Мартенското слънчице намига, нов човек в семейството пристига

• 40 776
  • 675
  •   1
Отговори
# 225
Половината ми бременност мина във вина, че ще “деля” любовта, която изпитвам към дъщеря си с друго дете. Дете - желано. По-зле от това не знам, хахах. Но това са хормони, навици и т.н. Знам, че някой ден това дете в мен ще го обичам повече от всичко на света, както обичам дъщеря си, но този момент все още не е дошъл и мисля повече за дъщеря си.
Едно време, когато бях бременна с малката бях така. Хем се вълнувах, исках я, но до там. И ми беше странно, че с таткото вече няма да сме сами и ме беше страх, че много неща между нас ще се променят.  После тя се появи, аз постепенно свикнах с нея и тя ми стана най-важния човек в живота, а баща ѝ го видях в една друга светлина. Оказа се най-прекрасния и грижовен баща. А, моята любов към него мина на друго ниво, по-високо, противно на моите очаквания.

# 226
Половината ми бременност мина във вина, че ще “деля” любовта, която изпитвам към дъщеря си с друго дете. Дете - желано. По-зле от това не знам, хахах. Но това са хормони, навици и т.н. Знам, че някой ден това дете в мен ще го обичам повече от всичко на света, както обичам дъщеря си, но този момент все още не е дошъл и мисля повече за дъщеря си.
Едно време, когато бях бременна с малката бях така. Хем се вълнувах, исках я, но до там. И ми беше странно, че с таткото вече няма да сме сами и ме беше страх, че много неща между нас ще се променят.  После тя се появи, аз постепенно свикнах с нея и тя ми стана най-важния човек в живота, а баща ѝ го видях в една друга светлина. Оказа се най-прекрасния и грижовен баща. А, моята любов към него мина на друго ниво, по-високо, противно на моите очаквания.
Точно за това чувство говоря. Детето е желано, направихме си го с любов и мерак. Вълнувам се страшно много и си го очаквам, но ето тая мисъл, че един етап от нашите взаимоотношения приключва и, че вече няма да можем да правим много неща.. че времето ни вече ще принадлежи на малкото човече. Сигурно отстрани звучи много егоистично. Въобще не съм мислила, че може да ми минават такива мисли. :/ От друга страна знам, че мъжът ми ще е прекрасен баща и не го казвам, защото си е моят мъж. Просто децата го обожават и той самия е внимателен, и има подход (за разлика от мен).

# 227
На мен не ми звучи егоистично, мисля, че е напълно нормално. Ние също в определени моменти си казваме, че това са ни последните безгрижни дни 😂 и то без чувство за вина. Чувствам, че и той като мен много обича бебето, но голямата промяна, която ни предстои, си предизвиква известна тревога. Нищо няма да е като преди, но пък съм сигурна, че ще сме още по-сплотени и макар и много по-уморени, определено по-щастливи! ❤️

# 228
Момичета, дори бегла представа си нямате (тези, които чакате първо дете) каква любов ще изпитвате към това малкото нещо, което ще се появи. Сега се вълнувате, чакате, трупнете, любопитно ви е. Но след няколко месеца ще знаете какво е любов - истинска, безусловна, безрезервна... и става все по-силна с времето. И времето преди детето ще е хубав спомен, но нищо повече, защото най-важното не е било там. Така че не го мислете!

# 229
Да ви разсмея малко- аз изпитвам вина към кучето. Joy
Към таткото не, защото някак знам, че ще се обичаме още повече. И все пак, въпреки голямата промяна, ще имаме плод на огромната си любов. Heart
Обаче, за кучето ми е много тъпо. Имам я от 9 години и не виждам причина, да я загърбя, като се появи бебето, а съм толкова тромава сега и нямам сила да й обърна достатъчно внимание. А най-любимо ми е, като ми кажат: “ Като се появи бебето, кучето вече ще остане на заден план.”
Става ми много гадно, защото то си е част от семейството и не виждам причина, да остава на заден план.
Та, колкото и странно да звучи- миличкото ми кученце, ще се постарая да не се промени вниманието към него. Heart
И все пак, сигурно за повечето хора, това звучи нелепо. Joy И на фона на моето “нелепо” притеснение, при вас притесненията, са съвсем нормални. Kissing Heart

# 230
Аз куче нямам. Но имам познати и приятелки, които имат. В повечето случаи кучето ”намазва” много разходки и един малък приятел, на който му позволява всичко. И най странно ми е било това, че колкото по-голямо и страшно е кучето, толкова по-дружелюбно е към бебето/детето.
Към таткото не, защото някак знам, че ще се обичаме още повече. И все пак, въпреки голямата промяна, ще имаме плод на огромната си любов. Heart
Обаче, за кучето ми е много тъпо. Имам я от 9 години и не виждам причина, да я загърбя, като се появи бебето, а съм толкова тромава сега и нямам сила да й обърна достатъчно внимание. А най-любимо ми е, като ми кажат: “ Като се появи бебето, кучето вече ще остане на заден план.”
Става ми много гадно, защото то си е част от семейството и не виждам причина, да остава на заден план.
Та, колкото и странно да звучи- миличкото ми кученце, ще се постарая да не се промени вниманието към него. Heart
И все пак, сигурно за повечето хора, това звучи нелепо. Joy И на фона на моето “нелепо” притеснение, при вас притесненията, са съвсем нормални. Kissing Heart

# 231
Аз куче нямам. Но имам познати и приятелки, които имат. В повечето случаи кучето ”намазва” много разходки и един малък приятел, на който му позволява всичко. И най странно ми е било това, че колкото по-голямо и страшно е кучето, толкова по-дружелюбно е към бебето/детето.

Heart
Много миличко.

# 232
Имам 2 котки и си имаме разни ритуали с тях като сутрешно лиготене и милване.. играем си с топчета - аз ги хвърлям, а те ми ги носят като кученца Grinning И разни такива наши си нещица. И знам, че в началото няма да мога да им отделям същото време и внимание, и ми е съвестно от сега. Та те разбирам много добре. Heart

# 233
Имам 2 котки и си имаме разни ритуали с тях като сутрешно лиготене и милване.. играем си с топчета - аз ги хвърлям, а те ми ги носят като кученца Grinning И разни такива наши си нещица. И знам, че в началото няма да мога да им отделям същото време и внимание, и ми е съвестно от сега. Та те разбирам много добре. Heart

Значи, не съм съвсем смахната.  Joy

# 234
Здравейте момичета! Аз съм бъдеща майска мама живот и здраве, но много исках да ви кажа че вашата тема ми е много ведра и с голямо удоволствие ви чета! Бъдете все така слънчеви  💙и на неродилите все още мами,желая леко такова! Живея в Пловдив от няколко месеца, бих се радвала горещото лято тук да споделя с някоя мама в парка. 💞

# 235
Здравейте момичета, до сега ви следях, но не бях регистрирана и реших и аз да влезна. Аз чакам момченце термин 21 март, но да видим дали ще удържи до термин Simple Smile
Другото, което искам да ви попитам имате ли болки в кръста аз от 3 дни имам такива болки, но само в кръста корема ми е спокоен!

# 236
+1 за вината към коткитe.. 😅

А на тая пухкавелка ще се старая да й обръщам достатъчно внимание..

Днес бях на преглед, контракции за чудо и приказ.. и до там 😕
Нито бебето е слязло надолу, нито имам разкритие.
Ще си чакам 11-ти, явно е принципен младеж и ще излиза на термин! 😂

А, ето ги и контракциите: 👀

Аз болки в кръста нямам, имах преди известно време, но.. спряха..🤷♀

# 237
Аз имах няколко вечери болки в кръста. Бяха много странни. Все едно започва от средата и се пръска на две в двете посоки. Голямо обяснение направих 🤦🏻♀ И после нищо. Предполагам, че е от претоварване през деня.
Sunshine9051, родителите на мъжа ми имат такава пухкавела. Огромна е. Космат гигант, който в момента, в който види дъщеря ми и се крие на най-скришните места. Но дотогава имаш време.

# 238
Болките в кръста при мен са от средата на осмия месец - при по-дълга разходка или като свърша повече работа вкъщи. Като си почина, минават. От тежестта е.

Днес следобед ходих при доктора, тъй като от вчера ми пада тапата. Разкритие засега няма. 17 дни до термина... 🤗 Вече много ми се гушка бебешок!

# 239
Имам чувството, че само аз не бързам Joy
И във фб групата също, всички искат да гушкат бебета вече, пък аз искам да си седи вътре. Blush Искам и да го гушкам, ама някак рано ми се вижда, има три седмици + до термин.

Sunshine9051 Твоята котка, спи като моето куче. JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт