Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 307
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Кактусът ми е в обикновена почва за цветя. С пясък ли да смеся?

# 631
Е няколко мнения нагоре съм написала цял ферман. Който иска - да чете.

# 632
Открих го, благодаря! За съжаление не успявам да запомня всичко прочетено, а и следя няколко "градински" теми. Благодаря за труда ти да обясниш подробно, но като съм го прочела не съм била на вълна кактуси и ми е останало "бяло поле". Не е от мързел или неуважение, а от липса на памет.
Да разбирам ли, че кактусите се гледат в по-плитки саксийки, щом не им трябва много почва?

# 633
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

малко сборна картинка Simple Smile
всички бодливковци, една -две саксийки с небодливковци и пикираните броколи Романеско.
кактусарника на Горинич с "косматкото"
и "хот дога", който пусках но, не съм сигурна дали втази или друга тема.

# 634
Открих го, благодаря! За съжаление не успявам да запомня всичко прочетено, а и следя няколко "градински" теми. Благодаря за труда ти да обясниш подробно, но като съм го прочела не съм била на вълна кактуси и ми е останало "бяло поле". Не е от мързел или неуважение, а от липса на памет.
Да разбирам ли, че кактусите се гледат в по-плитки саксийки, щом не им трябва много почва?
Абсолютно, по-плитки, тип бонзай са им идеални. Или по-малки по-размер. То се вижда  от снимките  колко израстват извън саксията реално.

# 635
Значи моя направо съм го задушила. Ще засадя бебетата в по-плитки, имам даже две свободни саксийки от уморени бонсаи.

# 636
Здравейте !
Кажете моля,бегониите на какъв прозорец държите..Изток дали ще е ок? Искам да запазя тази красота като на опаковката пише ,че има нужда от "нормална слънчева светлина"...

# 637
  • София
Моите са.на източен, въпреки че е.друг вид бегония и им е добре. Но ако почне много да напича, им врътвам.щорите, да не се опържат.

# 638
Взех си семена за гербер, на опаковката пише да се накиснат във вода за 24 часа. И се чудя така ли да ги накисна или направо да ги боцна в почвата. Имате ли опит с тях?

# 639
  • на острова на мечтите
Ще се хванат. Никаква вода. Пускат коренчета. Моята почва.е леко песъчлива. Не си св кахъря много. Господ ми ги гледа.

# 640
  • оттам, откъдето започва България
Малко красотички и от мен.

Това не знам дали е цъфтеж на ела, но ми хареса и реших да снимам.

Отбих се до работа, за да видя кои цветя са оцелели. Това е едно от тях.

И малко от домашните любимци.

# 641
  • на острова на мечтите
От днес

И рододендрона ще цъфне тия дни.
А с грудките на лалетата какво да правя! Да ги вадя ли! Все от лалетата имат на стеблата едни странни шушулки.

Ето и рододендрона на фона на латинките.

# 642
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
слънце си ми ти. Simple Smile
лалетата имат луковици - не грудки. някои ги вадят, някои не - от теб зависи.
а "шушулките" са семенници - вътре има семена на лалета. Simple Smile принципно, би могла да ги размножиш и със семена, но ще трябват 3-5 години докато ги докараш до цъфтеж и то ако поникнат и ако ги опазиш.
по-лесно е с бебета луковички. Simple Smile

# 643
  • Пловдив
Днес от градината на мама Simple Smile

# 644
  • Карлово
Някой гледа ли еустома. Гледам една изгодна оферта за разсад и се чудя дали ще го отгледам. Разбрах, че е едногодишно и т.н., но дали е капризно. В Кауфланд съм гледала отначало изглеждат добре, но бързо загниват, май ги преполиват.

Общи условия

Активация на акаунт