Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 фев. 2020, 16:57 ч.

Бихте ли пуснали 12 год си дъщеря да...

 • 12 635
 • 487
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 43 409
А този приятел с кой акъл ще го пуснат родителите му да спи при някое момиче? Какви различни стаи, ти сериозно ли го казваш? На 14? Знаеш, че майка ти не би позволила и въпреки всичко си готова да го направиш? После ти ли ще носиш отговорността?

# 31
 • Мнения: 2 715
А този приятел с кой акъл ще го пуснат родителите му да спи при някое момиче? Какви различни стаи, ти сериозно ли го казваш? На 14? Знаеш, че майка ти не би позволила и въпреки всичко си готова да го направиш? После ти ли ще носиш отговорността?
Така... Първо- аз говоря напълно хипотетично, нито живея с нея, нито лично познавам когото и да е. Второ- идеята ми беше, че аз не бих се притеснила много, ако са при мен в различни стаи. Същото би важало, ако са при родители, които познавам и знам, че са отговорни. Трето- много ясно, че различни стаи. Ти в единично легло ли би ги сложила? Четвърто- аз не съм настойник на сестра ми и не съм имала предвид, че зад гърба на родителите ми бих направила подобно нещо. Както казах това е хипотетична ситуация и имах предвид, че бих ѝ се доверила, ако се следва моите условия.
Ако аз съм позволила нещо, много ясно, че аз нося отговорност, що за въпрос?
Така разбрахте ли ме или още въпроси имате?

# 32
 • София
 • Мнения: 43 409
Хипотетичното е ала-бала. Както сама пишеш, не осиш отговорност за сестра си, така че какво би разрешила и какво не, са детски разсъждения.
Както написах, нито ще разреша такива конфигурации, нито ще има преспиване под един поктив.

# 33
 • Мнения: 40 874
...Обаче му е било наредено да не се показва от колата...
Нея я е страх от баща и...
Тя ли му е наредила? Ако да, значи не нея тя се страхува от баща си, а той от нея.
Мъжът ти трябва да си поеме отговорността на родител. Тук ми се струва, че се крие проблемът при вас. Ти казваш нещо, той уж е съгласен, но не сте екип при възпитането.
Седнете първо с него и обсъдете въпроса, после с детето, като се аргументирате защо и как.

Въобще не вярвам, че в Дания пускат децата си да спят някъде, без да ги знаят къде и с кого са. Опитва се да ви метне нещо.

# 34
 • Мнения: 145
А защо никой не се сеща, че ако децата решат да "спят" под един покрив и "да стане белята", те могат да го направят и през деня, докато сте на работа? Лошо е като не познаваш децата или каквито там са хората в компанията, защото може да са злодеи, изнасилвачи и т.н. Но ако генерално забраниш преспиването в смесена компания, изобщо не променяш вероятността за " беля". Само казвам.

# 35
 • София
 • Мнения: 24 729
Не да забраниш. Когато дъщеря ми беше на 12 можеше да получи разрешение да спи при позната на мен приятелка и да се чуя с родител.

# 36
 • Мнения: 2 715
Хипотетичното е ала-бала. Както сама пишеш, не осиш отговорност за сестра си, така че какво би разрешила и какво не, са детски разсъждения.
Както написах, нито ще разреша такива конфигурации, нито ще има преспиване под един поктив.
Аз друго написах, ама май няма смисъл да обяснявам.
Не съм тръгнала да се опитвам да променям чието и да е мнение, просто казах моето.
Детски разсъждения? Бих се радвала да съм дете, но мина това преди време и ще съм благодарна, ако ми обясните какво точно имате предвид.

# 37
 • Най-красивия град
 • Мнения: 8 163
Проблемът е,че са в скандинавска държава.
Там либералното възпитание е на мода и децата си знаят правата.
Детето може да се оплаче от родителите си и после ще си имат неприятности със социалните.
Вероятно това е причината бащата да си мълчи,докато детето си позволява да му нарежда.
Една ядосана тийнейджърка може да наговори всякакви глупости в училище или пред социалните.И после няма отърване.

Ако детето пострада обаче,пак родителите ще бъдат виновни.

# 38
 • София
 • Мнения: 43 409
А защо никой не се сеща, че ако децата решат да "спят" под един покрив и "да стане белята", те могат да го направят и през деня, докато сте на работа? Лошо е като не познаваш децата или каквито там са хората в компанията, защото може да са злодеи, изнасилвачи и т.н. Но ако генерално забраниш преспиването в смесена компания, изобщо не променяш вероятността за " беля". Само казвам.

Къде ще го направят, в тоалетната на училището или зад ъгъла? Това "те ще го направят навсякъде" е поредното родителско извинение да не поеме отговорност. Генерално се забранява преспиването на 12 или 14 или до каквато възраст сметнат родителите, в смесена компания и няма нищо за обсъждане. Това са деца малолетни и щат-нещат, трябва да правят това, което кажат родителите им.

Феритейл11, аз много добре разбрах какво пишеш, но явно не разбираш, че в момента, в който пуснеш чуждо дете под покрива си, ти носиш отговорност за всичко, което се случва с него и между децата. И няма "имам й доверие" - не можеш да имаш доверие на деца в такива условия. Никоя нормална майка на момче няма да пусне сина си да спи при "приятелка", нито нормална майка на момиче ще приеме момче под покрива си. Ти си сестра, а не майка и можеш да вземаш такива решения, когато ти самата станеш майка. Дотогава каквото и да приказва, е детска работа.

На ядосаните тийнове като им е толкова акълът, после ще си сърбат попарата, ама ще е късно. Не можеш да предпазиш докрай човека от собствената му глупост, но и не може да му ходиш по акъла. По-добре да си свършиш работата, отколкото да не я свършиш. Стане ли нещо с детето, стъпи ли то накрива, родителите са виновни по подразбиране, защото са родители, които не са упражнили контрол. Това много хора не искат да го осъзнаят и после се вайкат защо детето прави каквото си иска. Винаги има поне един родител, който поддава или създава ситуация, в която детето започва да манипулира, за да постигне своето. Затова са виновни родителите - те имат някакви вътрешни разнобои и да си доказват и мислят основно за себе си.

# 39
 • Мнения: 2 001
Аз също не бих разрешила.
Има все пак нещо хубаво, че именно на теб се е обадила, когато се е уплашила, и че се е разсърдила на теб, а не на баща си. Значи й е важно твоето мнение.
Според мен, седнете и си поговорете, като ти й кажеш какви са ти условията. Това може, онова не. Аз например бих поискала да ме запознае с приятелите си. Ама как така й имаш доверие и си я пускала да спи у непознати! Само защото е казала, че е у момиче! Ми тя другият път пак така ще каже, и ще спи със смесена компания.
Много ти е труден случая, дано успееш да се разбереш с нея и да й поставиш ясни граници.

# 40
 • Мнения: 14 380
Вариант да опознаеш приятелките й е да ги поканиш с преспиване у вас. Така може да се чуете и с техните родители. Ако те не се обадят, ще имаш извинение да им се обадиш ти. Ако пък не ги пуснат, ще е чудесен пример за вашата госпожица.

Нямате ли приятелски деца или деца на колеги на подобна възраст? Те каква свобода дават на децата си?

# 41
 • София
 • Мнения: 43 409
Това е най-малкият проблем - смесената компания. Могат още по-сериозни неща да станат - сексуална експлоатация, наркотици, трафик на хора. Тогава едва ли някого ще го топли, че детето е забранило баща му да слиза от колата. Как така  12-годишно дете ще забранява на родител! Какви са тези глупости! Кой командва в това семейство, едно 12-годишно дете ли? Децата трябва вечер да са си вкъщи. Бих казала, като се стъмни, вече да са си вкъщи.
Границите, ако ги постави само майката, никаква работа няма да свършат, защото момичето ще тича при баща си и пак ще прави каквото си поиска, защото родителите са с различно поведение и на различно мнение.

# 42
 • Варна
 • Мнения: 22 833
Тук май баш детето командва...

# 43
 • Мнения: 2 920
Заяви ми, че ме мрази най-сериозно, че не ме интересува как се чувства, че съм егоист и т.н. Опитах да говоря с нея - рева, повтаря, че е нещастна с родителите си, искала друга майка, с която да може да си споделя щото аз не я разбирам. Проблемът е, че няма нищо за разбиране, защото тя никога дори не е опитала да сподели каквото и да било с мен. Само ме обвинява, че не съм нормален родител, че съм странна и че я е срам от мен. Никой от приятелите и не се карал с родителите си - били приятели. В Дания това било нормално и трябва да го приема. Да ама не е нормално, защото нито аз, нито баща и, нито братята и го смятат за нормално. Никой не е чул за такова смесено преспиване, камо ли при непознати. Опитва се да ме манипулира, но не успява и пробва по всякакви начини - сълзи, обиди, заплахи. И като не поддам и буквално откача. Самата тя има приятелка, чиято майка (унгарка) не я пуска да излиза никъде след училище освен на спорт и др активитети. Полудя и влезе в болница и момичето беше излязло с дъщеря ми и само сподели, че даже се радва, че майка и е в болница за да може да излезе и тя с приятели. Другата и приятелка е с баща ливанец и оня много изкъсо я държи. Но децата слушат и не се оплакват от родителите, само моята се жалва. Имам страшен комуникативен проблем с нея освен, че е инат и държи на своето. Изживява се като майката в семейството, която ще решава всичко. Днес ще се обадя на майката на едно от момичетата, на които са им разрешили да преспиват с компанията. Казала на приятелката си, че ще се обадя на майка и и ще се пробвам да и променя мнението по въпроса и онази веднага отишла да преговаря докато майка и не и казала, че няма шанс аз да и променя мнението. А после мисля и др родители от класа и да поговоря и ще ви уведомя какво е станало.
Аз лично в себе си не вярвам изобщо секс да им минава през главите и не мисля че нещо би се е случило точно сега с тия деца. И бих я пуснала да се забавлява щото за мен е много важно детето ми да е щастливо. Проблемът е по-скоро, че ако и разрешавам всичко в един момент положението ще стане неудържимо и ще имам реални проблеми

# 44
 • Варна
 • Мнения: 22 833
То отсега звучи неудържимо.

Общи условия

Активация на акаунт