Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 393

• 44 014
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро, момичета.
Благодаря за превода на фрагмана.
Наре пак се хвана за главата - плЯнът не сработи. Дали сега Санджар няма да полежи в клиниката в Швейцария? Ако е така, Избел може да информира Наре, тя също да пристигне в клиниката и Акън да се възползва от това, за да се срещнат.
Серията ми хареса. Ядосвах се на посланика и Халисе, ама те са си от един дол дренки. Опънал се като пет пари в кесия - масаж, всички екстри и накрая нагъл да иска пари. А за Яхя нямам думи. Каврук като е до Зелиха изгубва и ума, и дума. Не разбрах защо Гедиз се яви в съда. Войната между Халисе и Рефика се разгаря. Малко странно ми беше поведението на Гедиз към Мюге - да стоиш и наблюдаваш отдалеч. Необичайни са ми отношенията в семейство Ъшъклъ, много са ми студени, на фона на тези в Ефеуолу. Санджар отдавна трябваше да започне деликатно да подпитва Мелек. За сега толкова, с превод - повече.
Пожелавам ви хубав ден, момичета.

# 151

Момичета Two Hearts
Обикновено си пишем как с нетърпение очакваме превода на изгледаната серия, че да си коментираме по нея.
Честно казано, на мен ми се иска да гледам вече следващата.
Обаче в нея най-вероятно ще наблегнат повече на състоянието на Халисе, отношението на семейството към нея и прочие.
Яхя ще е още повече сърдит на Елван и като нищо кризата помежду им да се задълбочи.
Очаква се Локи също да излезе от затвора и  интригата между него и Менекше да има развитие.

Сега ми е интересно - какъв ще е снощният рейтинг.

Видях - в Тотала сме след Чукур.
Знаех си, че така ще стане и го казах още снощи. Щом пуснат реклами в началото, хората цъкват друг канал.
Откакто "ДП" зае лидерското място в понеделник - това е втори път когато сме на второ място.
Лично аз мисля, че прекъсването точно в началото е грешно.
Просто когато се продължи действието от предходния епизод се задържа вниманието на зрителите.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 09:40 от Марта_49

# 152
  • Пловдив
Елван да се развежда с тоя мамин чехьо! С Гедиз ще са готина двойка, весели, забавни 🙈 мечтая си. Интересен епизод е било, колкото повече искат да отдалечат Санджар от истината те правят обратното и го приближават. Халисе пак е имало театри, и да умира тая жена няма да и повярвам, една серия ще я правят бяла и добра, не мерси. Яхя толкова да е тъп, завистлив и ограничен други врагове на Санджар не му трябват.

# 153
  • Пловдив

ТOTAL 2 /  8.74
AB  2 / 8.08
ABC1  2  / 9.26

В тотала "Ямата" ни е надскочила с 0,30%.
В АВ и АВС1 - от сериалите сме на 1 място.
Като цяло има спад от епизод 10.

Тук сме на 1-во място.

Ето подредбата.
В АВ и АВС1 - новинарската емисия на Фокс тв е пред нас.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 10:02 от mariana51

# 154

Може би ако Халисето се "изправи" лице в лице със смъртната опасност - да промени своя начин за възприемане на света около себе си.
Само преди  няколко дни, тя рецитираше пред Менекшето, че няма нужда от защита и че ще е господарка на конака /докато не я вземе смъртта/.
Закани се към Елван също, че за да има дете Яхя ще се разведе с нея.
Отношението ѝ към семейството, към останалите, към Наре, към Мелек е меко казано неприемливо.

Но обикновено хората сблъскали се със смъртта - започват да възприемат всичко по друг начин.
Променят се - дано само Халисето да успее да проумее какви вреди нанася на всички с поведението си.
Но има и нещо друго - децата не могат да избират своите родители. Майката си остава майка, каквото и да прави, както и да го прави - но, ако се проявява по неправилния начин само натоварва близките хора, които я обичат.

Наре - не може да се отрече от баща си, какъвто и да е той. Добър, лош - баща ѝ е.
Санджар - също. Да, изгони майка си от конака, но при сегашната ситуация неговото положение, това на Наре и на Елван ще се влоши, защото те са хората застанали открито срещу неправдата на Халисе.
Ей, сега като се почнат едни протяжни моменти за признаване на "вина", обвинения и прочие...

На базата на какво обаче бяха писали някъде /уж официална информация/ че серията ще е преломна?
Ами може и така де се каже - губи се зрителски интерес, ама имаме пък реклами.
Пак ще се почне/и се почна де/ с атаките - Наре с Гедиз и прочие простотии.

# 155
  • Пловдив
Аз пък искам Елван да се разведе и омъжи за друг не веднага, но скоро и да забременее да видим тогава Халисе кого и с какво ще заплашва. Тая жена е отвратителна и се нарича майка, та тя на собствените си деца не е, как да обича чужди, циркаджийка. Наре и паник атаката беше много добре изиграно, браво и двамата с Енгин бяха чудесни и това едва откъснало се от сърцето му Наре, може и да има малка надежда за тях.

# 156
  • Пловдив

Ето и подробен рейтинг от снощи, за тези, които се интересуват.
Прочетох едно обяснение, ако може да ни успокои, защо се получава така.
Ами зрителите следящи определен сериал, след 2-3 епизода заглеждат другите, които са гледали, но позарязали.

Както казва Енгин - има кой да мисли за рейтинг. Във всеки случай това са продуценти, режисьори и сценаристи.
Ние ще гледаме, къде гледа Санджар.

# 157

Да беше легнал при дъщеря си, докато се върне майка и.Wink

За мен, щеше да е по-интересно, Мюге да разкаже на Санджар за видеото и той, да разбере, че приятелят му, също крие.

На кого се обади Санджар, като заминава?

# 158

Аз да попитам, че нещо не ми стана съвсем ясно - Гедиз какви карти щеше да раздава ?
Или това се отнасяше и той да сключи споразумение с Наре?
Да ѝ даде 1 милион евро, но тя да остане да работи на пристанището и да не живее в къща наета от Санджар?
Това ли беше - сделка с Наре?
Повече ми прилича на манипулация.

Серията беше интересна за мен, показа развитие в отношенията Санджар/Наре, но  имаше нещо което предизвика  раздразнение у мен  от факта, че Наре направо излъга Санджар, къде е била цяла нощ. Полуистини, лъжи или премълчаване.
Била успокоявала Мюге - глупости на търкалета.
Яде сладолед и си чурулика с Гедиз. Ама що не - сЛободна е жената, след като "бавачката" на Мелек ще се грижи за нея... Що да не стои в стаята на Гедиз. С каква цел - да продължат да снасят пари на баща ѝ. Уж пък сега - да защитяла Санджар. Не ѝ бил повярвал в миналото, сега да си траел и да не се разправя с Акън.
Ами точно с това - не се занимавай с Акън е вид признание, че има нещо там. Знаейки, че ако Санджар научи истината /в която не е повярвал преди 9 години/ сега - ще стигне до края. Колкото повече гледа да го спре, той толкова повече ще се съмнява, че има защо да преследва Акън.
Това като идея си беше чиста загуба на екранно време - боли ме, ама ме и сърби...
Хем Санджар трябва да страда /затова и продължава да бистри всичко случващо  се с Гедиз/, хем пък уж го прави за негово добро.

А от трейлъра - пък обратното. Гедиз в нейната къща...
И после не били двамата отмъстителни. Що пък на Санджар да  му е добре - нали го бил заслужил. Да си търси сам истината и да си чупи главата - нали гълъбицата и "приятелчето" ѝ са заедно. 

А това непрекъснато четене на дневника на Наре от Гедиз  вече започва да става досадно.
Значи Наре била сляпа преди време за мераците на Акън, защото била малка и не възприемала нещата по начин, че той може да ѝ навреди. Приемала го  като брат.
Сега прави същото, но с Гедиз. Сякаш не вижда и не усеща какви са неговите намерения. И понеже Гедиз си мисли, че като се държи така с него /любвеобилно/ може да го приеме и по друг начин.
Да не съм лош пророк, но  да не стане същото - Гедиз да е един нов, по-изискан "Акън".

# 159
Привет на всички!

Аз този път малко гледах и доста беше без превод, руския ми заби по едно време.

Като цяло се чувствам като Зехра за братчето си 😞

Значи още тъгувам по Даахан, а сега и този герой на Енгин се очертава да си замине по каналния ред необичан и нещастен 😭. Не знам вече дали ще гледам негов сериал, прекалено ме депресира това добрите хора да нямат шанс в живота, защото са принципни, не са се родили със златна лъжичка в устата, защото очакват и отсреща да са искрени с тях, да не ги лъжат и правят на глупаци, независимо от мотивите за това. А героите на Енгин в 80 % от случаите изпадат в такава ситуация. Жалко, защото обожавам играта му - очите, които се променят за секунда, гласът, който е в тон с емоцията, а бе вкарва ме във филма.
  Сега за Наре - аз виждам нова надежда за нея, и аз забелязах, че се сближава с Гедиз. Вижда се, че се чувства комфортно в компанията му. И никой да не ме убеждава, че не схваща той как я гледа, не е глупава.
За Санджар главно не иска да изгуби бащата на дъщеря си, защото вижда силната връзка и обич между тях и не би искала детето и да страда. Но тя има мотив да превъзмогне Санджар, има и съответния човек насреща. А децата по-лесно се нагаждат спрямо ситуацията.

Санджар обаче няма алтернатива - или Наре, или никоя друга, щастие или нещастие, това е. За Менекше се ожени като мислеше, че няма да види вече Наре.
  Така мисля аз, съжалявам ако разбивам на някой мечтите, но така виждам аз нещата 💔

# 160
Араселия Two Hearts
За съжаление и аз казах още в началото, че не виждам никаква надежда за Санджар и Наре.
Непрестанно питам - къде е любовта, която щяхме да гледаме?
СЦ така ни представиха Санджар в първите серии, че действително каквото и да направи отсега нататък - за него прошка няма да има.
Предстои му да разбере истината и ако продължи да живее то ще е все едно е в Ада.
Но имайки предвид що за характер ни представиха - не искам да повтарям и да казвам - "Казах ви".
Не ми се връща в началото за да търся кога точно написах, че виждам Санджар горе на скалата - тогава всички или ме подминахте или ми опонирахте.
Не искам да съм лош пророк, но идеята споделена от Хулия Вурал за сериала беше, че хората трябва да намерят по нещо за себе си в този сериал. Беше казала нещо във връзка с насилието /изнасилването/ над жените.

И ако ние зрителите  открием част от   себе си в някой от персонажите - то идеята е да се видим отстрани и какво причиняваме на другите с нашите действия или бездействия.

Санджар - ще е наказан може би не толкова физически /тук сам би се наказал/ колкото психически.
Наре - тя е понесла несправедливостта - от най-близките ѝ хора. Показали са ѝ какво е всъщност за тях. За баща си е пари, за Акън е задоволяване на низки страсти, за Санджар- червено коланче.
Ако остане с разума си докрай - ще е с дъщеря си.
Посланикът и Халисе - ще преминат през доста неща, може би накрая ще се сетят, че трябва да обичат децата си и да тяхна опора, а не врагове. Най-вероятно ще е късно за това.
Акън - ще е занулен със сигурност.
Яхя - за него не зная. В момента прави своята трансформация, но и той ще си получи това което заслужава.
Елван - все повече тази жена печели моето възхищение.  Не зная доколко е учила нещо и дали няма да е добре за нея да започне работа. Така ще се докаже като личност със собствено мнение, воля и самостоятелност. Би било грешка да остане с Яхя.
Зехра - тя е мечтателка и може би Каврук ще е нейният човек накрая.
Менекше - не може злобата, надменността, желанието за власт  да бъдат в крайна сметка поощрявани.
Гедиз - за много хора той е добрият приятел. Показа в екстремни ситуации, че не е така.
Гледа на живота като на забавление, втурва се да помага, възпитан, държи се добре, но да се опитват да направят от него втори Керим Ългаз - не зная. Може и да успеят, но лично аз не приемам за чиста монета всичко което прави. В един момент ще поиска и той Наре.

Така виждам аз нещата, друг може би вижда друго, трети трето.
Колкото хора - толкова мнения.

Но сериалът трябва да има и послание - към жените, към мъжете, към родителите...
Иначе за какво го гледаме, съпреживяваме, коментираме, споделяме какви чувства предизвиква у нас...

# 161

"Въображението рисува, разумът сравнява, вкусът отбира, талантът изпълнява."
Гастон дьо Левис, френски писател
Цитат
Гедиз - за много хора той е добрият приятел. Показа в екстремни ситуации, че не е така.
За приятелството на Наре с Гедиз.
Той и каза, че приятелите всичко си казват.Thinking
За приятелството на Гедиз със Санджар.
Гедиз не каза на Санджар за видеото.Thinking

Зо нервния срив на Наре.
Да не би и друг път да и се е случвало, че Санджар, така умело я успокои.Thinking

Е, така ми се струва, без буквички.Hug

# 162

За приятелството на Наре с Гедиз.
Той и каза, че приятелите всичко си казват.Thinking
За приятелството на Гедиз със Санджар.
Гедиз не каза на Санджар за видеото.Thinking

Зо нервния срив на Наре.
Да не би и друг път да и се е случвало, че Санджар, така умело я успокои.Thinking

Е, така ми се струва, без буквички.Hug

Но Гедиз откъде знаеше, че Санджар преследва Акън?
Да не би все пак да са говорили?

# 163
  • Пловдив

Наре има паник атаки/ от преживяните събития.
Тя и това чесане по главата, също е от преживените стресови състояния.
Явно и Мелек го е наследила, видя наръган Акъв, помните роклята на Менекше.

Мен тази останала половин рокля, ми е като трън в очите.
Ами как да разбере Санджар, та той не се прибира...
Но Елван сега оставайки без дом, може да сподели на Санджар.
Сценаристките имат много скрити оръжия...

# 164

"Има някакво подмолно течение, което извътре тласка човека натам, откъдето той бяга. Забелязала съм, че неведнъж налитам на онова, от което най-много се пазя."
Блага Димитрова-"Пътуване към себе си"

Общи условия

Активация на акаунт