Крем за около очи - тема 10

• 78 937
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Не съм купувала пачове и си ползвам памук или козметични дискове,напоени с лайка или прясно мляко.Според вас пачовете по-добре ли действат от домашните компреси?Последните имат добър ефект,не само върху кожата,но и върху зрението.

# 571
  • някъде под слънцето...
Това за крем за контура с фактор е малко търговски трик.
Не, че не използвам и такива.
Но за да е ефективна една слънцезащита то тя трябва да се използва в  щедри количества  и да се подновява на два часа.
За мен по добра защита осигуряват  качествени слънчеви очила.
Ако трябва  задължително да се използва  защита , то има много слънцезащити на които е указано, че могат да се ползват и за околоочния контур.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 10:14 от sl

# 572
Lilac, имаш ли ефект от домашните компреси?
По едно време бях се зарибила да си правя тези, но така и не поръчах матча .. https://www.youtube.com/watch?v=acwCgraDn3c

# 573
Да,аз смятам,че домашните компреси помагат.Отделно гимнастика за очите,лимфодренажен самомасаж на лицето,вкл.околоочна зона  редовно,крем без прекаляване,по-малко грим,добър ген.Но искат постоянство и също цялостна грижа за красотата и здравето.

# 574
Единствено червения околоочен и маската на Кларанс повтарям, за тях мога да кажа, че ги харесвам много.

Но ми прави впечатление, че колкото по-малко ползвам коректор и пудра за запечатването му, т.е. последните два месеца почти не се гримирам (освен спирала), толкова по-комфортно си усещам очите.
Основен стълб в грижата за тази зона е и правилното им и щадящо почистване, ако се ползва грим.
Това за не-гримирането и аз го забелязах след като имах контактен дерматит и ми бяха забранили да мажа каквото и да е на лицето си. А почиствам доста внимателно ( 2но почистване )

Супергърл кажи нещо повече за концентрата на Кларинс ?

# 575
Специални благодарности на Ниа , от няколко дни мажа крема на Мустела и ми допада много.🤗   Хидратира много добре.

# 576
Това кремче на Филорга изпробвали ли сте го? Май ще е за зряла кожа ..
https://www.arlen.bg/product/17196/izglazhdasht-krem-protiv-brac … se-eyes-15ml.html

# 577
https://www.arlen.bg/product/17196/izglazhdasht-krem-protiv-brac … se-eyes-15ml.html
В темата за Филорга може би ще има повече шанс за отзиви.Ако още е актуална.

# 578
  • Бургас
По- добре си вземи първо мостра, аз съм фен на марката, но не и на околоочните им.

# 579
Някой използвал ли е кремовете на KORF. Имате ли мнение за марката?

# 580
Можете ли да кажете нещо за тези флуиди NUXE ? Загледах този комплект в аптеката
https://aptekamedea.bg/nuxe-nuxellence-fluid-dneven-eclat-50ml-f … d-detox-50ml.html
Много ми го хвали консултанта, пробвах от тестер на ръката и се получи кир ефект, та не знам. В описанието на кремовете пише да се ползва самостоятелно или под обичайният дневен крем. Което не знам точно как да го разбирам, че не е достатъчен или....
И не мога да преценя за смесената ми кожа дали няма да лъщи. Ако някой ги е ползвал да сподели ще е полезно

# 581
Аз имах дневния и не се харесахме. Също ми правеше кир ефвкт.

# 582
Не мога да разбера защо се получава този кир ефект ето доказана марка, не е и евтина. Същата работа и с околоочният на Uriage. Помислих, че не съм почистила добре кожата от други кремове, но не е това причината. То продукта въобще не попива в кожата и после се изронва, пък нищо, че си дал за него не малко пари

# 583
Моето скромно мнение е че грижата за околоочния конрур за да е резултатна, трябва да бъде комплексна
Само крем сутрин и вечер , за мен лично е крайно недостатъчно.
Козметиката не прави чудеса, нейната функция е да забави процеса на стареене.
Спазвайки този принцип стигнах до 45+ без  пачи крак , торбички и  увисване на клепача .
Sl, на 98% съм съгласна с теб и уважавам постоянството ти. Само за торбичките и увисването на клепача не съм абсолютно сигурна .... повлияват се, но не могат да бъдат напълно избегнати, ако си ги имаш по природа. Аз съм си с паднал клепач и торбички от дете, синът ми е така от бебе. Това не е само до грижа. Чак по едно време ми беше писнало от педиатърки, които ме убеждаваха, че детето ми е с "тревна", "житна" и каквато там се сетят според сезона алергия. Ако вместо да философстваха, просто поглеждаха мен, то щяха да видят, че просто става въпрос за ген. Аз съм си чист Тодор Колев в очите от край време Joy ....и алерголозите и дерматолозите винаги са го определяли като генетична особеност. Каквото и да направя, няма да съм без никакви сенки и клепачът ми няма да спре да подпухва. Все пак съм се научила да овладявам положението, доколкото е възможно.
SUPERGIRL, много ми допада селекцията ти. Доста сходни предпочитания имаме, всъщност Flowers Hibiscus

# 584
  • Седмото небе
Light знам си аз, понеже те следя изкъсо специално в насока “околоочен контур”.
Червения концентрат на Кларанс съм го хвалила многократно. За мен лично покрива на макс критериите, които търся при околоочен продукт, а именно:
1) обезвъздушена опаковка с помпичка + прецизно дозиране, продукта се използва напълно, на 99,99%
2) лека, свежа, озаряваща и същевременно богата текстура
3) сравнително бързо попиване и добра основа за грим
4) не малка цена е, дори и с някакви отстъпки, но е много икономичен, при всекидневно ползване сутрин и вечер може да изкара и до 6 месеца
Кожата около очите ми е сравнително тънка, вече много много суха и с видими, макар и фини бръчици, от дете тоест по наследство имам доста хлътнали очи и съответно тъмни кръгове. Като години съм на 35+. Тази опаковка от концентрата ми е втора със сигурност, а дали не и трета вече. Това е показателно колко любим ми е станал във времето. Със сигурност ще бъде такъв и занапред. Като го видя, че минава половината и със сигурност ще си го подновя. За пореден път Joy

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 22:58 от * SUPERGIRL *

Общи условия

Активация на акаунт