Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 870
  • 698
  •   1
Отговори
# 525
  • Paris, France
Скрит текст:
Аз пак да припомня, че културите, в които е постигнато нула уважение и тотално подчинение на жените, не са прокопсали. Австралийските аборигени са имали право да убият или продадат жената; като вали дъжд - той стои до огъня, тя работи навън. И въпреки тоталния патриархат, не са стигнали отвъд сламените колиби, което малко разбива теорията, че жените биха довели цивилизацията до сламени колиби, а мъжете са двигател на цивилизацията.

Напротив - стремежът на мъжете да угодят на жените води до цивилизация. Виж приказката за калдъръма в селото. В Европа има кавалерство и рицарство и познай къде е достигнат пик на цивилизация, креативност, архитектура, всичко.

А иначе е ясно мъжете какво искат - да си правят каквото искат, отстрани да ги гледат безкритично и с любов да забърсват грешките, все едно са наакани бебета. Само че светът вече не работи така. Всички искаме да си вилнеем и да не ни правят забележка, а само да ни "подкрепят и помагат", да ни хахранят, напоят и успокоят, ама не става така. Тоест мъжете искат да са вечни деца и да имат вечна мама, която да им оправя грешките и да ти потупа по главицата.

Ами не става така, жената е друго нещо, не може да е хептен безкритична. Впрочем много е полезно това отношение, така се пораства. По-добре ще е цялото общество да е от осъзнати и отговорни възрастни, вместо от бебета в мъжки тела, които да се озаптяват от свръхотговорни жени, ама така- меко и деликатно, че да не им нараним егото. Тоест - както следва да се отнася човек с тригодишно дете.

За втори път даваш аборигените за пример на тормоз над жените, но при тях тормоз и робство не е имало преди цивилизованите британци да идат и да ги прогонят от земите им и натикат в неплодородни пустини. Робството в Австралия е замесено от европейците и е било законно до 1901 година.

https://www.creativespirits.info/aboriginalculture/history/austr … inal-slavery#toc1

Децата на аборигените са третирани като собственост на държавата и отнемани почти до края на миналия век.

Много велики, древни цивилизации са били патриархални - древна Гърция, Рим, Япония и стотици други. Много примитивни ловджийско-събирачески общности са матриархални. Което не ги прави непременно лоши.

Исторически, повечето велики империи са били патриархални.

# 526
Ами всъщност точно цивилизованите британци отиват и виждат, че не са някакви благородни диваци, а именно още преди колонизацията отношението към жените е било лошо и се е запазило. Не са били джентълмени и изведнъж да почнат да се отнасят толкова зле. В доста общества лошото отношение и недохранване на жените от деца си го е имало.

Империите са били патриархални, но не са били тип "мъжки клуб" и общество "Мад Макс", напротив, осигурявали са комфорт на жените.

# 527
  • София
Знам как се лее бетон и познавам процеса по винарство от посаждане на лозе до претакването, за жените от село ти ще кажеш.
Само? Simple Smile
Нищо, младо момче си, шса научиш. Laughing

# 528
Е то такъв пън, ако не се съобрази, че жената се е натокала като за заведение и прави някакви шит тестове, директно го отрязвам и му казвам, че ако му е проблем да си говори с мен на заведение има на кой да се обадя да ми прави компания. Sunglasses
В твоя случай трябва да се информираш предварително къде ще ходите и да прецениш как да се облечеш. Защо се натокваш, без да знаеш къде отива ш?

# 529
  • София
Въпросът е, не, че се е натокала, а че точно на шит тест е била.

# 530
Какво значи предварително? Срещата между големи хора предполага да се седне някъде, а не да миткате по прашните улици и да не можете са си чуете приказката от клаксони, птиче чуруликане и кучешки лай. Всички други варианти се упоменават предварително. Смисъл, даже в трети клас като съм излизала с приятелки, сме ходили на сладкарница или сме сядали на пейка.
Горджи, въпросът е смесен - тя се е натокала за среща, а той решава да си прави та*ак с нея. Супер детинско е. Казах го на човека, той почна да ми се обяснява за шит тестове. Ма чакай, бе, ти нито я познаваш, нито нищо. Ми ако тя реши да ти прави също шит тест и дойде с работен гащеризон и вмирисана, щото е боядисвала оградата?
Това да е адекватен и актуален спрямо ситуацията, някои мъже за нищо го нямат.

