Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 835
  • 698
  •   1
Отговори
# 480
На мен това "обич до гроб" ми звучи направо зловещо и заплашително. Joy Някак си не пасва на действителността ни - няма нужда от такива вричания, за да са щастливи хората.
Какво плашещо има?
Знаеш ли колко е красива споделената старост?Моите родители имаха 50 години брак и до последно баща ми купуваше на мама,,два пъти седмично, малки букетчета от бабите на пазара до нас..А тя всяка вечер го питаше "утре какво искаш за заскуска"..Посрещаше го след дълга разходка или пазар с целувка,така както го посрещаше през всичките години след работа!А той все я наричаше "моята принцеса"..Няма по-красиво и ценно от истинската обич,привързаност и приятелство за една двойка.
Дай Боже,всекиму!

п.п.Пък като не се случи,няма драма.Човек винаги може да избере да обича и себе си,да се преоткрие и опознае наново,а пък ако умее и сам над себе си да се надсмива,тогава още по-добре,няма да скучае никога:)

# 481
  • София
Няма по красиво от желанието да дадеш своята принадлежност няко му и да му обещаеш Света! Ей, тей става работата.

Всичките пречки, условности, пране и кирливи ризи ще ги изперат заедно!  ❤

# 482
Няма по красиво от желанието да дадеш своята принадлежност няко му и да му обещаеш Света! Ей, тей става работата.

Всичките пречки, условности, пране и кирливи ризи ще ги изперат заедно!  ❤
Абе пътя към ада,че е постлан с добри намерения,туй ясно..
Ама нали..Никой не се жени с идеята,че утре се развежда

п.п.Ся да не се хванете за думата "никой",разбира се,че бракове се сключват поради много причини и с различни цели,ама в този случай си хортуваме за любовта.

# 483
Мис Аноним, не съм убеден, виж Сирената как тънко прокрадва 1001 тарикатлъка в постовете си. Мислиш ли, че й пука за брачни клетви Simple Smile Такива "прагматични" хора по-добре да живеят без брак.
И защо така песимистично към брака?
Някои гърнетата си намират похлупака.Grinning

Какво?, красиви са тези бракове. Но май вече оставят във времената на бабите и дядовците ни. Сега просто модерните времена пречат за стабилни семейства, а пък и много паразитчета се нароиха.

# 484

Какво?, красиви са тези бракове. Но май вече оставят във времената на бабите и дядовците ни. Сега просто модерните времена пречат за стабилни семейства, а пък и много паразитчета се нароиха.
Братане,твърдо "вярвам" в едно нещо.Че каквото повика,такова ще му се обади. На по-модерен език,електромагнетизъм,или както му вика ню ейджа "закон за привличане на подобното с подобно"
Красотата на подобни бракове идва от красотата на самите индивиди.Може в модерните времена,милите жестове , проявите на загрижености и привързаност да се изразяват в отборно избиване на зомбита провеждано във виртуална реалност,кой знае.
Във всички случаи говорим за споделяне на общото време посредством любов и приятелство.
А любовта и приятелството не умират.Винаги ще има хора способни и на двете:)

# 485
Мотивацията е да се обичате до гроб, да градите общото имущество, да си изгледате децата и да живеете в разбирателство и уважение.
Какви индивидуална мотивация, плетени пуловерчета и преоткривания...
Не бъркаш ли реда някак?
Трябва първо да се ожениш за някого,пък после той да те мотивира да създаваш деца и семейство така ли?Joy

Непонятно ми е,звучи като калкулация някаква,много сухарско

Първо човекът трябва да извиква у мен желанието бъда с него до гроб,пък после да реша да се обвързвам с него,т.е. да ми е мъж,а това само по себе си значи и общо имущество и деца и прочее.
И после любовта ме мотивира да изживея времето си с този човек по-възможно най-приятния начин,а за мен това е да го опознавам и преоткривам.Хубавото е,че все още има какво да ме изненадва:)Доволна съм.

За да си с него до гроб, първо трябва да се, “обвържеш”, така да се каже, не обратното.
Дали ще си ди гроб - не зависи само от теб, дори да не ти харесва.

# 486
  • Paris, France
За съжаление и любовта и приятелството не винаги са вечни.

Баба ми и дядо ми имаха над 60 годишен брак преди смъртта да ги раздели. В днешно време е голяма рядкост.

Прагматик съм, но без любов и голяма страст не бих се оженила. Не виждам смисъл.

# 487
Мотивацията е да се обичате до гроб, да градите общото имущество, да си изгледате децата и да живеете в разбирателство и уважение.
Какви индивидуална мотивация, плетени пуловерчета и преоткривания...
Не бъркаш ли реда някак?
Трябва първо да се ожениш за някого,пък после той да те мотивира да създаваш деца и семейство така ли?Joy

Непонятно ми е,звучи като калкулация някаква,много сухарско

Първо човекът трябва да извиква у мен желанието бъда с него до гроб,пък после да реша да се обвързвам с него,т.е. да ми е мъж,а това само по себе си значи и общо имущество и деца и прочее.
И после любовта ме мотивира да изживея времето си с този човек по-възможно най-приятния начин,а за мен това е да го опознавам и преоткривам.Хубавото е,че все още има какво да ме изненадва:)Доволна съм.

За да си с него до гроб, първо трябва да се, “обвържеш”, така да се каже, не обратното.
Дали ще си ди гроб - не зависи само от теб, дори да не ти харесва.

Виж,сега.Говоря за себе си.Не се обвързвам с мъж с когото нямам намерение да бъда "до гроб".Т.е.първо трябва да знам,че искам да прекарам живота си с някого,пък после да се обвържа с него.
Твоята схема,първо да се обвържеш,пък после да решиш дали искаш да бъдеш с  този човек,ми е непонятна,сори.Пък и да си призная,не буди интерес да опознавам този тип мислене,неприятен ми е.

Кой до кога живее,е друга бира, нелепо и неадекватно го намесваш,не сме чак пък толкоз прости,че да не знаем,че човек преполага,а Бог разполага.Хората умират,разделят се,няма драма..Simple Smile

# 488
Аз ако се оженя, ще е с тази мисъл, а не с мисълта да се разведа един ден. Не знам вие какви хора сте, защо се жените изобщо, само някой да ви издържа с основание ли?

Гледай да се ожениш за жена, на която да кажеш предварително, че те е гнус от секс с бременна и току що родила жена тогава, да си знае женичката. Че ей такива дребни нещица найш как обръщат каруцата, като се натрупат с времето.
А иначе, никой не се жени с идеята да се разведе.

# 489
  • Paris, France
Аз ако се оженя, ще е с тази мисъл, а не с мисълта да се разведа един ден. Не знам вие какви хора сте, защо се жените изобщо, само някой да ви издържа с основание ли?

Гледай да се ожениш за жена, на която да кажеш предварително, че те е гнус от секс с бременна и току що родила жена тогава, да си знае женичката. Че ей такива дребни нещица найш как обръщат каруцата, като се натрупат с времето.
А иначе, никой не се жени с идеята да се разведе.

Е, току що родилата и без това не може да прави секс. Няма нужда той да и го казва, пише го в книгата за бременност, която връчват на всяка бременна при първа бременност.

Много мъже просто не се замислят за секса по време на бременност, но установяват, че не са особено привлечени от бременната си съпруга. Има начини за преодоляване - пози лъжици или задна прашка,

Нямаш си представа колко мъже се гнусят от бременна сексуално. Просто не са го написали тук. Жена съм и съм родила две деца, но образ на бременна или кърмачка ми действа полово отблъскващо. Бременната шефка на мъжа ми ни беше поканила на гости и седмица след това не помислях за секс като си спомних огромният и издут корем с обърнат пъп и видими вени.

# 490
Дадох прост пример. Не всички бременни са с обърнат пъп или не им се прави секс година след раждането (такива теми имаше доста напоследък), щото партньорът им ги смята за неприятни.
Замени бременност с друга особеност и предпочитание на кандидат-жениха , умножи по Х и разводът ти е готов 😉

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 10:56 от tuali

# 491
В тази тема са цъфнали противоречия.
Единият не щял да чуе за брак, сега говори за брака си до гроб. Другата по другите теми изкарва авторКите луди, нежелани, нагли и тъпи, обаче тук е ЗА пробата 'брак'. Третият от баланси мина на селската мантра, че сексът оправя всичко.

Дано поне авторката се забавлява, докато ви чете, аз почвам да се чудя защо сте без диагноза. Защо сте сами - вече разбрах Grinning

# 492
Знаеш ли колко е красива споделената старост?Моите родители имаха 50 години брак и до последно баща ми купуваше на мама,,два пъти седмично, малки букетчета от бабите на пазара до нас..А тя всяка вечер го питаше "утре какво искаш за заскуска"..Посрещаше го след дълга разходка или пазар с целувка,така както го посрещаше през всичките години след работа!А той все я наричаше "моята принцеса"..Няма по-красиво и ценно от истинската обич,привързаност и приятелство за една двойка.
Дай Боже,всекиму!
Неволно си обяснила причината за материализма на хората.

Като няма грижа, поне пари...

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 09:37 от tainichka

# 493

Дано поне авторката се забавлява, докато ви чете, аз почвам да се чудя защо сте без диагноза. Защо сте сами - вече разбрах Grinning
Защото ти си с две деца, любящ мъж и шеметна кариера.
Секса не оправя всичко, но...
Една неудовлетворена жена във който и да е аспект от живота минаваща 33 става злобна и заядлива, неприемаща чужда гледна точка. И няма търпение да стане сутринта, за да нахока останалите.
Спри с констатациите, че провинциялистите и ергените за ник'ъв чеп не стават.

# 494

Защото ти си с две деца, любящ мъж и шеметна кариера.
Секса не оправя всичко, но...
Една неудовлетворена жена във който и да е аспект от живота минаваща 33 става злобна и заядлива, неприемаща чужда гледна точка. И няма търпение да стане сутринта, за да нахока останалите.
Спри с констатациите, че провинциялистите и ергените за ник'ъв чеп не стават.
Докато един неудовлетворен мъж цъфти в цветовете на дъгата и споделя щастие навред (и по форуми).

Пак за гнусенето от бременни ли говорим. Че то направо си е модерно да се гнусиш от съвсем нормални човешки неща - лигави оср@ни бебета, болни, недъгави, старци, сбръчкани и какво ли не. Според медиите и културата животът е само младост и красота, всичко лошо и грозно, ако не можем да го избегнем, то поне можем да се преструваме, че го няма.

ПП имаше една книга за индианците (юкона) и как си гледат децата. Интересно описва как "естествените" хора се отнасят един с друг.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 09:45 от tainichka

Общи условия

Активация на акаунт