👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 36 806
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
За щастие не съм суеверна, което би ми направило живота още по-стресов.
Чувала съм го това за помятането и абсолютно не го вярвам, но нали знаете, че понякога мозъкът прави чудеса... Понякога стават уж точно нещата, които вярваме и искаме (в този случай не - искаме де), но и това за мен са "глупости". Надявам се да не засягам особено "вярващите" в тия неща.
За колана при шофиране - за мен е безотговорно да се кара без колан. Щетите при катастрофа, без колан, са почти винаги много по-високи, отколкото с колан. Има обаче джаджи, които помагат коланът да не минава през корема. Ще се опитам да сложа снимки.

# 121
Blagi2020, това че може да пометнеш, ако нещо ти се яде, но не го хапнеш ми звучи неадекватно. Къде го чу?
Това още от малка съм го чувала, а и майка ми ми е казвала за една роднина на която й се яло нещо много, но не го изяла и прокървяла и... Нямам информация в крайна сметка дали пък не е имало усложнение или нещо което реално да е довело до това.
И на мен ми звучи като повечето суеверия и просто ми се е набило в главата.

# 122
Гет риъл, много се радвам за хубавите новини. Вярвам, че всичко ще е на добра страна накрая Heart

Във връзка с колана, тъй като сега не шофирам, а само се возя, си го слагам, обаче издърпвам долната част и си я държа с ръце. Чудя се в такъв случай дали пък не е по-добре да св возя и отзад и изобщо да не слагам колан. Помня, че бях чела, че по време на бременност може да не се поставя, но не съм сигурна от кой месец важи.

Благи, добре дошла! Аз приемам магнезий от скоро, но също се бях поизплашила, че бебето мърда по-малко. В действителност виждам как целият ми корем се мести и движи, но не го усещам толкова интензивно. Момичетата тук ме успокоиха, че магнезият държи матката "спокойна" и това притъпява усещането.

Аз не съм суеверна изобщо. Не съм чувала, че ако ти се прияде нещо и не го ядеш, че ще пометнеш. Звучи ми доста неразумно. Ами момичетата с диабет или ИР да не би да им е лесно? Спазват строги диети и де съобразяват постоянно. Няма значение дали им се яде или не.

# 123
Благодаря, Пламъче!
Снощи и аз като повечето тук тежка нощ имах и какво друго да сътвори мозъка в такива моменти, освен грешни мисли и излишни тревоги. Confused

# 124
Не, Пламъче, в никакъв случай не се вози и отзад без колан, много е опасно без!

Аз в града си признавам, че го слагам само отгоре, въпреки че не е много безопасно, иначе долната част трябва да мине под корема, това е правилното поставяне при бременност. За без колан пък абсурд.

# 125
Фрест,абсолютно съм на същото мнение за колана!Слагането на колан спасява животи,не заради КАТ трябва да се слага.Колан,преметнат само отгоре не предпазва по никакъв начин.Благодаря за тези джаджи,изобщо не знаех,че ги има,ще се поинтересувам😊

Относно суеверията-също смятам,че са глупости,но е факт,че самовнушенията водят до "сбъдване"😁 Вселената отговаря на мислите ни,за това позитивните мисли се отплащат с позитивни събития Wink Преди години изцяло са се водели от суеверия и гадания-подстригването забранено,не се отказва храна,за да не е злоядо бебето,ако се стреснеш не трябва да се докосваш никъде,че бебето ще има белег на същото място......абе голям смях😁Има много забавни сред тях,признавам.

# 126
  • София
За колана - консултирах се с братовчед ми, има сервиз и е технически супер грамотен. Купих си такова прособление, той го изхвърли и ми закопча колана в устройството и каза да си премятам само предната част и да спра да карам като на състезание. Каза, че осреднено с всички рискове така ще е най-добре.

За суеверията - имам само едно и то е, че имам добър късмет Simple Smile всичко друго не приемам. Особено негативните.

Обясни ми днес Марков защо усещам по-леко - защото от операцията матката е кърпена на няколко места и има по-малка чувствителност. Пък и тя още няма пълни 300 гр. Каза да не се протеснявам до към 26 г.с. с усещанията - ще са спорадични и с различен интензитет. После ще заякне и ще си я усещам.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 14:30 от get_real

# 127
Здравейте от мен, мами.

Купували ли сте си нощници за болницата при раждането?
Попадна ми интересен сайт за бременни и ви го поствам, ако ви е интересно.

http://sgusheni.com/

# 128
  • София
моето бебе откакто Намалих магнезия го усещам по-слабо хаха
Според мен чак толкова връзка няма, но кой знае, може аз саамата да не съм забелязала. Почнах да пия магнезий, когат още почти не го чувствах, след това се засили. Някой дни спи много, други не чак толкова и шава Simple Smile

А за това, че каквото ми се дояде да го ям, че ще пометна - оооооооооо при мен сигурно ако ям каквото ми се яде е по-скоро да пометна. Суеверията не им вярвам, това са само някакви неща, които са се случили да кажем на 2-3-4-ма и са се разпространили като "правило". Че то всяко помятане (недай си Боже) се е случило преди или след хранене, а колко са се случили при жени, на които в този момент им се ядяло торта ама са нямали под ръка..

Get_real - много се радвам за бебката Simple Smile Нека расте и дивее до 36-37-ма поне Simple Smile

# 129
Ох момичета как така няма някоя от вас или мъжа й или някой роднина, който да е генеколог и всички да си идваме и да си се гледаме всекидневно... Така ми се иска ММ в момента да е АГ и всеки ден да си ме гледа Laughing
Дриймче, как съм се смяла! Представих си просто как казвам на мъжа ми: "Може ли тук да погледнеш едни приятелки" Grinning
Криси, документ за колана не ти трябва, не мисля, че има такова изискване. Аз си го слагам, притеснено ми е иначе. Просто ми е навик да съм винаги с колан и не си помислям дори да се възползвам от тази "възможност''.
За изпитателния, сигурна ли си, че срокът му не се удължава с броя на дните, в които си била болничен?
Get real, поздравления за хубавите резултати! 36-37 седмица си е супер направо!
Пламъче, пий Пандата, ще ти помогне да се регулира флората.
Благи, добре дошла! Когато ми се хапва нещо, хапвам го, ако го нямам подръка не драматизирам "ако много ти се яде нещо и не го хапнеш може да пометнеш" - това за мен са абсолютни глупости.
Гледала съм ги дрехите на Сгушени, но според мен са излишно надценени.

# 130
Амели смешно смешно ама щеше да е прекрасно хахаха.
Аз имам само фетално доплерче и мога да преслушвам всяка която желае, ама май трябваше да специлизирам и направо да си взема ултразвук с екранче Grinning

Ох момичета как така няма някоя от вас или мъжа й или някой роднина, който да е генеколог и всички да си идваме и да си се гледаме всекидневно... Така ми се иска ММ в момента да е АГ и всеки ден да си ме гледа Laughing
Дриймче, как съм се смяла! Представих си просто как казвам на мъжа ми: "Може ли тук да погледнеш едни приятелки" Grinning
Криси, документ за колана не ти трябва, не мисля, че има такова изискване. Аз си го слагам, притеснено ми е иначе. Просто ми е навик да съм винаги с колан и не си помислям дори да се възползвам от тази "възможност''.
За изпитателния, сигурна ли си, че срокът му не се удължава с броя на дните, в които си била болничен?
Get real, поздравления за хубавите резултати! 36-37 седмица си е супер направо!
Пламъче, пий Пандата, ще ти помогне да се регулира флората.
Благи, добре дошла! Когато ми се хапва нещо, хапвам го, ако го нямам подръка не драматизирам "ако много ти се яде нещо и не го хапнеш може да пометнеш" - това за мен са абсолютни глупости.
Гледала съм ги дрехите на Сгушени, но според мен са излишно надценени.

# 131
  • Варна
Ох, Пламъче в голям филм си значи. Ами питай си Аг-то да го пиеш ли в такъв случай или не тоя пробиотик.
А то всъщност как ги намножи тези лактобацили, чрез пробиотика ли? Луда работа Rolling Eyes

Благи, добре дошла Simple Smile
И аз не вярвам в суеверия, но още в началото на бременността, един път докато бях на лекции една колежка, която е с епилепсия припадна до мен в краката ми и аз много се изплащих. Няколко от останалите ми колежки, които знаеха,че съм бремнна, започнаха да ми говорят "Стресна ли се?",  "Ама да не се пипна по лицето?", "Отиди си измий очите" направо изпаднаха в някаква паника и чак паникьосаха и мен. Поверието било, че като се изплашиш и се пипнеш някъде, на мястото където си се пипнал бебето ще има петно. Те толкова усилено вярваха в това нещо,че се бях ошашкала и аз чак Grinning. Та мисълта ми беше, че ако много хора покрай теб ти говорят такива неща, то е абсолютно нормално в един момент да им повярваш Grinning, но като цяло са глупости. И аз мисля,че привличам положителни събития, мислейки положително. Wink Когато повярваш в едно нещо,че ще се случи, то вече наполовина се е случило, затова стой на страна от такива работи и им се смей. Аз така правя. Grinning

За коланите - ако ще слагате само горната част на колана, по-добре изобщо не си слагайте. Нищо не правите по този начин, само може да залъжете полицаите при евентуална проверка,че сте с колан. Аз засега като се возя го слагам и го държа в долната част, но вече хич не ми е удобно и мисля да се премествам на задната седалка. Simple Smile

Get rial, честито за добрият резултат Simple Smile

# 132
  • Plovdiv, Bulgaria
Пак сте много активни Simple Smile

И аз към неспалите добре, но то това е от доста време и ме съмнява да се подобри, по-скоро ще става по-зле 😁

И аз бях да ми изпишат нещо за гъбичките- миговаг. Не съм го чувала, ама то аз освен полижинакс друго не съм чувала така и така.. Дано помогне, че не се трае.

Колан слагам задължително. И предният път слагах. Честно казано по-опасно ми се струва без колан ако стане нещо, отколкото със. Ама аз карам предимно в града, скоростта не е кой знае колко висока. Извън града ММ кара, аз пак съм с колан, и си го придържам леко да не е плътно по корема. Иначе до колкото знам бременните могат да не слагат колан, но всеки си носи отговорността с това си действие.

Бях и аз до Пепко. Взех си много симпатични памучни пелени 4бр. Имам 5 муселинови и мисля, че ще са ми достатъчни. И едно панталонче.

# 133
Лимонче и аз колана го държа нон стоп с едната ръка.. не че на мен ми е толкова голям корема, но усещам страхотен дискомфорт, когато колана ми е на коремчето. Добре, че съм с автоматик и позволява нон стоп да държа колана, но определено не го смятам за вариант занапред...
И аз гледах допълнителните джаджи за бременни и може да поръчам един - той минава между краката.... Но дали реално предпазва нямам никаква идея

# 134
  • Варна
Да, да гадничко е. Като стане някоя ситуация в града и ММ набие спирачка рязко и направо настръхвам. Затова предпочитам без колан отзаде.

Общи условия

Активация на акаунт