Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 979
  • 698
  •   1
Отговори
# 180
Какво работи коментираният мъж и какво го е накарало рязко да си смени мнението. Ако не е някакъв специалист в индустриите, развити в града, а общак - може да си бъде общак и другаде. Или ако е осъзнал, че няма среда във Варна - иска да откъсне жената от нейната среда ли? Или как?
Според мен или е осъзнал, че авторката не е неговия човек и не му се правят усилия заради нея или вече е прекалено консервативен и не му се правят усилия за никого, а не е свързано с професията

# 181
  • София
Аз пък се чудя 5 часа път с кола, колко точно често може да е?
Аз си мисля, че изначало им липсва близост, от оная, дет да си омешат чорапите.
Връзка с дневни бюлетини - аз се прибрах, сега ще ям, изморен съм и т.н не мога да кажа, че е сериозна.
Ето и Галчето се е пробвала, дет се вика и то овреме.

# 182
Между другото, аз съм от град с размера на Пещера. Има много хора, отишли по Варна, София, Пловдив, Шумен, Русе, Бургас, чужбина... Баща ми редовно говори как този, онзи, пети, двайсти се върнал от на майната си, защото бил искал спокойствие, а 'в града' било шумно, мръсно... После се оказва, че са се върнали, защото са останали без работа и не са намерили нова или изобщо не са намерили никаква, или са били на ниска заплата... Накратко, избягали да търсят кинтите и чисто и просто не успели да прокопсат и се връщат при бащината къща и издръжка. Повечето пак заминават, когато намерят отнякъде пари да си спонсорират новата авантюра. Такъв типаж, на вечно търсещия щастието безпаричен пилигрим - евфемистично на некадърник - не може да ми е за пример, нито кандидат. Само си представям, таман се установим някъде и почна да мисля за усядане, бебета, глупости - и този остане пак без работа и пари.

# 183
Gal, защо си толкова песимистично настроена? Гледай по-ведро. Аз родих 2 деца, преди да имам дори жилище, и 1 лев спестявания нямах. Ето, големия вече е студент в чужбина, тоест отгледан до 18+,надявам се и другите деца да пораснат без някакви лишения. На мен финансово ми провървя след появата на децата. Преди това уж в големи фирми, на хубави позиции в София, а парите не стигаха. Бъди оптимист, мисли, че ще ти се получат нещата.

# 184
Ведър оптимист съм - ама истински, не от афиширащите. Оптимизмът не бива да пречи на зрението да фиксира червените лампи.

# 185
  • Paris, France
Гал, не всеки обича да се мести. Може да е привързан към семейство, приятелска среда, роднини. По твоята логика ако идеш в Германия, Швейцария или САЩ ще пестиш още повече, ще работиш е по-лъскав офис с по-мощен климатик, но не си се вдигнала да идеш. По-тъпа, ограничена, селска или неамбициозна от отишлите там си, според тебе, че не си отишла там?

Малките градове и селца също имат чар. Свекърите отидоха да живеят е къща, до която даже не минава обществен транспорт и нямат съседи. Имат огромен апартамент е оживен квартал на същия остров. В Париж идват веднъж на две години и бягат. Не са тъпи.

# 186
Абе при мен може и червени фенери да е имало, обаче тогава нямаше бг-мама да се науча Simple Smile Но аз не търся сигурното, на което да заложа. Скачам и рискувам,пък каквото стане.

Авторката обаче казва, че няма усещане това да е мъжът на живота й, разследва го дали е перспективен и удобен, затова не я съветвам да рискува.

# 187
Само си представям, таман се установим някъде и почна да мисля за усядане, бебета, глупости - и този остане пак без работа и пари.
Gorgeous, ето тука ти свършва романтизма и идеализма от другата тема Grinning

Bianka, Гал е от моето поколение, които искат всичко да им е готово, сигурно, наредено; и стоят в хибернация докато чудото не стане. А ако може и да завалят пари отнякъде.

# 188
Интересно защо и как се очаква да стане това Simple Smile

# 189
Невена, не ставам за чужбина. Ходих по студентски обмен, не е моето. Половината си съзнателен живот съм искала да живея в София - е, довлачих се и аз.
Но аз не търся сигурното, на което да заложа. Скачам и рискувам,пък каквото стане.
Е тъй де. И аз рискувах, писах вече. Моето не беше успешно, ама реших да повторя и само затвърдих резултата.

Братане, не ме слагай в своя кюп и избягвай да ме споменаваш. Нямаме особено много общо.

# 190
Не всеки е авантюрист да си напусне работата, да вземе голямата кошница към големия град пълен с обещания, за да се върне след няколко месеца с подвита опашка и да моли да си го приберат обратно.

Колко пък да си авантюрист - може да разпращаш сивита, да прескачаш за по някое интервю и местенето да стане след намиране на работа. А не да й кацне на дивана и тепърва да търси, или пасивно-агресивно все да не намира...

# 191
  • София
Братане, не е идеализъм и романтизъм, жив човешки опит е.
Моя е малко по различен, но аз не съм по-различна.

# 192
Абе при мен може и червени фенери да е имало, обаче тогава нямаше бг-мама да се науча Simple Smile Но аз не търся сигурното, на което да заложа. Скачам и рискувам,пък каквото стане.

Авторката обаче казва, че няма усещане това да е мъжът на живота й, разследва го дали е перспективен и удобен, затова не я съветвам да рискува.

На твое място нищо не бих я съветвала, щото е много възможно мъжът на живота ѝ  да вземе да излезе някой  “емоционален манипулатор”, така както е набелязан и отстрелян като напредничав. После работата става  - що не ме накарахте да рискувам с другия Simple Smile
Аре, всеки да си мери сам и разстоянията, и сериозностите на връзките.

# 193
  • София
Дренке, сама касетка си си, сама касетофон.

# 194
Очевидно ти е важно да се произнесеш (няколко пъти вече), колко е сериозна една връзка, дето даже не си ти в нея. Simple Smile Пък дето има хора, заедно живеят, и са си толкоз далечни - туй няма да го гледаме.

Общи условия

Активация на акаунт