при тогавашния ми инсулин 190 на първи час и 14 на гладно и на кукуво лято няма да се случи.

Д-р Емилова не изследва нива на Д3, В12, фолиева, MTHFR мутации, а при дефицит на Д3 ще отслабнете, но е по-добре да не слабеете, защото се отразява зле на костите.

А дежурен лекар има във всяко спешно отделение.

Лекарите от нюкасълския университет са разработили подобен режим, който също отърва от диабет, високо кръвно итн, не изисква престой в клиника и няма проблем да се захраните с каквото си искате, даже торта. Информацията я има безплатно в интернет, на български тук. Има и излекувани от диабет с тази диета, но не пишем редовно.   

Който иска да си губи 10 дена от времето, да седи 3 дена гладен, да става в 6 да играе гимнастика с дебелаци и диабетици И да му четат лекции - прав му път и успех му желая.

А 3 лева за разходка, че и 2 за да ме транспортират до там няма да дам и посмъртно. Това е цената на седмичната доза коензимирани В витамини с много високо качество, които сами по себе си лекуват диабет и ИР. 

Всяка много ниско калорична диета, с калории под 1/3 от редовно консумираните, сваля КЗ и кръвно. Само дето и мускул се сваля. Ето резултати от нюкасълската:

http://forum.diabetes.org.uk/boards/threads/newcastle-diet.93831/
Поздравления за успехите ви.
Успехите на клиниката също са много впечатляващи. Обикновено, за да имаш категорично мнение, трябва да отидеш и да видиш. Има десетки хиляди документирани случаи. Методът е от средата на миналия век, на Лидия Ковачева, която е стигнала по емпиричен път до този режим, след като е имала терминална диагноза.
Какъв е механизмът на режима при диабет и инсулинова резистентност, ще ви обяснят в лекциите, и може да питате лекуващия лекар. И ако нещо е противопоказно за заболяването ви, със сигурност няма да го правят.
Всички допълнителни изследвания, може да си ги направите срещу заплащане, както навсякъде, или да отидете със скорошни допълнителни изследвания от друго място.
В България личният лекар може да даде направление, за някой основни неща, един път годишно, но далеч не за всичко, ако нямате диагноза.
Излезе наскоро и книгата на д-р Емилова, със случаи на пациенти, Гладната революция.  Ако отидете в клиниката, ще се срещнете с много хора с техните истории и резултати.
Аз ходя там от 2008 година всяка година, за колкото време мога да си позволя. Била съм и за месец, и бих стояла още. Препоръчала съм го още на няколко души мои близки и приятели, и всички имат добри резултати и посещават клиниката отново, когато могат.
Хората с наднормено тегло там не са повече от десетина процента, така че, не е място само за отслабване, а преди всичко за здраве. Често наднорменото тегло се съпътства от развитие на диабет и другите болести на начина на живот.
А за добавките, трябва да се внимава с доста от тях. Това едва ли ще ви го кажат в интернет, защото гугъл основно дава приоритет на рекламата и резултатите се манипулират. А и ефективността им е съмнителна, защото няма контрол върху състава им. Добавките са многомилиарден бизнес.
Обясних така подробно за режима в клиниката, защото смятам че не трябва да се правят категорични обобщения, когато човек не е лично запознат.
За мен това работи, за вас друго, форумът е за споделяне на информация и мнения. Бъдете здрави!

# 84
Аз също почти не ям месо. Месо ям само за да не готвя друго, защото сме 4 човека в къщи и двамата мъже не могат без месо. Поне 4-5 дена седмично се храня вегетариански, като когато ям кето, ям само яйца, защото маслото и млечните не ми се отразяват добре, а сирената направо ме разболяват. А как ги обичам! Няма лошо.

Ям яйца основно, като като съм в къщи пържа белтъците и изсипвам суровите жълтъци върху тях, сол и лют червен пипер и жълтъците ги ям с лъжичка. Навън си нося твърдосварени и избелени, но нося и сол, че не са ми вкусни без нея. Ям и много маслини, зехтин, лук, чесън, спанак  маруля, зелен лук, целина, патладжан, тиквички на корем, домати и моркови само сурови.

