Плюсове и минуси на кварталите в София - 8 тема

• 42 659
  • 797
  •   2
Отговори
# 630
  • Blondeville
Аз имам стари впечатления от района, майка ми беше учителка във вече несъществуващо училище там. Изобщо не ми харесваше тогава, запуснати и рушащи се кооперации, имаше си доста роми. Но това е преди години, сега как е не знам.

# 631
Малко на изуст пиша, но за метални решетки по прозорците май се изискваше някакво разрешение... Който се интересува - може да провери съответните разпоредби, но на съседи на първи етаж бяха правили някакъв проблем преди време и те ги демонтираха. А ги бяха сложили, защото 2 или 3 пъти ги обираха. Не мога да ги питам за подробности, защото вече не живея там, но не е лошо да се проучи преди да се слага/коментира.

# 632
  • София
Като цяло кварталът е спокоен, има циганско присъствие, но хората протестираха и ще го изнесат. Тези, които са там - жени и деца, не крадат в квартала, основно ровят по кофите.
Иначе има доста зеленина и 2 детски градини, което не и за подценяване. Има и много добър градски транспорт.
Питайте, ако нещо друго Ви интересува. Имаме 2 апартамента там.

# 633
Здравейте,

Скоро ще се местя да живея в ново жилище в квартал Хаджи Димитър в частта, която навремето се е казвала Стефан Караджа. Бихте ли споделили мнение за живота там, минусите и плюсовете на района. Като цяло бихте ли препоръчали квартала на приятел или роднина?

Благодаря!

# 634
Мои роднини живеят там, аз като дете също съм живяла там. Всичко е супер освен че преди няколко месвца ги ограбиха.

# 635
До края на миналата година живеех в квартала,но на квартира. Много ми хареса-има междублоково пространство,което в много квартали вече липсва,има училище,големи магазини като Фантастико,Била,Кауфланд,пазар и парк Герена също са близо. А вече има и метростанция,така че според мен добър избор. Но наистина обезопасете,особено ако сте на по долен етаж. Нас ни ограбиха докато спим и прозореца беше отворен " на ножица" на 2ри етаж.

# 636
Като цяло кварталът е спокоен, има циганско присъствие, но хората протестираха и ще го изнесат. Тези, които са там - жени и деца, не крадат в квартала, основно ровят по кофите.
Иначе има доста зеленина и 2 детски градини, което не и за подценяване. Има и много добър градски транспорт.
Питайте, ако нещо друго Ви интересува. Имаме 2 апартамента там.
То ако ставаше така лесно да ги изселят, нямаше да има ромляни в цяла София. Хората в Красна поляна протестират от 20 години, а виетнамските общежития си стоят там от край време. Всеки път “ще ги махнем до година” и така. Не се успокоявайте, че с няколко протеста ще се реши този въпрос.

# 637
не харесвам този квартал

# 638
Много благодаря за мненията. Ще се радвам и на още коментари. Ако мога да бъда полезна аз имам опит с Дружба1 и 2 5та част, както и с Хаджи Димитър.

# 639
  • WonderLand
Аз също харесвам квартала, живяла съм точно в частта Стефан Караджа и като се случи да минем от там ме обзема носталгия. Но иначе е широко, бърз и лесен танспорт до центъра, до гарата, бързо влизаш и излизаш от София, има големи магазини, пазарчета. Самолетите обаче са много, минават ниско в тази част и са доста шумни.

# 640
Благодаря за отговорите, не се притеснявам от кражби (за сега), тъй като съм капарирал апартамент в чисто нова кооперация с видео наблюдение и охрана на партерен етаж, но знае ли човек. Няколко пъти ходих да го гледам квартала и не ми се стори лош, въпреки че в момента живея в центъра точно до ЦУМ, но обстоятелствата са такива, че се наложи да продам сегашното жилище.  Бих се радвал на още мнение от настоящи или бивши живущи там Simple Smile.

# 641
Благодаря за отговорите, не се притеснявам от кражби (за сега), тъй като съм капарирал апартамент в чисто нова кооперация с видео наблюдение и охрана на партерен етаж, но знае ли човек. Няколко пъти ходих да го гледам квартала и не ми се стори лош, въпреки че в момента живея в центъра точно до ЦУМ, но обстоятелствата са такива, че се наложи да продам сегашното жилище.  Бих се радвал на още мнение от настоящи или бивши живущи там Simple Smile.
Здравейте за Захарна фабрика ли пишете или за Хаджи Димитър?

# 642
Здравейте за Захарна фабрика ли пишете или за Хаджи Димитър?

Питам за живота в квартал Хаджи Димитър, тъй като там съм капарирал жилище и след 1 година ще се местя да живея.

# 643
Живота в "Х.Димитър" си е абсолютно стандартен. Има магазини, транспорт, училища, недостиг на детски градини, паркове, здравни центрове. Кражбите определено не подлежат на райониране - краде се, ако има какво и как. Самолетите /поне в момента/ са редки, а нископрелитащите и силно бучащи са всъщност изключение. Случват се понякога, не е като да няма, ама предполагам, че живеещите до метрото са по-"ощастливени" от към шум, който даже си има разписание Simple Smile
Това, за което се сещам, е че все повече не достигат местата за паркиране. А това може да се окаже по-голяма драма от всичко останало.

# 644
  • София
А в кои части, зони няма присъствие на цигани? (За Дружбите, Х. Димитър...Суха река)? Живял съм в Обеля 2 и Овча Купел 1... и избягвам такива.

Общи условия

Активация на акаунт