На море в България 2020 г.! - 1

 • 43 449
 • 745
 •   1
Отговори
# 720
 • Мнения: 877
Хе, хе ...
Мечтанията на нашата министърка
и
Официалното комюнике от срещата на министрите на туризма
а
тук
е официалната декларация на министрите.
С две думи, не било компютри, а компоти.
Тепърва ще се умува как да стават туристическите пътувания и то в рамките на ЕС и едва тогава за други страни и т.н.

За декларациите ... Ми то трябва цял кочан декларации за освобождаване от отговорност да си нося. За хотелиера, за концесионера на плажа, за келнера в ресторанта, за минувачите по улиците на курорта, които срещам. До тук добре, ама тези декларации само за короната ли ще са, или и за коли-форми, салмонела, падане на саксия върху главата ми и прочее ...

# 721
 • София
 • Мнения: 5 851
Явно зависи изцяло от политиката на конкретния хотел, даже не от политиката на Съни.
На нас Съни ни казаха,  за Дюни,  че се връщат на 100% аванси , ако поискаме, но до 30 дни преди настаняването.
Това било политика на Дюни и категорично го казаха, Ние ще помислим, ама както е тръгнало... то май друг начин няма... Ние сме с резервация за юли

# 722
 • Сф
 • Мнения: 10 538
ами ако хотелите си работят по това време-15.08, както всички начело с министърката си правят сметка още от юли даже, то всъщност ще изкарат по ваша вина,че не желаете почивката си и ще си удържат 50% от сумата или както е там по договор.
Това с ваучерите е самоинициатива на агенциите все още, няма спуснато от МТуризма нещо конкретно като гаранция за никой!
Анулирайте си или чакайте какво ще предложат по натам.ако изобщо предложат нещо друго освен да си ходите на почивката с маска и ръкавици и на сменно хранене. Не виждате ли , че вече мъдрят декларации за собствен риск.Хотела иска да печели лятото, министъра също неще да скапва сезона,агенциите също целят печалба и кой ще е най-уязвим?Клиента който ще тръгне с 2 шишета белина на море . Имам познати с прехвърлена уж резервация за догодина, просто защото е за европ.страни и музеи и тн.Но какво ще се случи дотогава никой не знае.Пари няма, преведени били  и няма да им върнат.

# 723
 • Варна
 • Мнения: 14 493
КПП-тата и задължителното носене на маски остават до м. септември. Заблуда е, че ще се почива по нормален начин. Всичко ще подлежи на контрол. Стриктна хигиена от хотелиери не очаквайте. Това са допълнителни разходи.

# 724
 • Мнения: 268
Да, ще трябва да се изчака явно. Но ако нещата бъдат такива, каквито се говори, не мисля да ходя, да не мога да ползвам басей, ол инклузив и други неща, за които съм платила. Става въпрос за хотел Белла Виста. Но все пак аз имам договорни отношения туроператора, не с хотела. Въпроса е, че не си искам парите, искам примерно да ходя зимата някъде или пролетта, или другото лято, какъвто вариант могат да предложат. Ще прежаля капарото, но Съни турс ще  загубят един редовен клиент и доста други, защото ще се постарая нито един мой познат или приятел да резервира вече през тях.

# 725
 • Мнения: 877
КПП-тата ще ги махнат по няколко причини:
1. Видя се, че от тях файда няма. Голямото Великденско Пътуване (което всъщност не беше чак толкова голямо) доказа това. Увеличаването на броя на заразените, което може да се дължи на това пътуване (ако изобщо е причинено от него) не беше голямо. Напротив, видя се, че медицинските кадри не мога да пазят нито себе си, нито пациентите и от там дойдоха доста заразени. Колко ще дойдат от проспания полет от Амстердам, тепърва ще видим.
2. Полицията няма човешкия ресурс да поддържа необходимия брой хора на КПП-тата. Впрегнали са всичко налично, че и МВР академията.
3. До края на ИП, полицаите на първа линия получават по 650лв бонус, което прави 10 милиона на месец.  Да видим за колко месеца ще имат пари за този бонус.
Ако КПП-тата не паднат в края на ИП, то може да се очаква най-много до края на май.

# 726
 • Варна
 • Мнения: 14 493
Официално съобщиха, че остават и след ИП, до септември. Аз не мога да напусна Варна. Не лъжа, нямам фиктивни документи. Изобщо не са проформа. Хора, с бизнес и производствен цех за мебели са допуснати, след много нерви и преговори. Същевременно е пълно с коли от София,Силистра и Толбухин- парадокс.

# 727
 • Сф
 • Мнения: 10 538
Да, ще трябва да се изчака явно. Но ако нещата бъдат такива, каквито се говори, не мисля да ходя, да не мога да ползвам басей, ол инклузив и други неща, за които съм платила. Става въпрос за хотел Белла Виста. Но все пак аз имам договорни отношения туроператора, не с хотела. Въпроса е, че не си искам парите, искам примерно да ходя зимата някъде или пролетта, или другото лято, какъвто вариант могат да предложат. Ще прежаля капарото, но Съни турс ще  загубят един редовен клиент и доста други, защото ще се постарая нито един мой познат или приятел да резервира вече през тях.
Ами изчакай наистина поне до месец преди почивката, то ще се види как вървят нещата.до 14 дни преди фин. плащане мисля, може да си анулираш и да си вземеш 50 % от капарото, ако не ти предложат ваучер  за догодина

# 728
 • Мнения: 877
Официално съобщиха, че остават и след ИП, до септември.
Може ли линк към съобщението, щом е официално?

# 729
 • Мнения: 6 233
Ваучери се предоставят, само ако датите за настаняване и почивка ти съвпадат с периода на ИП. В никаква други ситуалиция не предлагат ваучери. Третират те точно все  едно всичко си е наред, а ти сам си решил да се откажеш от почивката. Не са само Съни Турс, а явно всички процедират така. Като до сега нямаше точни и ясни указания и правила от МТ, така ще ни цакат нас, потребителите. МТ си гледа интереса на тур. бранш, че иначе ще и катурнат стола.
А пък ние дето ги финансираме, кучета ни яли!
И КПП-та ще останат и маските и още много други ограничения, но това не пречи на ТА/ТО да се правят на луди и да си удържат парите. Само трябва да са наясно, че сега като влезнат в очите на туристите с тъпата си политика към клиентите, после ще гризнат съвсем дървото, защото никой повече няма да прави резервации през тях. Не знам дали сега са пред фалит, но само след няколоко месеца ще са, като никой не им търси услугите. В крайна сметка, човек може сам да си резервира хотел, пътуване и т.н.

# 730
 • Мнения: 9 456
Не виждате ли , че вече мъдрят декларации за собствен риск.Хотела иска да печели лятото, министъра също неще да скапва сезона,агенциите също целят печалба и кой ще е най-уязвим?Клиента ...

Именно! Не става всичко да е за сметка на "клиента"!
Значи да "влезем в положение на хотелиери, ресторантьори, тур.агенции и не знам още кои", правейки ранни резервации, които обаче не можем да отменим, предвид положението, липсата на доходи, работа и пр.?!?

Освен скубането в банки, които въпреки, че са чуждестранни, тук си дерибействат както искат, скубането от всички монополисти, данъчни..да не ги изброявам всички хиени.

Сори за негативния и ядосан пост, ама се чудя Ангелкова БЪЛГАРСКИ министър ли е или нечий чуждестранен, защото не виждам никъде да защитава българския турист.

# 731
 • В.Търново
 • Мнения: 6 655
ББ вчера каза, че ще се вкара закон, след падане на извънредното положение.Тогава при неспазване на някои от точките по закона като не носене на маска например ще могат да те арестуват, предполагам.
https://www.youtube.com/watch?v=-t5KEQbZYfU&fbclid=IwAR3M33r … P2FKHH3soVQ1nGPx8

Аз звъннах до Съни Турс преди малко да си искам номера на резервацията, че съм го забутала някъде.За Албена ми казаха, че курорта няма да работи с целия си капацитет, разполагат и с голяма плажна ивица и няма да има проблем с разпределението на плажа.Попитах за басейна, казаха че ще работи.За храната разбрахме вече, че ще е на смени.Казаха, че Албена е може би единствения курорт имащ възможност да спази всички изисквания за хигиена, може би защото е на един собственик и има голям запас от хотели.Щяло да има високи санкции и не е в техен интерес да не ги изпълнят.
тези, които имат резервация за юли, август, изчакайте.А, ако не сте сигурни, че хотела, в който сте резервирали и няма да спази изискванията отменете резервацията, но когато дойде време.Дано поне ви дадат ваучер в краен случай.

# 732
 • Мнения: 3 505
Как предлагат да става изхранването в големите хотели?
Май не е много ясно. Аз си представях новият ОИ да е нещо от сорта на А Ла карт ресторантите. Сядаш, поръчваш, хапваш, ставаш и заминаваш! А те как си го представят не знам. Simple Smile Като гледам и слушам госпожа Министърката, хич не съм обнадеждена!
То ако всички хранения са със сервиране, ОИ щеше да е много привлекателен за мен. Струва ми се, че в сезона би било брутално скъпо да се осигури подобно обслужване.

# 733
 • Мнения: 6 233
Няма никакъв шанс храненето в големите хотели да е на А Ла Карт със серивране, по простата причина, че няма такива големи ресторанти, които да поемат едновременно всички туристи и най-вече защото няма от къде да намерят толкова персонал, който да обслужва всички. Представете си 500 човека как се изхранват с поръчки за всяка маса. Колко готвача и каква оборудванан кухня тряба да имат на разположение, за да смогват с поръчките?! Те за ОИ не могат да осигурят персонал и хората работат по 12 - 15 часа, та камоли да е на свободна консумация по меню. Няма как да се организира такова нещо. Не случайно големите хотели работят или само на ВВ или на ОИ.

# 734
 • Варна
 • Мнения: 765
ИП ще си падне Май месец, както си е планирано, а КПП-тата и до Септември да останат, ако ще и до другия Септември да е няма никакво значение. След като отворят официално хотелите, значи човек ще може да отиде на почивка, само една фърчаща бИлежка ти трябва и си готов. Нямам нито един познат за който КПП-тата да са някаква пречка, всички си щъкат където искат. Проблемът по-скоро са хотелите, че не искат официално да работят, затова и хората са принудени да почиват масово по малките къщи за гости, един вид малко нелегално, но при ИП е така.

Общи условия

Активация на акаунт