# 531
Grinning
Тя от къде знае на какъв тест е била, за да го отсвири, според теб?

Сетих се за теста на Фрейгранс и случката с дънките и ризата. Мацката не минала теста, помните ли, и не била канена повече. Интересно беше как той реши, че такъв тест го представя него в добра светлина пред нас и ще го похвалим. Joy

Гал, за такива начални кафенца и срещички, абсурд да се глася и очаквам нормални заведения, дори разходка може. Който се натоква, да си мисли.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 13:27 от tainichka

# 532
  • София
Grinning
Тя от къде знае на какъв тест е била, за да го отсвири, според теб?
Не знае, постфактум и е светнало сигурно. Обиколки в парка и мръзнене на пейка.
Щенията й меркантилни били.

# 533
Може би е трябвало да влезне в първия магазин за левче и да му купи едни токчета негов размер за 10 лв., да си ходят двамата на токчета? Joy
Чак толкова деликатна не съм, да обикалям като куц кон на токчета паветата, за да не се изложа пред някой шматарок, на който му липсва всякаква тактичност.

# 534
Ами ако съм на токчета и обикалям парка, а ми се седи, ще кажа „Дай да седнем в това заведение, аз черпя!” Междувременно обаче антенките ми ще са уловили, че някой се подиграва нещо с мен и втора среща няма да има. Sunglasses

# 535
Сетих се за теста на Фрейгранс и случката с дънките и ризата. Мацката не минала теста, помните ли, и не била канена повече. Интересно беше как той реши, че такъв тест го представя него в добра светлина пред нас и ще го похвалим. Joy

Гал, за такива начални кафенца и срещички, абсурд да се глася и очаквам нормални заведения, дори разходка може. Който се натоква, да си мисли.
И аз за него се сетих.
Токчета твърдо не нося, та нямам такива проблеми, но разбирам жените, за които е въпрос на женска чест и самочувствие да излязат на среща с мъж както си трябва. И няма как да бия евала на мъжкия кретенизъм.
Иначе ми се е случвало да изляза вечер и е неочаквано пронизващ студ, нищо общо с прогнозата, която съм гледала у нас на топло. Нямам шапка и ръкавици. Той пита дали искам да седнем навън. Отказах и казах защо, уважи го.
Въпрос на съобразяване и уважение е. Ама да се обясняваме за съобразяване и уважение на стари години - значи работата отдавна е изтървана.

Лоре, аз да черпя?? Море... Казвам чао и си хващам пътя.

# 536
  • София
Какъв му е бил теста, пропуснала съм ?

# 537
Вашите първи срещи приличат на военни учения. От толкова капризи, тестове и условия направо да ви гръмне главата. Приемете също, че някои хора трудно ги свърта да стоят на кафе дълго време, други пък не можеш да им отлепиш задника от столчето с часове.
Съгласувайте нещата предварително, защото е малоумно да се разберете за опера, а другия да цъфне в спортен екип и да иска да играете тенис.
Това е провал на най-базовия тест за интелект - да се уговориш като хората.

# 538
И аз искам да разбера за shit test-а на Fragrance. Grinning Joy

Bratan, малко показва неуважение ... Бива, бива да си гъвкав, ама някои мъже са си малко прости. Хайде да се видим. Хайде, хайде. Ама къде, и той не знае, не предлага нищо конкретно, неинициативен. Същинска досада.

Разбира се, и жените са за бой, че приемат срещи, колкото да не са сами, а не преценяват още от поканата с какво си имат работа.

Само по начина, по който един човек ти пише (например във Фейсбук), с флегматично отговаряне и неинициативност, пускане на куки у въздуха, можеш да очакваш че срещата ще е посредствена и няма да има никакъв effort.

И всичко е въпрос на комуникация, също. Ако те покани на разходка и каже - да отидем в Борисовата, ти вече знаеш, че ще има разходка, а не сядане на кафе, и се подготвяш съответно.

Просто да се видим, без някаква рамка, създава прекалено много неясноти, хората си проектират очакванията  и фантазиите  и от това следва "fail".

# 539
Е как така се уговарят срещи без и двете страни да знаят, поне в общи линии, къде ще е? Много ми е чудно?!?

Общи условия

Активация на акаунт