Мартенското слънчице намига, нов човек в семейството пристига

• 40 730
  • 675
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ти  kle0patra за отговора. Незнаех какво в действителност представлява, а единствения коментар от АГ по повод предизвиканото раждане беше, че слагат упойка и да не се притеснявам. Със сигурност ако мога да си спестя спестя секциото ще е най-добре, но определено ще си искам упойка. Няма нужда да се правя на герой излишно 😃

# 121
Момичета, от къде си купувате крема павловичева мас ? Проверх в 2 аптеки и още 2 магазинчета, но нямат. Инам вариант да ми донесат от Сърбия, но не искам да ангажирам хората.

# 122
В Хиполенд и Комсед  има, на щанда на Nuk. Можеш и онлайн да поръчаш.

# 123
В доста аптеки го има.
И аэ эабеляэвам много раждания секцио.
Днес бях на преглед - тоновете бяха добри, бебето е 3100 в 37+5, плацентата отива към 3 степен, леко е омекнала шийката.

# 124
  • Варна
Blue HeartHeart ExlPurple Heart Честито нови бебчета! Толкова е вълнуващо! Да са живи и здрави всички мами и бебета и бързо възстановяване. 
Аз като не ходя на доктор често само седя и чакам да почнат редовните контракции. 29-ти е интересна дата, но не я искам все пак. Определено имам болки и тежест долу и всичко, нещо бяло ми тече, но това е за сега. Стои си още в коремчето. Сега съм 39г.с.+1 д.

# 125
  • Пловдив
В ДМ също има Павловича мас.

# 126
  • София
Има ли майчета в групата, които ще раждат в Майчин дом?
Аз родих в Майчин Дом и в момента съм тук още.

Tanichka, a при кой лекар ражда в МД?

За зърната - няма нужда от никаква предварителна подготовка, дори може да си предизвикате контракции с подобно нещо. Инача Лансинох ми влезе в употреба предният път, т.к. ми се получаваха доста разранявания в началото. Сега си взех от крема на Медела, който също е 100% ланолин, че е на промоция в Комсед с 30% намаление... Мазането с кърма също помага, от консултант по кърмене го знам и съм го пробвала.
А за миенето, сапунът много изсушава според мен. По-добре само с топла вода и забърсване с кърпа, и отвреме навреме може с бебешка козметика или друга био/неутрална..

# 127
И аз съм с две ръце за епидурална упойка. Просто тя се слага след определено разкритие и трае известно време, затова предупреждавам за всякакви възможни сценарии. Не съм чувала да слагат спинална, все пак родилката не трябва да е съвсем безчувствена, ама знам ли.

# 128
Ох, в моята болница за съжаление слагат спинална , а не епидурална..😕

Имам приятелки раждали естествено със спинална, казват, че наистина ставаш съвсем безчувствена, но поне може да се постави по всяко време, хваща за 2 минути и нямаш грам болка... лошото е, че наистина нищо ама нищо не усещаш и ...просто слушаш акушерката кога да напъваш... и друг недостатък е, че шанса за разкъсвания е по-голям....

Лично аз ще се мотивирам да издържа без упойка, но нямам представа как ще е, та съм се подготвила, че може и да се стигне до нея.. и тогава - каквото - такова 🤷♀

# 129
И аз съм решила, че ще мина без упойка, но ако стане тегаво-ще си я искам. Neutral Face

# 130
Момичета днес в 5:02 часа изплака нашата първородна дъщеричка 🤗
Голяма е 52см 3,300 кг. 😘💕❤️
Пожелавам на всички оставащи мами леко доизкарване на бременноста и леко раждане 😘

# 131
Честито, raq2019! Добре дошла на първата мартенска принцеса! Simple Smile
Ако имаш желание, сподели как премина раждането, предполагам, че е било нормално предвид часа Simple Smile

Честита Баба Марта на всички! Бъдете здрави, шарени, засмени и прощавайте!

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 08:54 от wildthing

# 132
С нетърпение отворих форума и знаех, че ще има хубави новини!
Честито бебче, Рая! Да е румена и засмяна малката мартенска кукличка!

Честит Баба Марта на всички! Hug Бъдете здрави и.. не остана! Animal BeetleFlowers Tulip

# 133
Ехааа, всеки ден бебчета! Честито, raq2019! Да ви жива и здрава принцесата! ❤️ И честит МАРТ на всички, които все още очакваме! 💞

# 134
Честита рожба, Рая! Да ви е здравичка и много щастлива ♥️!

Честита Баба Марта, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт