На море в България 2020 г.! - 1

• 46 349
  • 745
  •   1
Отговори
# 450

Това пише в моя договор за анулация . Почивката е от 22  август , не вярвам да сме в  ИП , може тогава да има шанс за море . Повече ме притеснява какво ще е нивото и качеството на хотел насочен най-вече към чужденци при затворени граници .
Мен също това ме притеснява. ММ е склонен, ако всичко друго е ок, да отложим за септември. Ние и без това основно почиваме юни и септември. Аз се притеснавям, дали вирусът ще е изчистен навсякъде и дали отивайки в хотела и на плажа, няма да се заразим, а аз съм рискова.
Аз съм по склонна или да резервирам друга почивка на друго място в страната или да отложа почивката за 2021 г., или просто да взема ваучер, пъка по-натам да реша кога и къде да го ползвам. Много обичам морето, много харесвам хотела, но точно защото основно се посещава от чужденци, не ми си рискува.

# 451
  • София
fatalina, мисля че от 1-ви септември чужденците са си отишли , масово.
Та ако сте рискови , по -добре тогава. Лошото е че човек от сега няма как да знае. Та по-добре ваучер и септември ако прецените да идете.
Аз се чудя дали като дойде времето , ще има ТА която да не е фалирала и ще има към кого да се обърне човек изобщо. Thinking

# 452
  • Варна
Чужденците масово почиват до края на Август, през Септември още ги има, но са малко, основно защото училищата им започват масово учебната година от 01.Септември, т.е. на почивка остават само пенсионерите и младите без деца. Като гледам положението във Варна с туроператорите (работата ми е донякъде свързана с туристическия бранш, както и преди съм споменавала), не е на добре работата. Това което крепи все още положението е неяснотата от кога ще може изобщо да започне сезона, надеждата умира последна. Всеки се надява, но както се казва пътя към ада е постлан с добри намерения. И като знам табиета на повечето няма да се учудя ако след откриването на сезона масово започнат фалити един след друг, след като окончателно се изясни положението, а то не е розово. Само лично мнение. Ако обмисляте канселиране на почивки, сега е момента за реакция, после може и да е късно. А ако след това все пак решите да отидете на почивка, като гледам няма да има никакъв проблем с ласт минит резервация и то на добри цени.

# 453
  • Варна
Във Варна има и балнеолечение. Първите туристи идват още през април. Не може да се предвиди придвижването им. Ако останат ограниченията за чужди граждани, ще бъде полезен ход за бг почиващите. Но не вярвам. Надявам се, някои хотелиери да приземят надценените си оферти.

# 454
  • Варна
Не са много надценените оферти за почивка, не и последните години. Хотелите масово вече се състезават не с цените си, а по-скоро кой колко повече може да предложи на почиващите. Преди години масово се почиваше на ББ, после на ХБ, след това масово на АИ, а сега модерното е УАИ. Всичко това струва пари, не може хората да искат камари с неща и това да не е включено в цената. Друг е въпросът дали хората изобщо ползват и половината неща за които са платили, но те така са си прецинили и са си платили. Цените няма как да станат много по-ниски, освен ако не се премине от УАИ на обикновен АИ, или по-ниско.

# 455
  • В.Търново
И аз се притеснявам, че застраховката на Визитбг/ Съни турс изтича средата на юни.Агенцията няма да има вина, ако застрахователната компания откаже да преподпише с тях.
Със сигурност, който сега иска анулиране за лятна почивка, няма да я уважат.Категорично!Ще се чака да дойде 13 май да се решава от министерството как ще се процедира по-нататък, дали ще продължават с извънредното, дали ще отворят въобще хотели юни и т.н.

# 456
  • Варна
MariaNova, визирам съотношението качество- цена. Обществена тайна е лошото обслужване. Дори в сравнение с Гърция и Турция има доста да наваксваме. Познавам собственици на хотели. Единици са съвестните. Но в никоя турагенция няма да обяснят риска от хранене онклузив или замърсяването с фекални води на плажове. Особенно бившите села, без елементарна инфраструктура имат фрапантни цени.

# 457
  • Варна
Viviana91, ние от много години, може би 10-тина някъде, не стъпваме на АИ или УАИ. Просто никога не успяваме да консумираме такива количества храна, пиене и други неща, които да си струват разликата в цената. Има такива туристи, които могат да погълнат почти неограничени количества храна, сутрин да чакат ресторанта да отвори и така, все едно затова са отишли на почивка. За тях определено си струва, но не и за нас. Все някой трябва да плати сметката за разхищението на храната и пиенето, ами не ни харесва да сме ние.

# 458
fatalina, мисля че от 1-ви септември чужденците са си отишли , масово.
Та ако сте рискови , по -добре тогава. Лошото е че човек от сега няма как да знае. Та по-добре ваучер и септември ако прецените да идете.
Аз се чудя дали като дойде времето , ще има ТА която да не е фалирала и ще има към кого да се обърне човек изобщо. Thinking
Wooden, в хотела, в който имам резервация чуждите туристи започват да идват от май, а последните си отиват в началото на октомври.За това нямам гаранция, че септември няма да има чужденци. В извън активен сезон, основно се посещават от млади хора без и с малки деца и от възрастни хора, но хотелът винаги е пълен на макс. Поне до сега беше така. Хотелът се управлява от TUI и си ги докарва на групи всяка седмица, основно англичани, малко французи и германци. Миналото лято за цвят имаше и две семейства руснаци и около 5 семейства българи. При това положение, се чудя дали изобщо хотелът ще отвори тази година, след като почти всички полети са спрени и най-вече на нискотарифните компании, с които тези хора пътуват, за да са им евтини пакетите. За сега следя сайта на TUI и хотелът все още се предлага и за тази година, но ще видим какво ще стане.

# 459

Добре ,а ако в предпарителната оферта,която всеки получава преди да потвърди резервацията е упоменат срок за анулиране без неустойка различен от клаузите на договора дали няма да може да се възползва от точка 5.6?

Примерно аз в офертата,която съм получила по e-mail ми е упоменато,че мога да анулирам без неустойка до 30 дни преди почивката и дали реално точка 5.6 при това положение не анулира останалите подточки и трябва да ми върнат цялата сума без неустойка.

# 460
Добре ,а ако в предпарителната оферта,която всеки получава преди да потвърди резервацията е упоменат срок за анулиране без неустойка различен от клаузите на договора дали няма да може да се възползва от точка 5.6?

Примерно аз в офертата,която съм получила по e-mail ми е упоменато,че мога да анулирам без неустойка до 30 дни преди почивката и дали реално точка 5.6 при това положение не анулира останалите подточки и трябва да ми върнат цялата сума без неустойка.
[/quote]
Ако и Вие сте с договор на Ник Травел, който тук е цитиран, то според мен в момента сме в хипотезата на клаузите от 2.9. В случай на извънредно обстоятелство, непреодолима сила ...до 2.9.3. включително, както и 2.11.2. Т.е. отпадат всичи останали клаузи. Не случайно всички указания към ТА/ТО са в тази посока. Ето от тези документи става ясно как в момента се процедира и то само за почивки, екскурзии и пакети, чийто дати съвпадат с периода на ИП, за останалите ако сега анулирате пак ще чакате 1 месец след отмяна на ИП, за да Ви върнат парите евенуално, но тогава ще бъде без или с неустойка, според условията на договора с ТА/ТО.
https://kzp.bg/novini/ukazaniya-i-preporaki-na-ministerstvoto-na … -na-potrebitelite
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=147369
Виж. чл. 25 от измененито и допълнението на Закона за мерките и действията по време на ИП.
Извънредното положение за това е извънредно, защото нищо не се случва както в друго нормално време.
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=147391

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 22:52 от fatalina

# 461
Моля, пишете по темата.
За проблемите в туризма и икономическата обстановка като цяло, заповядайте в тази тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1192360

# 462
Тур. бранш не му дреме дали българскити туристи ще отидат на море в БГ. Плачат за падане на визите за руските туристи и видиш ли за турските. Платените чадъри пък вместо да са безплатни, както спомена Ангелкова, щели да бъдат на голямо разстоание, за сметка на свободната зона.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 18:19 от Не се сърди, човече

# 463
  • В.Търново
В такъв случай може наистина да се наложи да си анулирам почивката.Не искам чужди туристи.Особено руснаците, които са супер невъзпитани, блъскащи се, ровещи в храната.

В такъв случай може тотално да си загубят българските туристи.

# 464
В такъв случай може наистина да се наложи да си анулирам почивката.Не искам чужди туристи.Особено руснаците, които са супер невъзпитани, блъскащи се, ровещи в храната.

В такъв случай може тотално да си загубят българските туристи.

Със сигурност много от българските туристи ще се откажат от големи хотели на Ол Инклузив. Със или без чужденци, не мога да си представя след тази масова психоза,от която уж се пазя, да се храня на блок маса и да дебна непрекъснато кой къде бърка. Това почивка ли ще е?! Истината е,че ще мине доста време преди да се изчисти тази гадост. И много време ще бъдем нащрек.
За мен варианта тази година (както и други коментираха) е вила и максимално отделени от останалите. Представата ми за хубава почивка не е да готвя,пък и ни ми се получава кой знае колко. Резервирала съм вила в Гърция със самостоятелна градина и барбекю. Така ми звучи едва идея по- безопасно и приемливо.
Само да сме живи и здрави. Пък да видим и границите,де...

Общи условия

Активация на акаунт