👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 36 867
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Лимонче, реших на своя глава да го пия Омни биотика, поне докато излекувам бактериите (за което силно се надявам!), а после може да го разредя и да го приемам през ден. Да, от пробиотика се намножиха толкова. Преди това все ми пишеше, че са в редуцирано количество.
Ще споделиш ли рецептата за протеиновите палачинки?

Омче, нареждам се до Лимончето с молба за някое интересно и полезно смути. Heart И аз съм на мнение, че можеш да си набавиш достатъчно протеини от храната. На мен изварата никак не ми е вкусна, но всеки ден ям, както и яйца, кисело мляко, ядки... Не съм смятала колко протеини се събират на ден така.

Криси, пелените са страхотни! И аз искам да взема такива. До кой Пепко ходи?

Деси, при мен притъмняването се получава ако не съм пила достатъчно вода или съм гладна. Да не би и ти да си се обезводнила или да не си яла покрай тия дертове?

Иринка, браво на вас! Добра работа сте свършили. Взели сте основните големи покупки. Честито! Simple Smile

Роден ентусиаст, еха, добре си се гледкате Hug Много се радвам! Аз вече си взех този спрей Бетер ю. Моят АГ ми изписа Феротон саше, обаче пък той има вит. Ц и реших да взема спрея.

Ох, как пък нямат край тия проблеми по време на бременност!? Кайлин, разбирам те напълно. Ако знаеш как ми се иска вече да е юни и да си гушна една здрава бебка.

Ледена кралица, не се притеснявай, има упойки за бременни, които са безвредни за бебето. Аз имам една паднала пломба и трябва също да ходя в скоро време да я оправя.

Ох, Пепи, кога ще ходиш на ФМ? Дано не е нещо притеснително!

# 166
  • Plovdiv, Bulgaria
Сладкарската извара от лидл мога да я ям и само така, като кремче. По-вкусна ми е от всякакви други. Понякога взимам и нискомаслената от там, тя също е приятна. Ям я в комбинация с плодове, на шейк в комбинация с кисело мляко, за салати я ползвам - с печени чушки примерно, с домати, дори с кисели краставички малко като млечна салата. А понякога си я мажа и на филийка с чубричка и яйце примерно Simple Smile

Пламъче бях до този на коматевския възел. След като минах през Пълмед реших да се прибера от там. Видя ми се доста по-голям от другите в 2та мола. На вас май ви е сравнително близко, може да спретнете една разходка до там по алейките Wink

# 167
  • София
Пенка, дъшеря ми се роди с двустранна хидронефроза (легенчетата й бяха разширени повече от  максимума), проследихме я и на 1.5-2г вече нямаше и следа.

За другото слушаш лекаря. Ако трябва и в билница ще полежиш и ще те налеят с каквото трябва.
Все пак с близнаци е по-голям зор!

Опитай да се запазиш!!

# 168
Пламъче,желязото не се усвоява без витамин Ц,за това и е добавен към Феротона.Защо те притеснява?

# 169
Хахахаха... Бъндълче, има и тофу, и грахов протеин, не е само соевото мляко 😂 А за калориите, да, доста са, но като прекаля с тях един ден, то съм забелязала, че на следващия не съм толкова гладна и със сигурност съм в дефицит.

Приложението е Chronometer...

# 170
Пламъче,желязото не се усвоява без витамин Ц,за това и е добавен към Феротона.Защо те притеснява?
Да, зная, че не се усвоява, но аз така или иначе си хапвам цитрусови плодове. Притеснявам се, че когато лежах за задържане, след обилно прокървяване, ме наляха с банка с витамин Ц и се чудех дали пък не сгъстява кръвта, че аз имам и тромбофилия.

# 171
Ще взема да я пробвам тая извара и сладка и солена. Ще я смесвам с някакви неща май обаче, че да придобива вкус.
На чийзкейк ми звучи перфектно!
Пеперудена, млякото го има във Фантастико и Кауфланд.
Скрит текст:

# 172
Ледена Кралица, виж какво пише за зъболекаря по време на бременност в приложението Фея (информацията е съставена от лекарите в Токуда)...

Пламъче, имам чувството, че каквото и да сложиш в смутито, то винаги се получава вкусно 😋 Сега си направих шоколадово такова - фурми, банан, соево мляко, грахов протеин, малини, ванилия, лешников тахан и какао на прах (от био какаото в Билла, защото е най-безумно вкусното какао на света). Става уникално вкусно и ми е като следобедната глезотийка 😄 Не се тревожи за микробиологията, защото имам чувството, че при почти всяка бременна излиза нещо на даден етап - ето, при мен са гъбички, но ги боря следвайки съветите на моята акушерка, например да спя без бельо, да не използвам измивни продукти, да не консумирам захар и др. Ще преборим всичко и през юни ще си гушкаме здрави бебоци! ❤️

# 173
  • Варна
Пламъче, заповядай:
3 банана
3 яйца (2 цели и на едното само белтъка)
40гр протеин
50гр фини овесени ядки
1 лъжица сусамов тахан
30-40мл мляко (соево или кокосово или каквото имам)
1/2 Ванилия
Разбивам всичко на робота. Става гъста смес. Загрявам тигана и намазвам с кокосово масло. Една палачинка я правя от две лъжици смес.
Показвам снимка как изглеждат:

Ами само тази снимка имам и нямат много добър вид 😂 Тука са 4 палачинки една в/у друга
Аз ги ям или с мед или с някакво домашно сладко (всяка година си правя от ягоди и от боровинки) , но нямам проблеми с инсулина и така са ми просто най-вкусни иначе не си падам по тях хич 😂.  Ама може и да се ядът с пресни плодове, просто не очаквайте да е върха на кулинарията 😂 Полезни са и от време на време си ги правя Wink
Даже сега като споменахте сладката извара, може и с нея да стане хубаво да им слагам отгоре. Не съм я пробвала аз.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 18:17 от Lemons

# 174
Да, зная, че не се усвоява, но аз така или иначе си хапвам цитрусови плодове. Притеснявам се, че когато лежах за задържане, след обилно прокървяване, ме наляха с банка с витамин Ц и се чудех дали пък не сгъстява кръвта, че аз имам и тромбофилия.

Не,не сгъстява кръвта.При тромбофилия е препоръчително на ден поне 2 чаши сок от цитруси именно заради витамин Ц-то.То пречи на кръвоносните съдове да се свиват и спомага за доставката на кислород,заедно с желязото.Също така благотворно действа и Омега-3.😊

# 175
Омче, Лимонче, благодаря за споделянето Kissing Heart Направих си снимчици и ще си ги сейфам. Още утре ще пробвам смутито.

Пепрудена, не бях сигурна, но искрено ти благодаря за разяснението Hug. Значи не е проблем и самото желязо да е с витамин Ц.

# 176
И аз съм с нисък хемоглобин и желязо на мин.
Ям червена ряпа. Препичам си я на фурна със зехтин, вкусно е!😁
И ябълки, в които вечер набождам чисти железни пирони. Само за това използвам. Пробвайте,може да намалите хаповете

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 18:25 от Maria_nna

# 177
  • София
Леле, изпуснах ви за малко и край, няма изчитане. То изчитане има, де, но няма отговаряне.
Кайлин, извинявай, че чак сега: https://healthstore.bg/pure-nutrition-whey-isolate-454-g

Омммче, Хари Потър ❤❤❤

Ледена Кралица - всичките накуп ще сме като във ферма за пуйки! https://www.msn.com/en-us/video/viral/guy-makes-gobbling-sound-a … gether/vi-AAH8Nmp

# 178
Мариана,това с пироните сериозно ли е?😂😂

Риъл,тъкмо мислех,че те няма ,заради мъжО,а ти си ни наглеждаш😂

Добавям една изпитана рецепта на приятелка,подходяща е за мамите с проблемна захар🥮

# 179
  • Sofia, Bulgaria
Ох благодаря ви за успокоителната инфо относно зъбните ми неволи.
Риъл Joy тия пуйки срещу нас да вървят не могат да ни стигнат.
Мариа_нна това с пироните Grinning Grinning Joy съжалявам не можах да се стърпя.

Общи условия

Активация на акаунт