Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 393

• 43 846
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Pleven, Bulgaria
Марта,абсолютно.Беше прекрасна сцена.Аз плаках на онлайна тук.Такъв копнеж,такава любов се четяха в очите на Санджар,че ми скъсаха сърцето.Същото беше и в предходната,когато баща и дъщеря кръстосваха стаята с ръце на гърба.Мелек жадува да бъде с родителите си.И съм сигурна,че тя ще бъде тази,която ще ги събере!
А иначе за Гедиз,мисля,че грешиш.Аз също се настроих срещу актьора и срещу образа му,благодарение на ТТ.Няма пак да пиша за това.Но смятам,че той е благороден човек,ще осмисли нещата и ще докаже,че е верен приятел и брат за Санджар,както и за Наре.Е,ако в утрешния ден сгреша,ще си посипя главата с пепел,но така ме осени в този епизод.Нито Гедиз,нито Наре искат да се случи нещо лошо със Санджар,а знаят,че ще полудее,когато се увери в истината.Той всъщност я знае вече,но ще търси доказателства и ще се увери в това.А тогава.....Бог да му е на помощ!!!!Забележи,че и Наре това повтаряше”Санджар няма да стане убиец”.Няма как да се каже леко такова нещо,а нашият човек е краен,при него няма две възможности.Затова и Наре се стреми да го опази.А Гедиз и съчувства,влюбен е,но още по- отдавна е приятел ма Санджар и години наред е бил свидетел ма страданието му.Каза го ма Наре в 1 еп.,когато ме знаеше коя е.Просто болката на Наре го заслепи,защото тя чу каза и показа истината.Тази истина,която и двамата знает,ще съсипе Санджар.Но Гедиз е добър човек и ще се осъзнае.

# 586
Добър вечер, момичета!:hearts:

Адмирации за неуморния екип, осъществил  превода на серията!!! Flowers Hibiscus
Страхотни сте!!!
Мариянче, благодаря  и за цялата информация, която ни предоставяш!!!!:hearts:
Момичета, толкова хубави постове чета - браво на вас!!!

С ръка на сърце ще си кажа,че  лично на мен серията ми хареса и беше много трогателна!
Музиката подсилваше усещането!
Браво на Енгин и Неслихан  - разплакаха ме! За Берен - нямам думи.
Това дете е истинко бижу!
Имам надежда за щастлив край!
И аз мисля, че Мелек ще ги събере заедно!?!  Дано да е така,
че толкова гладува това дете, докато чакаше баща си! Отстояваше си позицията
и не отстъпваше. Дете с  характер! Прилича на родителите си!!! Трябва да има смисъл накрая!  

Локи също ще изиграе огромна роля затова /да разведе Санджар и Менекше/. Навреме се появи.
Колкото до Зехра си мисля, че Акън ще се опита да й навреди и акцията по
спасяването й ще обедини семейството!

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 07:51 от dunelia

# 587
  • Пловдив

Така започна и така завършиха обясненията. Санджар подсказа на Наре, как да излезе от ситуацията, да го накара да повярва на поредната Акънова лъжа за наръгването, но и да си запази работата в марината. Също така и да го предпази от крайно решение, ако научи истината.
Да видим Санджар какво ще направи с нарушаване на договора, който сключиха.

# 588
Момичета успях да изгледам серията. (Не че не искам винаги да я гледам на секундата, в която излезе с превод, но просто съм много претоварена и понякога не успявам да подредя времето 🙂)
Огромно удоволствие е с превод!
Всичко си е точно на мястото.
Тук Акън ме изкефи с лъжата си, че Наре искала да спре сватбата. Така провокира Санджар да осъзнае, че Наре още го обича. Което пък от своя страна си е истина. И ето как една лъжа води до истината. То не че е хубаво да лъжат толкова Санджар, но нима всеки не иска да го излъжат по възможно най-красивия начин. Който каквото и да говори - това е истината. За съжаление истината никой не я обича. И я гонят с насълзени очи от конака. Всеки иска приказка, легенда, любов, шеги...
А сериалът ни тепърва ще ни оплита в света на изкуството наречено кино...
Благодаря

# 589
Добър вечер!

Благодаря за споделените впечатления за серията. С едни съм съгласна, с други не.
 Гедиз и Санджар са пълни противоположности като характери и биография , но имат едно общо нещо, което обаче в случая е най-важно - добри човеци са. Поне това виждам аз до сега, и на това се надявам историята да има хубаво послание.
  Същото мога да кажа и за зрителите от образувалите се два лагера, само че тук е малко вероятно да се получи пресечна точка, прекалено е голяма пропастта - не може едно 20 годишно момиче да разсъждава като 40-50 годишна жена, въпрос на различен житейски опит, на съвсем различен мироглед. Казвам жена, защото такава е аудиторията главно. И нямам предвид кой е прав и кой крив, просто гледната точка е коренно различна. (малко отклонение - родих децата си късно и не винаги ми е лесно да разбирам и децата, и по-младите им родители).

Надявам се да не се обиди някой 🙂

Така, че като се прави кастинг би трябвало да мислят и за това, не знам 🙄, а бе кофти се получи в този сериал, има някакъв дисонанс в цялата работа. Но пък явно е интересно в известен смисъл, щом се коментира толкова оживено в соц. медии.

Лека вечер!

П. П. И най-куриозното за мен е, че Енгин Акюрек, който няма профили в никоя соц. мрежа, толкова скромен, ненатрапчив, земен, деликатен и странящ от всякаква показност, все е в епицентъра на някакви фенски войни и драми Hushed. Както се казва, няма ненаказано добро 😏 А човека просто е актьор по призвание, професионалист, обича си професията и изцяло е отдаден на нея. И сега съм сигурна,  че ще си изпълни ангажимента перфектно, независимо от всичко и каквото и да му струва това 👏👏👏

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 00:15 от araselia

# 590
Привет, момичета.
Удоволствие е да ви чета. Благодаря ви. И да си знаете, чета всеки пост, нищо не пропускам. Така, че пишете. Моля ви, не спирайте.
Вчера изгледах серията с превод - супер си е, всичко си дойде на място. Направо уцелиха в 10-ката. Имаше много силни моменти, които ми спираха дъха. Когато гледам серията с превод за първи път, използвам мишката само, за да си повторя някоя сцена - не искам нищо да изпусна. А в този филм имам чувството, че всяка реплика е важна. Знаете, че след като изгледам серията, ми трябва малко време, за да си подредя мислите. За мен тази серия беше на Елван. Санджар/Енгин може да присъства 5 минути на екран от близо 3 часа серия, но пък прекрасни, запомнящи се. Тези минути са ми достатъчни, за да ме заредят с емоциите му.

Дано Господ чуе молитвите на тоз' "kötü adam" /лош човек/, тръгнал да търси истината, да намери себе си и светлина да озари потъналото му в тъмнина сърце. Надявам се СЦ да направят нов вариант на "Отело" - нашите Отело и Дездемона /Санджар и Наре/ да не умират и да се съберат, а Яго /Акън/ да си получи заслуженото. Голяма оптимистка съм, не се предавам.

Та, днес съм набрала на Яхя.
Много съм учудена, че не се коментира поведението му. Когато Санджар беше груб с Наре, някои момичета го сочеха с пръст, а сега - нито дума. За разлика от Яхя, тогава бяха само двамата, със сълзи на очи и страдащи от двете страни на вратата. А Яхя какво прави? Унижава Елван пред всички без капка угризение. Това вече не мога и не искам да го приема. И защо? Заради мъжкото си его. Защото е застанала на страната на справедливостта.

Санджар каза на Зехра, че няма доказателства за майка му и само иска тя да се страхува и притеснява до делото. А Яхя, като се подведе по акъла на майка си и сътвори онази глупост с парите, о..а пейзажа /извинявам се за израза/.

Сега Елван му е виновна. Артистката, която изпълнява ролята на Елван се справи чудесно. Смях се с нея, когато тичаше към болницата с чайника в пликчето, страдах, когато Яхя я гонеше и обиждаше и й се възхищавах, когато отстояваше правдата и едва сдържайки сълзите си стоеше гордо и се смееше.

И най-много ме е яд, че всичко това доставяше удоволствие на Менекше.

Дуду се опита да му обясни как мислят хората, ама нерде, кой да я разбере.

Гедиз също се опита да му набие канчето, ама файда йок.

Но ще дойде батко Санджар и ще оправи всичко.

Халисе хубаво си задава някои въпроси, но дали ще си отговори някой ден на тях?

Г-н Байдар/Акън ще го коментирам после, може би. Но Санджар не е решил, не се е справил с него. И мисля, че ще се справи по най-благоприятния за всички начин.

Моля да ме извините за дългия пост, но така чувствам нещата.
За силните сцени с "черното желязо" и "белия памук" ми трябва още малко време, за да ги коментирам.
Той каква я мислеше, а то какво стана.

А двойка Наре-Гедиз ми се струва мисия невъзможна.
Пожелавам ви хубав ден, момичета.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 03:23 от Ваня_С

# 591
Добро утро и хубав ден!

Ваня, то и аз като Санджар на летището за 5 секунди мислех че ще му се метне на врата, ама че съм измамено камилче като Санджар и аз 😳 А то си беше пак сърдечен масаж, поне няма опасност от сърдечна криза при Санджар 🙂

# 592
Добро утро,

Изгледах серията.Интересна, но не коментирам.Hug

Но, музиката ми навява тъга.Не знам само за тази серия ли ще бъде.Thinking

С тревога, очаквам следващата.

Санджар не реагира на казаното от Изабел в свой стил, но е наясно.

Резултатът- на скалата, от трейлъра.

Момичета, Hearts

Лек и приятен ден.

# 593
  • Пловдив

Здравейте и добро утро.
Дали ще ни зарадват с нещо днес? Вероятно утре.
Прочетох ви с удоволствие.
Успешен четвъртък момичета.

# 594

Хубав и успешен ден!

# 595
Heart

"Някои обичат колкото гордостта им позволи, а други - колкото им стигне живота.''
Чарлс Буковски, американски поет, романист и публицист

# 596
Хармония, благодаря за цитатите! По- ценни са ми от повечето коментари тук!

# 597
Хармония,моля те коментирай...Интересна ми е твоята гледна точка ♥️😊🥰.Да не мислиш,че Санджар обича с гордоста си.🤔
Аз нямах възможност снощи да гледам(нападнаха ме гости😪😪😪)от тук от там си откраднах някоя сцена,но ми липсва цялостната картинка.
Хубав ден,момичета!

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 15:07 от Дарриди

# 598
  • Пловдив

Локи влиза в играта...
Чакам развитие по тази линия: Локи, Менекше, Неждет и Санджар.
Надявам се Елван, нали ще е при Наре, след началото на разправиите с Локи и Менекше, да сподели със Санджар за издевателствата над Мелек. Това ще е началото на края за Менекше и повод за развод - силно вярвам. И Халисето ще пострада отново - баба... Иска прошка, ама дали ще е скоро или въобще няма да я получи...

# 599
Марта,абсолютно.Беше прекрасна сцена.Аз плаках на онлайна тук.Такъв копнеж,такава любов се четяха в очите на Санджар,че ми скъсаха сърцето.Същото беше и в предходната,когато баща и дъщеря кръстосваха стаята с ръце на гърба.Мелек жадува да бъде с родителите си.И съм сигурна,че тя ще бъде тази,която ще ги събере!
А иначе за Гедиз,мисля,че грешиш.Аз също се настроих срещу актьора и срещу образа му,благодарение на ТТ.Няма пак да пиша за това.Но смятам,че той е благороден човек,ще осмисли нещата и ще докаже,че е верен приятел и брат за Санджар,както и за Наре.Е,ако в утрешния ден сгреша,ще си посипя главата с пепел,но така ме осени в този епизод.Нито Гедиз,нито Наре искат да се случи нещо лошо със Санджар,а знаят,че ще полудее,когато се увери в истината.Той всъщност я знае вече,но ще търси доказателства и ще се увери в това.А тогава.....Бог да му е на помощ!!!!Забележи,че и Наре това повтаряше”Санджар няма да стане убиец”.Няма как да се каже леко такова нещо,а нашият човек е краен,при него няма две възможности.Затова и Наре се стреми да го опази.А Гедиз и съчувства,влюбен е,но още по- отдавна е приятел ма Санджар и години наред е бил свидетел ма страданието му.Каза го ма Наре в 1 еп.,когато ме знаеше коя е.Просто болката на Наре го заслепи,защото тя чу каза и показа истината.Тази истина,която и двамата знает,ще съсипе Санджар.Но Гедиз е добър човек и ще се осъзнае.

Нуше напълно съм съгласна с написаното от теб, освен с бъдещото време използвано в тези две изречения.
Мисля, че Гедиз е един от най- осъзнатите герои в историята и не веднъж и два пъти доказа, че е добър приятел.
Няма драми, няма крайности или неадекватно поведение (освен боя над Санджар).
На доста от останалите герои им избиха чивиите с трайни последици по- рано или по- късно, неговите все още удържат напъна.
Може би предстои да се случи..., ще видим...

Мислила съм си, как бих постъпила на негово място.
Да не забравяме, че в него също бушуват чувства, за които никой не знае или не го е грижа!
Може би досега щях да съм напуснала сцената с еднопосочен билет за там, откъдето сам дошла.
Вместо да понасям несподелеността в очите на любимия човек и подозрението и яда в очите на най- добрия ми приятел.

Но Гедиз не бяга, като мен, остава.
Избира трудния път. Ако успее да остане балансиран в разгара, на всичко това ще бъде впечатляващо!

Същото мога да кажа и за зрителите от образувалите се два лагера, само че тук е малко вероятно да се получи пресечна точка, прекалено е голяма пропастта - не може едно 20 годишно момиче да разсъждава като 40-50 годишна жена, въпрос на различен житейски опит, на съвсем различен мироглед. Казвам жена, защото такава е аудиторията главно. И нямам предвид кой е прав и кой крив, просто гледната точка е коренно различна.

Така, че като се прави кастинг би трябвало да мислят и за това, не знам

araselia, не знам дали ще ми повярваш, но и след третото четене на тази част не схванах, кои са 20 годишните, кои 40-50, и как кастът на актьорите е повлиял върху възприятието на различните възрастови групи?

Общи условия

Активация на акаунт