Мартенското слънчице намига, нов човек в семейството пристига

• 40 728
  • 675
  •   1
Отговори
# 105
Един ден не съм влизала, а вече 3 нови бебета!!! Да са живи и здрави и бебчетата, и майките! Бързо възстановяване и лесна адаптация.

Да попитам, някой маже ли се предварително с Лансинох и дали има необходимост от някаква подготовка на зърната?
Казаха ми да започна да се мажа с Лансинох 2-3 седмици преди термина. От Понеделник започвам. Simple Smile

# 106
Честито на мамчетата! Да са ви здрави бебетата и с късмет! ♥️

Днешната дата е много специална, според мен бебетата родени на такава дата са си "със звезда на челото". Интересно ми е обаче какво мислите за 13.03.20,петък?!🤔 На мен термина ми е на 14-ти и не съм особено суеверна, но все пак мислено се уговаряме с бебо да не е 13-ти. 😀

# 107
От подготовка на зърната няма нужда, това е мнение на консултант по кърмене Simple Smile Ако боли и се разраняват, значи бебето не засуква правилно или има друга причина. В такъв случай и да са мазани предварително няма да има никакво значение. Ако всичко върви гладко, просто няма да има нужда да се мажат. Като му дойде времето слагайте бебето на гърда често, НЕ мийте гърдите със сапун, защото това със сигурност ще изсуши и разрани нежната кожа, а ако имате проблеми се обръщайте към консултант по кърмене и всичко ще е точно. Няма проблем с кърменето, който да не може да се разреши с търпение и упоритост, освен онкологично или друго много сериозно заболяване. За който беше казал, че без АМ не може да се мине, всъщност въобще не е така. Ако тръгваш с тази нагласа и си купиш АМ просто ей така превантивно, все в един момент ще дадеш, бебето може да предпочете шишето пред гърдата и от липсата на стимулация кърмата действително да намалее и да спре. Вярвайте повече на телата си и на бебетата си Simple Smile

# 108
Честито на мамите! Пожелавам бързо да минава болката и още по-бързо възстановяване! 💜💙 Скоро ще сте вкъщи и ще се радвате на бебчетата.

Банана мама и аз мисля като теб Simple Smile

# 109
Честито на новите мами! Не бях видяла, че 13.03 е петък Simple Smile все хубави дати се задават.  Аз вчера за пръв път имах киселини и си викам: "охооо, вече имаме коса?!".

# 110
Много здрави и спокойни да са новите бебета!Бързо възстановяване на майките им!
Искам днешният ден да си заминава по-бързо 😁.Зарекох се,че нищо няма да правя,няма и да излизам,но ми се провалиха плановете.Е,в крайна сметка-каквото е писано.
И аз в клуба на неспящите.Но не,защото ми тежи,а заради киселините,които вече и от хапчетата не се повлияват.Та чак и рефлукс имам понякога.Кантара продължава да показва +5кг 🙄.Какво е това чудо мойто,при положение,че първия път бяха повече от 20 🤷.

# 111
  • София
Честити бебенца!
Аз от снощи съм в болница. Не им харесаха тоновете на бебо, а той май апарата им е скапан. Мериха ме после на други два, всичко е ок. Обаче нали вдигнах и кръвно еднократно, та и вирус ме хвана и АГ ме остави за наблюдение. Изместиха секциото за другата седмица, а беше за 10-ти, но какво да се прави. Тъкмо ще съм 38+1 г. с. тогава. Казаха, че е готов, тежи вече 3700 г, оформен бил да се ражда.
Днес трябваше да вземем креватчето и количката, имам да подреждам, ама ММ да се справя. Заради пустите суеверия не щя да купим нещата по-рано, сега ще му излезе душата.

# 112
Голяяяямо честито на новите мамчета! Вече тайно ви завиждам! 😅
Но.. среже ли ме контракция, първата ми реакция е: “Оооооооо не, не сега..!” 😅

Интересно ми е днес дали ще има нови попълнения 👀 Много специален ден!
Уви, няма да съм аз! 😕

За петък 13-ти..хм, не се бях замисляла! Моят термин е 11-ти - даноооо не пренося!🙏🏻🍀

Звездичке, знаеш, чакаме новини от теб понеделник! Стискам палци всичко да е наред! ✊
Извинявай за глупавия въпрос, но.. при близнаци - те с 1 плацента ли са или с 2 отделни? 🤔
И 2.800 за близнаци никак не е малко, ноо да, като си свикнала на 3-4 кг е друго..

И аз смятам, че голямото бебе се гледа по-лесно, но как се ражда - това вече е отделен въпрос .. 🤷♀😅

+1 за мнението на Банана, направо ми е взела думите от устата! 😋

PPP, и за теб стиснати палци за най-добрият развой на нещата ..✊
Кофти е накрая, когато трябва да влезеш в болница..и да чакаш...
38+1 си е напълно доносен за раждане, особено пък, ако наистина си е 3.700.
(Аз не вярвам мноого на ехографите..🤣)..

Аз още си чакам.. 38+3 днес... АГ ме отчая, че няма да е уикенда..
Та мисля утре да отида спокойно на едно събитие за чийзкейкове и да се омажа като за последно..🤣🤣

# 113
Честито на мамите, да са ви здрави бебчетата и бързо да се приберте в къщи и всичко да е наред 👶

PPP Дано всичко мине гладко и да си видиш малкото бебче здравичко. 3700  ми се вижда много, моята бебочка беше 3400 опеди 4 дни в 39та седмица.

Снощи получих 1вата си контракция (или поне така ми се стори) и си викам точно сега ли на 29ти Grinning ама май ще се размина. Имам някакво усещане че ще е на 5ти Март, че ще закъснее с 2 дни, ама да видим Simple Smile

# 114
dooo, DimitrovaGraciela, честито! Сега да се възстановявате бързо, а бебетата да качват, че да се прибирате вкъщи.

Май никой досега не е родил нормално или аз не се сещам.

Banana.mama, знаеш ли как и колко често се почистват гърдите? В болницата първия път ме бяха учили с вода и сапун, в последствие бях разбрала, че не е хубаво, но сега се обърках как.

На мен петък тринайсти много ми харесва като дата, изобщо не се притеснявам, ако се случи тогава.

РРР, гадно е в болница, но пък там си на сигурно място под постоянно наблюдение. Стискам палци.

# 115
Честити бебчета на мамите ! Бързо възстановяване на всички !
Аз през целия месец де надявам да прескоча 29.02 - не ки харесва датата и месеца също. А и племенника е роден на 29-ти...абе не искам днес и стискам краката. За 13.03 съм навита - аз съм ди карък на тази дата, но пък може детето да има късмет Blush Също съм си харесала 03.03 и 10.03 ( на 10-то число е родена каката - 10.10 Simple Smile ) Общо взето се бях настроила за март. Не искам и на 8-ми, че баща ми и леля ми са на 8-ми. Повече ме е страх да не кажат секцио да раждам Disappointed 
PPP, стискам палци всичко да е наред ! 3,700 си е направо екстра Wink
Banana.mama, направо в десятката по въпроса за кърменето ! Напълно съм съгласна.
kle0patra, на мен ми бяха казали преди само с вода да се мият. А на доста места срещнах мнението, че е най-добре да оставиш кърмата да си изсъхне на гърдите, помагало и при раздразнение на зърната и болки. Аз преди само в началото се миех.

# 116
Здравейте и честито на всички мами, които са родили до сега. Аз тази седмица бях на преглед -в 39 г.с. разкритие 0, брой контракции 0, а бебка си е високо горе и няма намерение да излиза. Т.к. съм с гестационен диабет не трябва да пренасям, така че ако раждането не започне преди това влизам в болницата на 04.03 и ще го предизвикат на 05.03. Малко ми прозвуча като в филма Матрицата - взимаш червеното хапче и влизаш в матрицата. За сега всички шансове са за естествено, но ако нищо не стане ще ме режат. Говорих с няколко раждали преди това жени и предизвиканото по този начин раждане не е помогнало, та се е наложило секцио. Сред мамите тук с по-големи деца имали ли сте подобен проблем?

# 117
Благодаря ви момичета, леко раждане и на вас 🤱

# 118
Аз съм с предизвикано раждане - завърши все пак без секцио. Но се приготви за много тегава работа. Контракциите стават страшно болезнени, а разкритието така се получава по-трудно. Моят съвет е да ходиш - при всяка котракция е хубаво да си права, повече боли, но така се получава по-бързо разкритие и агонията се съкращава. И дишането е важно, разбира се. Не е толкова лесно -хапчето и матрицата. Слагат ти окситоцин, който постепенно се увеличава, така че не е изведнъж. Лошото е, когато продължават да го увеличават, а контракциите вече са на макс. Стискам палци.

# 119
Ако се наложи да ми предизвикват раждането ще бъда с епидурална упойка. Не бих си го причинила без. Не е нужно да се търпи болката, при все че медицината го е измислила. ☺️
Някъде ползват и спинална, в моята болница за естествено раждане използват епидурална.

Общи условия

Активация на акаунт