Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 885
  • 698
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Първо трябва да видиш “ над парите”, че да разбереш тяхната функция.
Хората, които са аванс- заплата и носят финансова отговорност за други - няма как да им се сърдим.
Еле пък за онези, които оцеляват финансово.

# 406
Каква е професията на авторката, че така и не разбрах?
По темата - прави компромис този, който иска. В случая нито един от двама ви не иска и най-правилно би било да се разделите (ако държите на развитие във връзката, инак може да си кютате така още дълго ако ви е добре).

# 407
Именно, парите са средство, а не цел. Обаче аз говоря за един специфичен риск в мисленето тип малък град, а именно - някаква слепота къде са парите и общо взето стагниране на едно ниво. Също така има едно друго отношение, а именно - далавераджийско. И оттам мъжът от малкия град не ще да поиграе малко играта "офис планктон". Защото, право да си кажем, наистина може да е дразнещо, абсурдно...само че може и да е вратичка към друг тип мислене и разбиране как се играе друг вид игра.

А истинският проблем е, че наистина за жената е доста неприятно да я дръпнат в провинциален тип живот. Под 30 е хубаво да хвърчиш и да се фръцкаш. Съвсем друго е към 40 да се върнеш в малкия град, но не и да прекараш там оформящите десетилетия. Битието определя съзнанието.

# 408
Каква е професията на авторката, че така и не разбрах?

Каквато и да е, никоя мечта не трябва да се обезценява.

За мен Варна не е стимул, живяла съм години наред там, и предпочитам столицата. Но хората сме различни.

Темата се изчерпа, и все пак, да почетвъртим - в този казус никой не трябва да прави толкова важен компромис като например къде да живее. Средата е важна. И ако за мъжа е важно да бъде в малкия град, за жената пък е важно да бъде в големия. Няма драма. Просто пътищата понякога се разделят.

# 409
И далавераджийството е следствие от липса на вяра даже.

Ако не вярваш, че имаш нещо ценно да предложиш на тоя свят, срещу което да получиш каквото ти трябва, се чудиш как да си го вземеш и се ориентираш към далаверки. Нещо като "аз съм си ефин тъп каунь и без това не мога много, ама гладен поне да не остана" Grinning

# 410
Галя, аз съм невъзпитан. Ако искаш ела и ми дръпни ухото за назидание. Парите не са мръсна дума. Опитвам се да ти обясня, че са важни, но не трябва всичко да се върти около тях.
Не се ядосвай толкова, че може да объркаш някоя стокова.
Лек ден и внимавай с кафетата, че кофеина е стимулатор.
Хайде от края да почна.
Кафе не пия, току-що продадох 5 доста скъпи измервателни уреда, никога не съм твърдяла, че парите са самоцел (ти се опитваш да ми го вмениш, защото иначе ти самият излизаш идиот, който не следи темата... което в общи линии е вярно) и вече ми е ясно защо си в малкия град - в Софията невъзпитани рядко ги търпят.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 09:59 от Анонимен

# 411
Защото в софията сте аристократ, провинциален аристократ и така редувайки се до безкрай.
Спирам с личния ни спор.
Пожелавам ти до края на деня да продадеш още поне 10 уреда и да си получиш комисионната за това.

# 412
  • София
Тоя спор е безмислен. Simple Smile
Може някой да е парижанин и пак да е сельо.
А, софиянци вече са твърде малко. Преобладават софийски жители. Simple Smile

# 413
Никакъв смисъл няма наистина спора провинция срещу голям град или столица. Та нали хората в големите градове идват от провинцията, да не идват от космоса?! Нявсякъде можеш да бъдеш човек, важното е къде се чувстваш комфортно, за да дадеш най-доброто от себе си.

# 414
Не е до голям град срещу столица, а е до мислене. В малкия град остават хората, които не искат да си дадат зор и искат да си съществуват на общо взето базово-битово ниво, с някой и друг комфорт отгоре. А това общо взето води до алкохолизиране и евентуално "патриотизъм на маса". Това е масовият случай.

# 415
  • София
Ииииии Сирената пак е аут ъф спейс.

# 416
А, колко алкохолиирани Софийски политици, професори, учители, полицаи, лекари и т.н. познавам. Да работеше живота с правила и подобни очертани граници: Ако едикакво си, то еди що си... щеше да е толкова по-лесно за всички. Уви, свят шарен и гаранция нямаш за нищо.

# 417
Много се отплеснахте. Нито е ясно какво работи авторката, нито пещерняка. Стана свободно съчинение тука.
Единственото ясно е, че ако отвътре не те влече да се преместиш при половинът, вероятно не трябва да го правиш и не ви е писано.

# 418
Сега ако кажа, че не получавам комисионна, ами просто си работя с удоволствие, душа и сърце, сигурно ще настане революция.

Сирената е донякъде права в последния си пост, това не изключва и аристократите от жълтите павета да са пияндета, биячи и бедни духом хора.

# 419
Не е до голям град срещу столица, а е до мислене. В малкия град остават хората, които не искат да си дадат зор и искат да си съществуват на общо взето базово-битово ниво, с някой и друг комфорт отгоре. А това общо взето води до алкохолизиране и евентуално "патриотизъм на маса". Това е масовият случай.
Трябва да призная способността ти сама да си създаваш казуси и да си ги оборваш. Сигурен съм, че ако напишеш политически трилър ще стане бестселър.

Общи условия

Активация на акаунт