Най-лесно е като спреш да търсиш разнообразие и осъзнаеш, че ядем за да живеем. Ям си яйцата, ям си зеленчуците, допълвам с малко мазнина и толкоз.

Десертът ми, само вечер е 2 квадратчета 85 или 90% шоколад, понякога ягоди или малини.

Ям доста ядки като орехи, кашу, бадеми, но гледам да ям основно ленено семе и чия.

И браво, че си отказала месото 💐!

Невена, здравей! Simple Smile

Зачетох се в темата, защото ми се иска да направя някои промени в режима си. И ИР съм, диагностицирана преди доста години и от тогава съм на НВВМ хранене. Засичали сме се в темата за ИР преди време.

Освен ИР, си имам и хипофункция. И съм в пременопауза също.

Исках да те питам, към настоящия момент храненето, което си описала в цитата актуално ли е? Все така ли се храниш? Някакви промени?
Чудя се дали да не почна някакъв подобен режим, само че ще добавя и риба.

Искам да поогранича месото. Млечни не ям от доста години.

# 85
  • София
Много вегански диети твърдят и доказват, че са ефективни за много съвременни болести, включително инсулинова резистентност и диабет. Освен споменатия по-горе др. Грегър, може да погледнете Starch Solution, Forks over knives и всъщност всичко под шапката Whole Food Plant Based. Това наименование цели да се дистанцира от клаческото веганство, което може да включва и МакДоналдс вегански храни - например Кола с картофки си е веганско отвсякъде. Храненето е с цяла растителна храна, ниско-мазнинно.
Има 2 филма,за които се сещам - The game changers и Forks over knives.
Една много известна книга:
Mastering Diabetes: The Revolutionary Method to Reverse Insulin Resistance Permanently in Type 1, Type 1.5, Type 2, Prediabetes, and Gestational Diabetes,  Cyrus Khambatta PhD (Author), Robby Barbaro MPH (Author).
Всички книги и филми могат да се намерят на местата за споделяне, но човек може да си направи диета и само с Гугъл: WFPB diet plan.

# 86
  • Paris, France
Исках да те питам, към настоящия момент храненето, което си описала в цитата актуално ли е? Все така ли се храниш? Някакви промени?
Чудя се дали да не почна някакъв подобен режим, само че ще добавя и риба.

Искам да поогранича месото. Млечни не ям от доста години.

Не, не се храня така. В менопауза съм от година и половина. Нямах топли вълни за голяма радост, но хормоналните промени оказват влияние и ядките ми обострят кожни проблеми, та ги почти спрях.

Хм, трудно ще стане с добавяне на риба, защото рибата е инсулиногенна без мазнини, а WFPBD за да действа положително на ИР, трябва да е без мазнини, тоест без ядки.

В момента съм го ударила през просто и ям боклуци най-редовно, като почти всеки ден ям навън. Децата заминават за Канарските острови в края на месеца и ще направя зеленчукови пости с по-дълги гладни периоди и жаден и гладен пост. Нямам ИР от 7 години, обаче, та при мене малко пости удържат положението.

WFPBD ми държи инсулина в норма, но си има глад. Не е като кето. Аз не отслабвам на този режим.

Добре е да намалим месото, да, но смесване на режими не работи заради цикъла на Рандъл.

Горещо препоръчвам писанията на Cyrus Khambatta на всеки, желаещ да се храни вегански. Много хора, които не искат да ядат месо и риба се чувстват зле на кето режим, а на веганска нямат успех. Неуспехите на веганска се дължат на мазнините и на това, че ядената храна не е цяла. Режимът му е добър и за хора, които се хранят по друг начин, но искат в някакъв период да могат да се наядат със сладки плодове или ядат вегански по време на религиозни пости. 

Ако искаш да пребориш ИР, трябва да си стриктна. Избираш или строго кето, или WFPBD и ги следваш чинно докато не свалиш излишната коремна мазнина. След това, ако произвеждаш собствен инсулин, няма значение как се храниш ако изгаряш всички калории от мазнина и ВХ.

# 87
В България тази веганска диета освен  д-р Емилова още препоръчват д-р Георги Гайдурков   и Вита Рама - д-р Пашкулев.

