Прахосмукачка робот- 19

• 67 149
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! Следя ви от известно време, но се появиха доста въпроси. Ще съм благодарна ако по-запознатите се включат.
Спряла съм се на марката iRobot като бюджета е към 1000 лв. Изискването обаче е да има моп, а доколкото мога да се ориентирам iRobot са без мокро почистване? Или можете да ми посочите модел с моп? Ако пък няма такъв коя марка бихте ми препоръчали с този бюджет и да има опция за мокро почистване? Благодаря! Simple Smile

# 616
  • софия
Здравейте! Следя ви от известно време, но се появиха доста въпроси. Ще съм благодарна ако по-запознатите се включат.
Спряла съм се на марката iRobot като бюджета е към 1000 лв. Изискването обаче е да има моп, а доколкото мога да се ориентирам iRobot са без мокро почистване? Или можете да ми посочите модел с моп? Ако пък няма такъв коя марка бихте ми препоръчали с този бюджет и да има опция за мокро почистване? Благодаря! Simple Smile

irobot нямат комбиниран модел с миещ моп. ilife, zaco, mamibot, xiaomi...имат хубави модели. Ето една статия, може да ви е полезна
https://umen-dom.tech/roboti-prahosmukachki/

# 617
  • София
Пак аз с въпрос. Аз ли нещо не се справям,но Xiaomi mi robot cleaner mop 1c не се справя с килимите ми. Не ги почиства добре,а го пускам на турбо,уж е с голяма всмукателна мощност....аз за това избрах него пред по-скъпите модели с 2100pa всмукателна мощност. Може ли тези, които го имат и казват,че почиства идеално килимите да кажете какви са ви килимите, какви настройки сте пуснали? Направо съм малко разочарована от робота.

# 618
  • sofiq
Тед, благодаря за помощта!

Имам още един въпрос за XIAOMI MI ROBOT VACUUM MOP 1C - когато приключи с почистването по график би трябвало сам да се прибере на станцията, нали? Моя го виждам, че е изчистил всичко на картата, но продължава да шета...

След като мине навсякъде започва да минава покрай всички стени или мебели и чак след това се прибира сам на станцията.
Ако имаш съмнение,че не работи добре задай му да изчисти само малка зона(примерно 1м. на 1 м.) и го наблюдавай,трябва да мине първо по дължина нагоре и надолу и след това да обиколи точно по края на избраната зона,след което да се върне на станцията.

Пак аз с въпрос. Аз ли нещо не се справям,но Xiaomi mi robot cleaner mop 1c не се справя с килимите ми. Не ги почиства добре,а го пускам на турбо,уж е с голяма всмукателна мощност....аз за това избрах него пред по-скъпите модели с 2100pa всмукателна мощност. Може ли тези, които го имат и казват,че почиства идеално килимите да кажете какви са ви килимите, какви настройки сте пуснали? Направо съм малко разочарована от робота.

Аз го ползвам само на турбо,единсвения килим у дома е най-големия на Дормео,качва се и го чисти чудесно,моя колежка има същия робот,тя у дома има малко килимче тип мокет и тя казва,че е доволна как го чисти.

# 619

irobot нямат комбиниран модел с миещ моп. ilife, zaco, mamibot, xiaomi...имат хубави модели. Ето една статия, може да ви е полезна
Благодаря!
А за това xiaomi какво ще кажете?
https://www.technomarket.bg/prahosmukachki/xiaomi-mi-robot-vacuu … kv4109gl-09181485

# 620
Здравейте,

Искам да помоля за съвет /мнение. Спрели сме се на 2 модела - xiaomi roborock s5 max и xiaimi vacumm mop pro. Може ли да дадете мнение кой модел е по-добър? Като цяло искам да е с мокро почистване, но четохме коментари, че след 15 мин мопа започва да замазва? Дали е така? Също така паркета ни е тъмен, това влияе ли им? Имаме и малък мокет? Има ли някои който го/ги ползва и да даде съвет заслужават ли си? Ще съм ви много благодарна! Благодаря Simple Smile

# 621
Можете ли да ми препоръчате робот, който да почиства добре рошави пътечки?

# 622
  • София
Здравейте.

Днес се сдобих с робот Ровента серия 40 (тази която е подходяща за домашни любимци). Опитах се потърся някаква информация относно проблем, който възникна, но не можах. Ако е коментирано се извинявам предварително. Опитах се да прочета темите преди да попитам, но може и да съм пропуснала нещо.
Та става въпрос за следното - свалихме (аз и мъжа) приложението за робота. Изпълняваме стъпките, но момента в който трябва робота да се свърже към Wi-Fi мрежата същата се разпада и свързването не може да стане. Пробвахме и със HotSpot от мобилните данни на телефона - отново не става. Просто в момента, в който дадем да се свърже почва да върти, разпада мрежата и съответно свързане не става. Рестартирахме и телефони и робот и рутер. Не и не.
Прегледахме от сайта на Ровента и списъка за съвместимост - ами честно казано там са описани интернет доставчици, като основните са А1, Виваком, Булсатком. Ама не ми се вярва робота да работи само към интернета от тези фирми или греша?
Случайно някой да има някаква идея на какво може да се дължи?
Благодаря предварително Wink

# 623
Здравейте.

Днес се сдобих с робот Ровента серия 40 (тази която е подходяща за домашни любимци). Опитах се потърся някаква информация относно проблем, който възникна, но не можах. Ако е коментирано се извинявам предварително. Опитах се да прочета темите преди да попитам, но може и да съм пропуснала нещо.
Та става въпрос за следното - свалихме (аз и мъжа) приложението за робота. Изпълняваме стъпките, но момента в който трябва робота да се свърже към Wi-Fi мрежата същата се разпада и свързването не може да стане. Пробвахме и със HotSpot от мобилните данни на телефона - отново не става. Просто в момента, в който дадем да се свърже почва да върти, разпада мрежата и съответно свързане не става. Рестартирахме и телефони и робот и рутер. Не и не.
Прегледахме от сайта на Ровента и списъка за съвместимост - ами честно казано там са описани интернет доставчици, като основните са А1, Виваком, Булсатком. Ама не ми се вярва робота да работи само към интернета от тези фирми или греша?
Имах същия проблем в петък с IRobot Roomba I7+, след час и половина опити да го свържа към телефона-Samsung, за което дори превключих интернета от 5G на старата мръзка, не успях. Накрая реших да опитам с  ipad, нали и той е с мобилни приложения, е, стана от раз за 5 минути! Ако не сте успели, опитайте на друго устройство, след активиране на приложението на Ipad тръгна и на телефона.

# 624

Имам го от около месец и съчм изключително доволна. В началото, докато се спогодим и сприятелим имахме някои дрязги, но сега сме първи приятели. Grinning
Ползвам го буквално ежедневно, от мокрото почистване също съм учудващо доволна; батерията е супер издържлива.
С една дума- препоръчвам!

# 625
  • София
Здравейте.

Имах същия проблем в петък с IRobot Roomba I7+, след час и половина опити да го свържа към телефона-Samsung, за което дори превключих интернета от 5G на старата мръзка, не успях. Накрая реших да опитам с  ipad, нали и той е с мобилни приложения, е, стана от раз за 5 минути! Ако не сте успели, опитайте на друго устройство, след активиране на приложението на Ipad тръгна и на телефона.

Пробвахме и на Iphone-а на мъжа ми и тук както и при андроида (моя е Huawei) ударихме на камък. Ровя из интернет, но не откривам нищо. Ще им звъня по-късно да видя и от Ровента какво ще ми кажат.

Благодаря за споделеното. Ще го мъчим и днес след като стоя да се зарежда (и това решихме да пробваме, нищо че си имаше батерия - тествахме го за около 5-10мин. да видим как се движи).

# 626
  • софия

Благодаря!
А за това xiaomi какво ще кажете?

Аз това мн го харесвам. Има го и в статията. По едно време беше 599 лв в емаг, сега  го има за е 699. Но според мен ще има промоции скоро и може пак да падне.
https://www.technomarket.bg/prahosmukachki/xiaomi-mi-robot-vacuu … kv4109gl-09181485

# 627
Никой ли няма да ми отговори?

# 628
  • Пловдив
Marsian, значи, човече....отвори ми толкова работа, че дори не подозираш. От чудене между две роботчета, сега се чудя между три Simple Smile) Благодаря за насоката към Conga 5090. Наистина доста мощна. Не намерих много мнения за нея. Ей, до ден трябва да се реши тази одисея, помагайте:
1. Roomba 976
2. Xiaomi Roborock S5 Max
3. CONGA 5090
И наистина нямам предпочитания към някоя от тях, а трябва да взема решение. Толкова нерешителна никога не съм била Simple Smile Кола да си купувах, по-бързо щях да я избера:)

# 629
Ами защото споделихте изрично че ви трябва висока смукателна мощност. Когато ние избирахме не обърнахме внимание на Румба защото според мен са с много изкуствено надути цени, никъде не споменават смукателната си мощност, направо все едно я крият, за цената която си бяхме определиели за робот моделите на Румба дори не бяха с литиеви батерии, а и бяха хаотични. Аз държах  на добрата навигация, а за момента лазерната се утвърждава като по-точна без да се налага да се слагат по няколко камери и толкова мощни чипове за обработка на постъпващия образ от камерата. Това също оказва влияние на крайната цена. Ако сега трябваше да си взимам робот може би щеше да е Конга. Поръчана през амазон поне ще си има гаранция и ако нещо стане после я връщаш за тяхна сметка.  Амазон имат и някаква политика че имаш определен брой дни да върнеш продукта ако не си доволен така че може да се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт