На море в България 2020 г.! - 1

• 46 428
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Доколкото слушах днес министърката - подготвят наредба за защита на туроператорите и ще се издават ваучери, вместо да се анулират почивки.

# 256
  • София
И кога ще го ползвам този ваучер? Аз не мисля, че хората ще се юрнат по почивки след като мине извънредното положение. Нали си представяте какво ще стане, ако дойде само един заразен чужденец в хотел! В крайна сметка това са фосмажорни обстоятелства, които са упоменати в договорите!!!

# 257
И кога ще го ползвам този ваучер? Аз не мисля, че хората ще се юрнат по почивки след като мине извънредното положение. Нали си представяте какво ще стане, ако дойде само един заразен чужденец в хотел! В крайна сметка това са фосмажорни обстоятелства, които са упоменати в договорите!!!
До 24 месеца да важи ваучера е предложението. Опитват се хем вълкът да е сит, хем агнето цяло.

# 258
  • Sofia
Само едно не ми е ясно. Ако случайно 10 или 20% от ТО/ТА вземат, че обявят фалити (не им го пожелавам, дори не искам и да го помислям).... Но нека бъдем реалисти, ако това все пак се случи, става много интересно, кой ще възстанови блокираните във ваучери средства? Или всички ще пийнем по една студена вода и ще се радваме, че сме живи!

# 259
Като фалират туроператорите и това няма да има.

# 260
  • ВАРНА
Най-доброто е да се резервира почивка след 20 юни....те така или иначе няма да отворят минимум до 15 юни никой.....но далеч по-добре е почивка юли или септември 2020  от отлагане за 2021г.....

сега ще ми наскочат много народ.

# 261
Нашата е от 22 юни Grinning
Силно се надявам да я реализираме

# 262
  • В.Търново
Най-доброто е да се резервира почивка след 20 юни....те така или иначе няма да отворят минимум до 15 юни никой.....но далеч по-добре е почивка юли или септември 2020  от отлагане за 2021г.....

Защо юли или септември?Август къде се губи? Rolling Eyes
И аз съм на мнение да не се чака до 2021г.Сега,ако е трагично положението и няма изход щем-не щем ще го оставим за 2021г.

# 263
Аз съм с резервация за юни с Ник Травел. Не съм предприемала нищо за анулация на почивката. Ще изчакам до края на април месец и ще решавам какво да правя. Ник Травел е ТО. Собственикът се казва Николай Колев. Не съм депозирала голяма сума, така че дори нищо да не ми се възстанови няма да е голям проблем. Ако ми предложат друг период, пред това да не ми се върнат парите може и да приема. Въпросът при мен е, че хотела се управлява от чужда компания и се посещава основно от британци, което е предпоставка изобщо да не отвори това лято. От договора до накъде става ясно, че ако контрагента върне парити без неустойка, то и ТО ще ги възстанови в пълен размер. Има и две опции за замяна на резевациата с друга и за друг период. Предполагам, че всички ТА и ТО, очакват решение от правителството, за да знаят как да процедират.

# 264
  • ВАРНА

Защо юли или септември?Август къде се губи? Rolling Eyes
И аз съм на мнение да не се чака до 2021г.Сега,ако е трагично положението и няма изход щем-не щем ще го оставим за 2021г.

Август се губи само защото дори и тази година/ не знайно защо/ е ужасяващо скъп...писах на предната стр...
- който може да си го позволи Евала  -  супер перфектен е!   И после септември.

А за 2021 г....все повече се плаша....вече взеха всички страни и Турция  мерки за подпомагане след кризата с вируса да не стана страшно....
само България отсега ни зомбират че пари няма да има като помощ или някакъв вид подобни и ми се струва че само в България ще бъде много тежка финансовата криза след 5-6 месеца.

# 265
Леле, хора, като ви чета, направо се чудя, вие безсмъртни ли сте? Всеки за криза говори, аз се моля да оцелея, човек като е жив и здрав, все някак се оправя, а вие за кризата ми говорите.
Ама може би сте здрави, аз имам хронично заболяване и от моята камбанария си гледам.

# 266

Че то има лесно - няма да отварят границите.
АМа то па като няма чужденци един сезон ще е, един инклузив Simple Smile)

Само да разрешат - отиваме, не ни е страх от Коронката.

# 267
  • София
A,  ние до тогаз ще сме я преболедували Короната. Едва ли ще ни прескочи. Пак ще ни е страх повече от стомашно -чревните по морето и от комарите. Grinning

# 268
  • София
Извънредното положение вече е до 12 май.

# 269
  • София
Извънредното положение вече е до 12 май.
Кой ви каза?

Общи условия

Активация на акаунт