Бихте ли пуснали 12 год си дъщеря да...

• 21 144
  • 487
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ние навремето никаква група нямахме, дори не се познавахме родителите кой знае колко, най-много 5-6 човека в началните класове, а в гимназията вече бяха 1-2. Всичко си вървеше нормално, нямало е какво толкова да се обсъжда в основен курс. Сега групи, не знам какво, все едно родителите са на училище, а не децата.

# 256
Постоянно се иска нещо, събират се пари и т.н. и вечно има някакви уговаряния - това е.

# 257
  • София
Оо, в първи клас на малкия беше ужас! Едни празненства, едни организации, едно чудо!!! Празник на буквите! Детето получава сертификат, че знае буквите и може да чете. По-късно се оказа, че има дислексия.
Добре, че се отървах!
Сега в новия клас всичко е тихо, разменяме си по 1 съобщение на 3 месеца.

# 258
Скрекелия, моето дете е като твоето. Не ходи по волове, защото в бг стандарта е нисък, децата нямат пари и никой от класа му не ходи. Не спи при приятели, защото тук никой не го прави. А пък аз грам не съм надута -участвам във всички инициативи, познавам всички родители, по - скоро съм тип клюкарка и самата аз си разказвам всичко на всеки, юрист съм съответно помагам със съвети и пиша безплатни жалби на всички родители по всякакви казуси, общо взето съм на всяка манджа мерудия, тоест съм съвсем различна от теб, но пък децата са ни еднакви. Не е от теб, просто са си такива децата, но хората, които не имали сблъсък с такива деца, смятат, че ние сме виновни.
А и да допълня, всяка вечер пиша домашни и изпитвам от до, но ефект не съм видяла. 

# 259
Уважение и доверие се заслужава, не се изисква. Направи си сметка какво ти липсва щом дъщеря ти се държи така с теб и ясно ти показва, че не те харесва. За нея си касичка за пари за парцали, храна и сигурен дом. А тя няма нужда да си мръдне пръста, за да заслужи нещо.
Децата се възпитават с ясни правила и дисциплина. Такива които се шматкат безцелно по моловете, от скука правят глупости.
Това за зодиите също е извинение, малкия ми син е близнаци, големия телец, аз съм козирог. Може да съм приятел за споделяне, но има тънка граница, че съм майка, а не набор от класа.

Не е така - просто сме различни характери и с различно мислене. Под астрологично нямах предвид само зодия, а аспекти и т.под. Питай астроложката ми за обяснение Wink

christina1980, самият факт, че и трите са различни е показателен, че родителят има много малко влияние. Може да ги научи на разни неща, но не и да им промени природата. Инат, слабоволие, интелект, трезвомислие... все качества които са част от теб и не подлежат на промяна. Дори и сега да ги насиля да правят квото искам, като се откъснат от мен пак ще си тръгнат по своя си път. С мен така се получи. Че и по-зле стана, защото съм много лишавана и като се отприщих и едва не си строших главата - ей така - да се покефя, че вече мога да си правя квото ми е кеф и няма кой дами дудня

# 260
  • София
Астроложка? Тя ли ти шепне в ухото това, което искаш да чуеш? Утре ако стане белята тя ще поеме ли отговорност? на бас, че ще изчезне или ще ти каже, че детето си е твое и не те е карала да я слуша.
Вярно е, децата са отделни хора със своите мисли, характери и т.н. Някои неща не могат да се променят. Децата винаги се отделят в един момент и поемат своя път. Но това не означава, че трябва да вдигаме ръце, защото децата на 12 правят каквото си искат и да се оправдаваме със собственото си детство.
Ето, ти сама пишеш, че те говорят с баща си за спорт, защото той спортува - говорИ с него през спорта да говори с тях и да им поставя граници. Не е нужно да се нагърбваш с всичко сама, да си лошото ченге, децата имат И баща и е редно той също да поеме отговорност и инициативата.

# 261
  • Между гори и планини
Винаги намираш оправдания, астроложка, шаман... А ти къде си като родител?

# 262
Скрекелия, моето дете е като твоето. Не ходи по волове, защото в бг стандарта е нисък, децата нямат пари и никой от класа му не ходи. Не спи при приятели, защото тук никой не го прави. А пък аз грам не съм надута -участвам във всички инициативи, познавам всички родители, по - скоро съм тип клюкарка и самата аз си разказвам всичко на всеки, юрист съм съответно помагам със съвети и пиша безплатни жалби на всички родители по всякакви казуси, общо взето съм на всяка манджа мерудия, тоест съм съвсем различна от теб, но пък децата са ни еднакви. Не е от теб, просто са си такива децата, но хората, които не имали сблъсък с такива деца, смятат, че ние сме виновни.
А и да допълня, всяка вечер пиша домашни и изпитвам от до, но ефект не съм видяла. 

Не съм съгласна. Ти самата си писала, че синът ти е бил хиперактивен и в училище са пропищели от него, но след като ти  си работила ежедневно с него, и поведението му се е променило към по-добро, и успехът в училище се е подобрил. Явно не е като да няма какво да се направи.

# 263
Смеят се като пачи, езикът им е с маймунски звуци, били такива, били онакива...

И аз, ако съм на мястото на детето ти, ще умра от срам от теб.
???
Защо с мен ???
Не аз се смея като пача и не моят език е маймунски !!! Освен това не им го казвам на тях, а на вас.
Точно така! И ако не си разбрала думите ми - жалко!

Датчаните лоши, българите лоши, системата лоша, майка ти лоша, мъжът ти незаинтересован, ама за какво да си мърдам пръста, децата са си такива, ама всичко около мен е скучно, ама родителските срещи са досадни, ама то ... природа, характер, зодия..
Та то само отрицателни и негативни мисли и действия около теб. Ти като цяло си абдикирала не от децата, а от целия живот.

Може пък децата затова да се срамуват?
Да обиждаш език, традиции, култура и ежедневие на народ, сред който живееш (пък и по принцип), говори за много ниска култура. И не си мисли, че го казваш "само на нас във форума". Това поведение се вижда и усеща на живо. Да се чуди човек защо доброволно живееш сред напушени хилещи се пачи с маймунски език.

(С майка ми живеем в различни градове. Ако дойде в моя град и почне да върти и прибелва очи за всичко тук и колко са тъпи местните... ами и мен ще ме е срам и няма да искам да се показвам с нея.)

# 264
уиш, успеха на наследника е около 5, но това нищо не значи. Ако той сам не иска, аз ще го бутам още 6 години, в момента е 6-ти клас, колкото да завърши средно образование. После всичко си зависи от него. Аз ще си имам свои живот, той също. Вече не се оплакват от него в училище, но то и от децата на Скрег не се оплакват, доколкото я чета. Според мен тя няма някакъв наболял проблем с децата си, по - скоро се притеснява за тяхното бъдеще. Но след като са в Дания и могат да карат на социални е светлинни години от мен, защото в бг няма никога да има такъв вариант./b]

# 265
  • София
това, че могат в Дания всички калпазани могат да карат на социални може ли да бъде успокоение за сито бъдеще? За мен това е долната граница на нормата, да не кажа под нормата, да се смята, че дори и най-мързеливите, неблагонадеждни и т.н. ще имат какво да ядат и други ще се погрижат за тях, за да могат те да продължават да си живеят неблагонадеждно. И то здрави и прави млади хора да живеят безотговорно. Единствената им грижа ще бъде ядене, пиене и размножаване? Какво поколение ще отгледат те на свой ред?

# 266
Andariel, това, че приемам децата си каквито са е положително, а не отрицателно отношение. Няма шанс да се предам - боря се до дупка. Но това не замъглява съзнанието ми и мога да преценя кога трябва да направя компромис в името на нещо по-голямо и важно. За мен децата са отделни хора със свой си път и нямам право там да се меся. Аз съм майка - трябва да се грижа за тях, да съм им опора и да знаят, че могат да разчитат на мен.
Надявам се, че въпреки всичко лека полека ще се осъзнаят и няма да се стигне до пропадане. Малкият ми син аха да залитне в един момент повлиян от масите, но се спря и си остана на компа. Подкрепям го щото очевидно има талант.

# 267
  • София
Колко сво път има дете на 12, за са не му се месиш? Говорш за дцата си така, все едно са на  18 години, а те са малолетни и непълнолетни и все едно са зрели и могат сами да решават настоящето и бъдещето си. А до момента никое от тях не е достатъчно зряло, за да се справя достатъчно добре с ежедневните си отговорности.
И като сама отвори дума за компромисит и големите неща - каква е сделката - какъв компромис срещу какво?

# 268
  • Най-красивата страна
Скрег,не е късно да се осъзнаят децата ти,но и вие трябва да помогнете за това.Да ги насочите ,да им покажете ,че има и друг по-добър път.Защото на тази възраст те не са достатъчно зрели .
Всеки човек си има силни и слаби страни.
Ти си ги познаваш децата,може би ще успееш да събудиш у тях интерес и към нещо друго освен ходенето по моловете.
Понякога децата са неориентирани и имат нужда някой да ги побутне.И обикновено този някой е родител или учител.

За ходенето на родителски срещи-знам,че е скучно,но не съм пропуснала родителска среща.
И тук правим родителско парти и винаги присъстваме с мъжа ми.
Не винаги ни харесва.
Обаче искам да знам от какви семейства са съучениците на дъщеря ми .И в чия къща дъщеря ми ще отиде на гости утре.
И телефоните сме си разменили още от първи клас.

Естествено не навсякъде бихме я пуснали.
Например,ако бащата е бандит,алкохолик ...няма начин да пусна детето си на гости.

# 269
  • София
12-годишната ми дъщеря излиза с приятелКи на кино, на пица, на сладкарница. Имат и няколко момчета в компанията, но с тях се виждат в близката градинка и си говорят по пейките. Още не са започнали да си ходят по гостита и по купони с преспивания.
Големите ми дъщери започнаха да ходят с нощуване на гости у приятелКи след 16-годишна възраст, а на купони за цяла нощ или на почивки с компания - след 18. Преди това са излизали до късно, имали са гаджета, пускали сме ги на училищни екскурзии.
Допълвам - до 14-годишна възраст държа лично да познавам приятелките на дъщерите ми, а на повечето познавах лично родителите или поне имах идея какви са и с какво се занимават. След тази възраст не се притеснявам да питам кои са приятелите им, какви са, от къде са. Дори сега, когато 2 от дъщерите ми са пълнолетни и едната вече е в чужбина, а на втората й предстои заминаване, също имам идея каква е средата им. Изпращат ми снимки, разказват ми. С няколко от приятелките на най-голямата и с новото й гадже се запознахме по Вайбър. Това не означава, че се бъркам на децата си или направлявам живота им. Те са напълно самостоятелни, а останалото го намирам за нормално общуване. криенето от близките означава 2 неща - или компанията очевидно не става и детето осъзнава това, или е наясно, че няма да бъде разбрано у дома.

Скрит текст:
Сега видях, че авторката плаща на децата си за "помощта в домакинството" и то за собствените им детски стаи. И още други неща, понеже подробно чета темата. Нещата са отдавна изпуснати и оправданието далеч не е в Дания.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 12:27 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт