👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 36 822
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
Докато се включа стана добър ден вече!
За съжаление само мога да помрънкам. Развали ни се фурната и обикаляхме уикенда да търсим нова плюс плот котлони, че старите вградени вървят в комплект. Общо взето един непредвиден голям разход. Докато обикаляхме в събота ми падна кръвното и ми причерня. Сефте ми се случва тази гадост.
На всичко отгоре малкия като се върна в неделя от баба си почна да вдига температура и продължи цялата вечер,така че и аз съм към неспалите снощи. Сутринта излязохме в 9 и след дълго чакане и обикаляне по доктори, лаборатории и аптеки преди час се прибрахме. Не се свършиха тези болести значи! Confounded
А трябваше да съм на работа тази седмица, за да обучавам заместничката си...

# 136
Отзад изобщо не е безопасно без колан, не знам откъде дойде тази логика

# 137
  • Варна
По-добре е отзад без колан отколкото отпред без колан. От там идва Wink
Иначе е ясно, че не трябва да се возим без колан където и да е.
Понякога се налага да избираме по-малкото зло...

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 14:08 от Lemons

# 138
Здравейте! Един ден да не вляза и то хем нова тема,хем мноооого нови отговори Simple Smile
Темата е уникална,заглавието право в целта,Дрийм ,върха си направо!!! БРАВО!!! Simple Smile

Та преди дави изчета да споделя,че вчера бяхме на бебешки пазар .Посетихме Вид Виталис в София.Този,който е в центъра,това че успяхме да паркираме точно отпред,беше направо идеално! Simple Smile
Харесахме си легло.Да ви кажа най-добре на живо да си го изберете,защото в сайта гледахме едно,там избрахме съвсем друго.На дървено си се бяхме спрели,такива и взехме.По -топно избрахме и платихме,защото нямаше цветя,които харесахме и се наложи да го поръчаме и ще го чакаме след 20 дни да ни го доставят.
Избрахме матрак .Взехме си по-евтин,но пък има цип и се сваля за се пере,което е страхотно.Купихме и повивалник,обилкошник с комплект чаршафи,завивка и възглавничка към него.Малко дрешки ,пеленки,два лигавника,одеалца две.
Не си харесах буйки,все женските ми харесват.Но ще си взема пък от някой сайт Simple Smile
Нещата за баня ги оставихме за друг път и козметиката почти за накрая,както с останалите дрешки,нужни от списъка ми.

Ходихме на гости на приятели после,след това на гости на леля му на ММ,до един мол,до един друг магазин,после до още един и ...се прибрахме чак в 19:30 Simple Smile
Буквално целия ден прекарахме в София. Simple Smile

Не съм снимала нещата,които сме купили,защото и на близки не ги показвам.Прибирам си ги старателно,отмятам от списъка какво сме взели и ще продължим скоро.
Днес ми дойдоха и нощниците ,който бях поръчала.Дано съм оцелила размера Simple Smile

Сега ще прочета вие какви ги вършите през почивните дни Simple Smile

# 139
Здравейте, момичета!
Да се отчета и аз след днешния преглед (аз съм 25+6) - бебокът много е пораснал: почти кило е! 970гр. Отговаря на 26+5 дни, той отначалото още си върви с 6 дни напред. Засега е седалищно разположен. Видях му физиономията за първи път!
На следващата ЖК казаха, че ще ми направят план за по-чести посещения вече.
АГ се съгласи да ми смени железния препарат - препоръча този: https://remedium.bg/product/151625/smart-hit-iv-ferrum-lipozomno … -h30-kapsuli.html

Успяла съм малко да вдигна общия белтък, продължавам с протеина на Прегнако. Get_real, може ли пак да споделиш протеина, който ти пиеш, моля те. Пропуснах да си запазя линка тогава. И честито за хубавите резултати! Стискаме палци все така да продължиш!

Брейда,  на теб какви ти бяха резултатите, че се притесни за бъбреците? На мен сега в урината ми излезе завишено съотношение на албумин/креатинин и на протеин/креатинин, но АГ-то нищо не изкоментира за тях.

За колана за шофиране - аз карам с колан за бременни. Нещо такова: http://www.besafe.bg/Products/besafe-pregnant---predpazen-avtomo … kolan-za-bremenni

Дриймче, една позната навремето наистина се ожени за гинеколог и беше много куриозно, защото той преди нея беше разбрал, че е бременна (с първото им дете), а после така се беше случило, че я беше изродил вкъщи (ама не помня дали беше с първото или с второто бебе).

# 140
Здравейте отново! Излязоха ми резултатите ииии общия белтък ми е вече под 60, а глюкозата 5.20 Frowning
Най-вероятно и мен ще ме пратят за обременяване с глюкоза. Официално спирам сладкото вече!
За общия бвлтък идеи какво се прави, ако продължи да пада? Ясно ми е, че ще наблегна на храната, ще взимам и прегнако, но аз и в момента го правя и от 65 е станал 59... Е няма да си кривя душата, пак съм във филма...

# 141
Кайлинче, колко прегнако пиеш сега? Сигридов ми беше казал с първата бременност 3 пъти на ден протеин, 4 белтъка на ден и другите хранения задължително месо/извара.

# 142
BundleOfLove, ами по 1 шейк само. 1 мерителна лъжичка. Явно ще трябва да увеливачам дозата. Имам спомен, обаче че моя позната с доста нисък общ белтък и слагаха системи в Надежда. Та в тази връзка се интересувам какво се прави, ако падне още Thinking

# 143
  • София
Роден ентусиаст - при мен излезе точно това съотношение над норма (мисля беше 33), моята аг веднага ми препоръча нефролог. После излезе на следващата урина в норма, но аз си отидох на часа и се установи тази начална хидронефроза.
Дано не се задълбочава много проблема. Позната е в 9ти месец и единия й бъбрек е мн зле, а друга е в началото 10гс и вече искат да й слагат стенд заради хидронефроза.
Моята за сега ще я наблюдаваме как върви и да стискам палци да мине без усложнения до края!
Явно понякога изпускам белтък, понякога не вследствие на това, такова беше заключението на нефроложката.

# 144
Аз също ползвам BeSafe колан за бременни, вече от доста време (втора ръка от Германия). Има и краш тестове за него. Не слагането или частичното слагане на колан, или държането според мен биха били ок само при по-рязко спиране. Дано на никой да не се случва друго! Но за мен без този колан рискът е много голям.

# 145
Kaylinnn,  пробвай първо чрез храна и увеличена доза протеин да вдигнеш нивата. 4-6 белтъка дневно, 300гр. извара, месо поне на 1 хранене и 2-3 дози протеин. Другия месец като се изследваш и видиш какви са резултатите ще го мислиш пак, ако има нужда от още.

BundleOfLove, ами по 1 шейк само. 1 мерителна лъжичка. Явно ще трябва да увеливачам дозата. Имам спомен, обаче че моя позната с доста нисък общ белтък и слагаха системи в Надежда. Та в тази връзка се интересувам какво се прави, ако падне още Thinking

# 146
Здравейте, момичета,😊
Много ни е активна темичката напоследък, но обсъждате много интересни и полезни неща.
И аз се включвам в клуба на недоспалите тази вечер, будих се, спах неспокойно, имах усещания, че имам опъвания. В следствие днес на работо едва не заспивам на бюрото, толкова много ми се спи 🥱.
Някоя от вас има ли проблеми със спането на една страна? По принцип това ми е любимата поза, но от няколко дни като спя на лявата или дясната страна ми е дискомфортно.
Слънчев и усмихнат ден ви пожелавам! 😊

П.С. Нямам търпения най-накрая за ЖК утре. ☺☺☺

# 147
Кайлин,
Сега няма какво да мислиш какво се прави,ако белтъка падне още.Няма да падне,защото ще взимаш мерки!Принципно се следи да не е в урината,но при теб е просто недостиг.
Води се от максимата,че дневно трябва да приемаш 60-70гр протеин.И преди бях споделяла,че с храна трудно се постига,защото трябва да се поема много месо,много яйца и много извара и то просто ти става отврат от една и съща храна,да не говорим,че в 1 пържола(примерно) има 20 гр.протеин.Смятай колко трябва да изядеш,за да стигнеш 60-70гр.Ами то и в коремите ни няма толкова място,защото и салата трябва и плодове и вода....😂🤪
Като начало пробвай да закусваш с 2 сварени яйца и извара.Смути с протеин.Следобяд пак смути с протеин(поне е вкусен).Омчето каза,че в 1 доза слага 20гр.,измерваш и броиш😊Сухия протеин го разтварям и в супи и изобщо не се усеща вкуса,пробвай ако искаш.И месо колкото можеш и така.Ще станат нещата,не се филмирай,просто минаваш на режим "калкулатор"😄

# 148
  • Варна
Кайлин, аз си правя закуска препечени филийки от пълнозърнест хляб с иЗвара и яйце. Или към закуската, каквато и да е тя добавям 2 сварени яйца.
Може да си правиш и протеинови палачинки, стават също много вкусни и вървят с плодове сутринта.
Към обяда си добави бобови, те също съдържат протеин. Примерно червен боб за гарнитура към някаква пържолка, или салата с бейби спанак също ти е ок.
Следобяд смути с протеин - грахов, тиквен вече сме го обсъждали.
Вечерта салата с месо в нея.
Просто се старай храните богати на белтъци да си ги комбинираш с любимите неща. Мен така не ми вървеше хич месото и започнах да си го пека и да си слагам в салатата. Без да се усетя изяждам по една пържола 😂. В салатите може да слагаш и извара и яйца. Киноа може да си правиш с извара. Абе, според мен може да си го поддържаш в добри нива с храна, просто май не може рязко да го вдигнеш само от храненето. Успех Wink
Редакция: В тази връзка Омче, дай някоя друга рецепта за вкусно смути 😉 Моите бъркочи бледнеят пред това, което каза пък само на него да карам не е работа. Дай още една рецепта да имам да ги редувам Wink

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 15:37 от Lemons

# 149
  • София
За протеина да кажа, че ако много пада може да се влее банка албумин.
Всички са дали мноог хубави съвети.
И аз за сега съм с тенденция за леко падане въпреки прегна ко и богатата ми на протеини храна, май ще добавям още един протеин на ден.

Понякога се чудя защо се мъчим с тия гадни храни като можем просто да легнем да ни влеят една банка хахахах
За желязото е същото хаха

Май само на мен прегна ко ми е отвратителен!!! Просто няма такава гадост, едва го поглъщам.
Аз вече си го следя протеина и желязото на 2 седмици, защото не са ми константи и искам да знам ако нещо се сгромоляса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт