Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 961
  • 698
  •   1
Отговори
# 240
Не лансирам никскви версии, ама не знам какво точно искаш от човек, който не желае да се премести, за да заживее насила с друг? Още повече - в нейния случай - да не е тя, ами той, щото градът по-голям и щото е жена, мъжът трябва да я следва. Обещал бил. Аман от обещания!

Е, как? През нотариус са минали и през дв.

Ако не е в работа или професия, може причината да е в друга любов. Като е видял колко е сериозна варналийката, е взел решение в полза на другата.

# 241
В какво се изразява творчеството на гр. дезайнер?

Много се бъркаш за живота в малкия град. Може да правиш всичко, което искаш. Че на някой потенциала им стигат до селската дискотека е друг въпрос.
И какво творческо правиш ти, примерно, в малкия град? Между другото, точно 'творческо' е любима дума на офисния планктон.
Иначе точно за потенциала говоря. Не знам защо някои се изумяват, че има хора с по-малко потенциал да творят.
Хм, ще излезе като хвалба, за това няма да давам примери. Но общо взето всичко правя от сърце, с красота.
Човек дори да се спъне трябва да падне с финес, красиво.
При мен парите не са мотивация, те са средство за създаване на блага.
Едва ли ще ме разбереш.

# 242
  • София
А, аз за едните обувки работя, да се....

# 243
Има и друго. Във Варна има молчета, по-лъскави кафенца и фризьори, плажове, повече места за разходки, където да си покаже тоалета и т.н. Провинциалната жена по мои наблюдения си обича по-големите градове.

Докато провинциалният мъж му е по-удобен малкия град - така или иначе ще си ходи в близката кръчма при наборите, няма да кисне в задръствания, ще си лежи в двора под колата уикенда, ще се разполага в къщата (не знам защо провинциалните мъже имат такъв афинитет към къщи), жена му няма да шава толкова анонимно и т.н.
Вкарах някакви зверски стереотипи, за да се разбере какво искам да кажа.

По форумските критерии се водя "провинциална жена, живееща в голям град". Аз използвам само хубавите предимства на града - има повече места за излизане, има повече магазини, има културни и артистични места, има много събития, които са много важни за мен. Когато живеех в провинцията, баба ми и дядо ми винаги ми казваха, че живот в провинцията не е живот и голяма грешка бих направила, ако остана да живея там, а аз като завидна провинциалистка исках да се прибирим всяка седмица. Бързо разбрах колко са били прави за живота в големите градове, докато провинциалният мъж няма да можеш да го извадиш от провинцията, колкото и да искаш. Той все пак ще си иска къщичката с двора, доматите и краставиците, липсата на много места за излизане, голямото спокойствие и разбира се - ниските цени. В малките градове всичко се разчува много бързо, което е много голям минус според мен. И не бих се съгласила да живея в малък провинциален град, ако финансите не ме притискат толкова много. Според мен мъжът е типичният провинциален тип, който една стотинка няма да даде в големия град и винаги ще иска да мине по най-евтиния начин т.е ще цепи стотинката на две, ако се премести в големия град.

# 244
Аз съм от София. Премествайки се в по-малък град, никога не съм имала усещането за загуба, защото знам какво е в големия. До човек е. В момента не бих живяла в София, с 3 деца на различна възраст
ще ми е ад. (Имам 4, но големият е вече пълнолетен.)

# 245
В малките градове всичко се разчува много бързо, което е много голям минус според мен.
За авторката обаче може да е плюс. Аз на нейно място бих пуснала пипалца да разуча кой е този тип и дали си струва да се занимавам с него. Може да е всякакъв. На 37 и сам - има му нещо, като провинциалистка ви го казвам.

Дидоян, очаквах нещо по-смислено. Тия али-бали ги слушам ката ден от офисния планктон около мен. Сърце, душа, дрън-дрън... то, милото, чиста проба attention whore, обаче всяка втора дума му е я сърце, я душа, понякога и финес. И ти едва ли ще ме разбереш.

# 246
Hyorin, Права си. “Провинциалният” мъж винаги ще си иска доматите, спокойствието и как беше нататък, а “провинциалната”  жена от твоя стереотип трудно ще избяга от най-големия си страх -  в малкия град всичко се разчува.Simple Smile Аз лично нямам определение за човек с такова мислене. Не бих го нарекла даже провинциално, защото обичам провинцията, живяла съм и пак бих живяла в малко градче.
В бг големия град - в офисите и така наречените колективи пък цари предимно конфиденциалност, съседите в блока обикновено нищо не са чули и разбрали, доде не излезе случай да разкрият свойта наблюдателност Simple Smile

# 247
В малките градове всичко се разчува много бързо, което е много голям минус според мен.
За авторката обаче може да е плюс. Аз на нейно място бих пуснала пипалца да разуча кой е този тип и дали си струва да се занимавам с него.
И кой ще разпиташ? Бабите от пенсионерския клуб, комшиите му или бившата му приятелка? В малките градове хората обичат да се клепат и одумват един друг ей така за спорта.
Освен, че е грозно и тъпо, много вероятно да получиш подвеждаща информация.

# 248
Някакъв провинциален комплекс ли се обади? Като дете си направил някаква простотийка на съседката-пенсионерка и тя те мрази, а ти всъщност си добро момче? Смехория.
В малкия град всеки познава всеки. Все ще се намери някой, който да каже и добра дума за тебе. Дори и за тебе, Братане, не се бой.

# 249

Дидоян, очаквах нещо по-смислено. Тия али-бали ги слушам ката ден от офисния планктон около мен. Сърце, душа, дрън-дрън... то, милото, чиста проба attention whore, обаче всяка втора дума му е я сърце, я душа, понякога и финес. И ти едва ли ще ме разбереш.
Така го говорят защото си мислят, че е модно.
Едно от начинанията ми е да създам услуга, в която да са ангажирани не повече от 4 човека, занимаващи се със специфична дейност и да работят тук и в съседните страни. Толкова високо платена, че една работна седмица да покрива минимум месец. Като има работа се работи. През другото време всеки да си практикува хобитата.

# 250
А, можело все пак.
Обаче не разбрах някои неща. Например защо смяташ, че другите не работят със сърце и душа или там каквото словосъчетание е модно? Също - умишлено ли пропускаш, че не всяка работа се работи от разстояние?
Между другото, точно работата на офисния планктон може да се върши от разстояние, но доходите от нея ще купят един стандарт в Бургас и доста по-висок - в Сунгурларе. Ама пък разходът да си направиш кефа в Сунгурларе ще ти е по-висок, щото кефовете са на туба гориво в Бургас.

# 251
На 37, а щом нито една провинциалистка не го е взела - много съмнително ми звучи. Ако успее да намери качествена информацията за него - да не излезе някой насилник или сексист.

# 252
Сексист вика Joy Ти виж космополитите тука какви ги дрънкат.
А да не го вземат може да има и, айде да ги кажа условно, обективни причини. Въпреки че за мен пак са червена точка. Например харесал си на 20 някоя, ама тя имала по-добър кандидат и се омъжила за другия - и нашият човек останал сам дълги години, докато изведнъж не се усетил, че.. е сам. И се хвърлил на първата срещната, която проявила интерес към него. Виждала съм го точно при такива попревалили ергени. Комбинацията да си изначално непожелан, ама с изградено его и да не си склонен на компромиси, е невероятна.

# 253
Викаш 37 годишен с три развода е къде къде по за предпочитане. Grinning

# 254
Да ви кажа правичката - ако един мъж ми каже, че иска да си живее в малкия град и за нищо на света няма да се премести в по-добър град за живеене - ще си взема куфарчето и ще си търся нов мъж. С това му поведение вече не се учудвам, че е стар ергенин.
Братан, ако има деца - ще гледам как се отнася с тях!!

Общи условия

Активация на акаунт