Плюсове и минуси на кварталите в София - 8 тема

• 44 837
  • 797
  •   1
Отговори
# 300
Не са разтеглени, Попеа, апартаментът наистина е доста голям. Напудрени са, но пък аз написах, че е за ремонт - кухнята и банята са ок, другото е за оправяне.

Ето това е блока, до него има друго ЕПК, останалото са къщи и нови кооперации. Не излизах на терасата, та не мога да кажа какво се вижда от нея точно, но от мапс може да се види какво има наоколо.

Едит: не ми работи линка, но адресът е ул. Майор Горгалов 31.

# 301
Някакви мнения за Хаджи Димитър? Предстои ми покупка на апартамент и всички брокери ми го препоръчват Simple Smile Намалял ли е шума от самолетите през последните години (навсякъде пише, че се работи по това). Това проблем ли е според вас?

Ще съм благодарен за всякакви мнения, тъй като не познавам района.

Шума се чува, имаме познати, които живеят там. Също така има ТЕЦ, но не и топла вода през ТЕЦ-а, а само отопление или нещо такова, което за мен беше странно, но пък ако ви е важно, да знаете. Като се разхождахме видяхме доста полянки, нещо като малки паркчета, с пейки и катерушки, доста магазини, малко мургави хора на места, но то е нормално Smiley Тротоарите на места бяха зле и забелязах доста стари къщи с потенциал да станат нови блокове. Ние не сме го изключили като квартал иначе.

Пък за Бъкстон звъннах брокерката ме посрещна с това, че на собствениците им е писнало сякакви хора да ходят да го гледат. Smiley Още не ми е върнала обаждане.

# 302
Еми като им е писнало да свалят обявата и да не се занимават... Много ги обичам такива. Пък може и да се сетиш, че е малко надценен, като от 5 месеца "всякакви хора" ходят да го гледат и не купуват Grinning

# 303
  А какъв е проблемът с регистрацията на наематели?

# 304
Не могат хазяите да ги отпишат след това (или поне става доста трудно, с губене на много време), а има лимит колко хора може да са регистрирани в един апартамент.

# 305
  • София
Здравейте Simple Smile

Търся препоръка за квартал, с мъжа ми към момента живеем под наем в студентски град, но тъй като очакваме бебе искаме скоро да се преместим. Имаме следните изисквания: спокоен квартал, без множество заведения, в близост до добра детска градина и училище, парк, близо до центъра, задължително в близост до метро, бюджета ни е до 650лв, макс 700 Simple Smile
Сега ми излезе във ФБ, Люлин 10 - метрото е близо, парка е отсреща, апартамента е добър. 650 лв https://m.imot.bg/details/2c159316591563025

# 306
И в този двустаен къде ще гледат бебето? В спалнята няма място за детско легло. Иначе са сам/двойка без деца е идеален.

Има отделна тема за наемите, може би там е по-подходящо да се пита.

# 307
Благодаря за препоръките Simple Smile
Люлин е краен вариант за нас, тъй като по наши наблюдение е доста шумничко, а ние бягаме точно от шума.  Щяхме да останем в сегашната квартира, ако не беше именно ужасният шум - заведения, гонки, пеещи по улиците и т.н Simple Smile

# 308
Хиподрума.. но не знам какви училища и ДГ има.

# 309
Не са разтеглени, Попеа, апартаментът наистина е доста голям. Напудрени са, но пък аз написах, че е за ремонт - кухнята и банята са ок, другото е за оправяне.

Ето това е блока, до него има друго ЕПК, останалото са къщи и нови кооперации. Не излизах на терасата, та не мога да кажа какво се вижда от нея точно, но от мапс може да се види какво има наоколо.

Едит: не ми работи линка, но адресът е ул. Майор Горгалов 31.
Интересно, аз останах с впечатлението, че става дума за ЕПК, а пък на този адрес не виждам такова нещо?

# 310
Интересно, аз останах с впечатлението, че става дума за ЕПК, а пък на този адрес не виждам такова нещо?

Може и да бъркам номера, това ми излезе в сърча ми и понеже само това съм гледала там, реших че е този номер. Улицата е същата.

# 311
Някакви мнения за Хаджи Димитър? Предстои ми покупка на апартамент и всички брокери ми го препоръчват Simple Smile Намалял ли е шума от самолетите през последните години (навсякъде пише, че се работи по това). Това проблем ли е според вас?

Ще съм благодарен за всякакви мнения, тъй като не познавам района.

Шума се чува, имаме познати, които живеят там. Също така има ТЕЦ, но не и топла вода през ТЕЦ-а, а само отопление или нещо такова, което за мен беше странно, но пък ако ви е важно, да знаете. Като се разхождахме видяхме доста полянки, нещо като малки паркчета, с пейки и катерушки, доста магазини, малко мургави хора на места, но то е нормално Smiley Тротоарите на места бяха зле и забелязах доста стари къщи с потенциал да станат нови блокове. Ние не сме го изключили като квартал иначе.

Пък за Бъкстон звъннах брокерката ме посрещна с това, че на собствениците им е писнало сякакви хора да ходят да го гледат. Smiley Още не ми е върнала обаждане.
Не за всички квартали е нормално. Това е една от причините, поради която някои квартали са по-хубави от други.

# 312
Беше в кръга на шегата, от едно разхождане в квартала можеш да добиеш представа какво е населението. Smiley

# 313
Хич не е шега. Хаджи Димитър има част, където се срещат лилавите.

# 314
За това и го споменах? Пък вече всеки отива и си преценява.

Общи условия

Активация на акаунт