# 88
  • Paris, France
Скрит текст:
Поздравления за успехите ви.
Успехите на клиниката също са много впечатляващи. Обикновено, за да имаш категорично мнение, трябва да отидеш и да видиш. Има десетки хиляди документирани случаи. Методът е от средата на миналия век, на Лидия Ковачева, която е стигнала по емпиричен път до този режим, след като е имала терминална диагноза.
Какъв е механизмът на режима при диабет и инсулинова резистентност, ще ви обяснят в лекциите, и може да питате лекуващия лекар. И ако нещо е противопоказно за заболяването ви, със сигурност няма да го правят.
Скрит текст:
Всички допълнителни изследвания, може да си ги направите срещу заплащане, както навсякъде, или да отидете със скорошни допълнителни изследвания от друго място.
В България личният лекар може да даде направление, за някой основни неща, един път годишно, но далеч не за всичко, ако нямате диагноза.
Излезе наскоро и книгата на д-р Емилова, със случаи на пациенти, Гладната революция.  Ако отидете в клиниката, ще се срещнете с много хора с техните истории и резултати.
Аз ходя там от 2008 година всяка година, за колкото време мога да си позволя. Била съм и за месец, и бих стояла още. Препоръчала съм го още на няколко души мои близки и приятели, и всички имат добри резултати и посещават клиниката отново, когато могат.
Хората с наднормено тегло там не са повече от десетина процента, така че, не е място само за отслабване, а преди всичко за здраве. Често наднорменото тегло се съпътства от развитие на диабет и другите болести на начина на живот.
А за добавките, трябва да се внимава с доста от тях. Това едва ли ще ви го кажат в интернет, защото гугъл основно дава приоритет на рекламата и резултатите се манипулират. А и ефективността им е съмнителна, защото няма контрол върху състава им. Добавките са многомилиарден бизнес.
Обясних така подробно за режима в клиниката, защото смятам че не трябва да се правят категорични обобщения, когато човек не е лично запознат.
За мен това работи, за вас друго, форумът е за споделяне на информация и мнения. Бъдете здрави!

Несериозно е да трябва да кихна минимум 2.5 бона (за 10 дена) и чак като ида, да ми обясняват на лекции как действат 10 или 30 дена плодов глад, като ако на място се окаже, че удърното гладуване е противопоказно за мене, даже да не го правя, когато съм си загубила 11 дена от живота за да ида. Методите с репутация имат проучвания с резултати, които са pubmed индексирани и всеки с 10 гънки в мозъка може да ги осмисли. Къде са проучванията за методите на д-р Емилова?

Наричате плодовия глад режим, но това не е режим, а удърна много ниско калорична диета. Режим се нарича начин на хранене, който можем да спазваме в дългосрочен план.

Несериозно е човек, който печели и вади облага от бизнеса си да ми разказва за хиляди случаи. Това са приказки от 1001 нощ. Трябват проучвания и изследвания на точни параметри.

Пак не разбирам защо ми е лекар за гладуване , спретнато от художничка, която се излекувала сама?

Съжалявам, но повечето диабетици в България трудно намират пари за важни изследвания като нива на Д3, зелен, Б12, MTHFR мутации, та едва ли могат да си позволят да похарчат 8000 лева за месец на домати, ябълки, мед, чай и алкална вода. Същото, заедно с лентите за алкалност на урина, в дома им ще им струва 300 лева максимум ако чаят е ръчно бран в Цейлон и докаран с магарета.

Няма лошо хората да ходят там, но не е необходимо. При всички случаи ще трябва коренно да променят начина си на живот, да променят кухнята си, начин на пазаруване и празнуване.

Добавките са бизнес, лекарствата са бизнес, но при ИР и диабет има трайни промени в чревна флора, както и генетични причини, които водят до загуби на йод, Д3, магнезий и други и набавянето им е абсолютна необходимост. Прави сте, че пиенето на витамини на сляпо може и да навреди.

На готовите да похарчат 8000 лева препоръчвам консултация с ортомолекулярен лекар в САЩ и изследване на нива на витамини и минерали, както и генетични. С правилните добавки, които ще са от фармацевтичен клас, могат да се избавят от диабет и без диета. Самата аз не съм ползвала такъв, но смисълът е, че се вижда и какво ни грози и кое при нас няма да е ефективно.

И последно - д-р Емилова си има централен обезитет отдавна и хич не изглежда добре. Наживо съм я виждала.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 14:22 от Nevena Virolan

# 89
В България тази веганска диета освен  д-р Емилова още препоръчват д-р Георги Гайдурков   и Вита Рама - д-р Пашкулев.
За Д-р Емилова и д-р Гайдурков знам, че са последователи на метода на Лидия Ковачева. При тях става дума по-скоро за хранене на растителна основа, Plant Based Diet.  Препоръчват животински храни да се приемат рядко, но не го изключват. Веганското хранене се препоръчва, ако можем да го спазваме, не е само да не ядеш месо и животински продукти, важно е какво включваш в него.
При веган хранене приложението на д-р Грегър може да се качи и на телефона, Daily Dozen, с нашите мерни единици, по-рано беше в унции и чашки, което ми беше трудно да го разбера колко точно е. Не е лесно да осигуриш целия този набор от различни растителни храни в еднодневно хранене.
Скрит текст:
Несериозно е да трябва да кихна минимум 2.5 бона (за 10 дена) и чак като ида, да ми обясняват на лекции как действат 10 или 30 дена плодов глад, като ако на място се окаже, че удърното гладуване е противопоказно за мене, даже да не го правя, когато съм си загубила 11 дена от живота за да ида. Методите с репутация имат проучвания с резултати, които са pubmed индексирани и всеки с 10 гънки в мозъка може да ги осмисли. Къде са проучванията за методите на д-р Емилова?

Наричате плодовия глад режим, но това не е режим, а удърна много ниско калорична диета. Режим се нарича начин на хранене, който можем да спазваме в дългосрочен план.

Несериозно е човек, който печели и вади облага от бизнеса си да ми разказва за хиляди случаи. Това са приказки от 1001 нощ. Трябват проучвания и изследвания на точни параметри.

Пак не разбирам защо ми е лекар за гладуване , спретнато от художничка, която се излекувала сама?
И последно - д-р Емилова си има централен обезитет отдавна и хич не изглежда добре. Наживо съм я виждала.
При ИР и диабет гладуването на плодове, билков чай и мед е показано, независимо от стойностите на кръвна захар, но за това трябва да се прави в клиниката, когато е за пръв път. Даже и с диабет първи тип има документирани резултати за намаляване на приема на инсулин.
Несериозно да давате оценки, без да знаете за какво става дума. По всички тези неща, които твърдите, мога да ви отговоря, но не е възможно тук да обяснявам всички детайли в програмата, не съм лекар, и не е това темата. 
Плодовото гладуване е добре да се прави периодично. То се понася леко, позволява човек да запази активността си, което не е възможно при пълното гладуване. Всяко гладуване е полезно, защото дава почивка на организма да се изчисти от токсините.
Правила съм 20 дни на плодове, чай и мед, плюс десет дни захранване сама няколко пъти през годините, ходейки на работа, но не е лесно, защото важното е да се съблюдават двучасовите интервали на прием на плодовете и чая с мед. Не е проблем да го правиш и сам, като знаеш какво да правиш и как ти действа. Когато ходиш на работа, в офиса има хора, срещи, няма как винаги да спазваш тези двучасови интервали, и може да не се чувстваш много добре. Може да се изпадне в хипогликемия, независимо дали си диабетик или не. Ако приемаш лекарства за диабет, е особено опасно, защото трябва да знаеш как да намалиш дозата или да изключиш лекарствата изобщо, защото нивото на кръвната захар постепенно се регулира и нормализира, но това е различно в зависимост от тежестта на заболяването, и трябва да се прецени от лекар.
За мен ходенето при д-р Емилова е полезно, защото това са ми профилактичните прегледи за годината на едно място - кръвни, ехография на вътрешни органи, кардиограма, консултации с лекари, активен начин на почивка с различни видове спорт и разходки сред природата или екскурзии на интересни места, съчетани с лечебно гладуване, получаване на актуална здравна информация, и контакти с интересни хора.
За това смятам, че лечебното гладуване е добре да се прави в клиниката, когато и на когото е възможно, с оглед на времето и финансовите възможности. При първо гладуване, ако човек не го е правил до сега, трябва да се направи там за поне 10 дни. Това е всичко.

Общи условия

Активация на акаунт